INGREDIENCE: 1 kg uzené vepřové krkovičky, 6 stroužky mladého česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, jednotlivé plátky potřeme nastrouhaným česnekem, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme a pečeme jako vepřovou pečeni. Podáváme s bramborem a kyselým zelím. ..
INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..
INGREDIENCE: 500 g uzené pečeně, 500 g kyselého zelí, 1,25 kg brambor, 80 g cibule, 50 g sádla, 2 dl kysané smetany, 5 g kmínu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme je a opečeme s cibulí a kmínem na části sádla. Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, polovinu masa, potom vrstvu brambor, zbytek masa a zelí a vše dusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. ..
INGREDIENCE: 1 uzený jazyk, 1 l vody, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření. Teplá omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 500 ml vývaru z jazyka, 150 g čerstvého křenu, 100 ml mléka, sůl, bílý pepř. Studená omáčka: 150 g křenu, 2 kyselá jablka, 50 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený jazyk dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Vaříme asi 2 hodiny. Ještě teplý jazyk oloupeme, nakrájíme a podáváme s omáčkami. Teplou omáčku si připravíme: rozpustíme más ..
INGREDIENCE: 400g vařeného uzeného masa, 60g slaniny, 120g krupice, litr mléka, kmín, noví koření, 4 rohlíky, 4 vejce, sůl, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme mlékem a přivedeme do varu. Tenkým proudem sypeme do mléka krupici, za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kostičky vařeného uzeného, osolíme, okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, vejce a dobře promícháme. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě ..
INGREDIENCE: 1 uzená rolka, balíček lístkového těsta, 2 vejce, sůl. Náplň: 200 g žampiónů (nebo jiné tužší houby), 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme a pokmínujeme. ..
INGREDIENCE: 600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce. Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodiny. Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu a křen ..
INGREDIENCE: 400g uzeného bůčku, 150g debrecínské klobásy, 600g kysaného zelí, 2 lžíce sádla, vetší cibule, 240g kořenové zeleniny, lžíce mleté sladké papriky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme ..
INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývarem ..
INGREDIENCE: 300g uzeného masa (krkovička, ramínko), 200g vepřového masa, 100g cibule 2 stroužky česneku, 250g rýže, 50g sádla, 250g sterilovaného zeleného hrášku, 2 vejce vařené natvrdo, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené i vepřové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na kostičky nakrájené maso, utřený česnek, horkou vodou propláchnutou předvařenou rýži a vše zalijeme 1/2 litru vývaru z masa. Dusíme asi 10 minut v rendlíku zakry ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA