Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | PEČENÁ UZENÁ KRKOVICE

INGREDIENCE: 1 kg uzené vepřové krkovičky, 6 stroužky mladého česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, jednotlivé plátky potřeme nastrouhaným česnekem, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme a pečeme jako vepřovou pečeni. Podáváme s bramborem a kyselým zelím. ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA BURGUNDSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO PO HORŇÁCKU.

INGREDIENCE: 500 g uzené pečeně, 500 g kyselého zelí, 1,25 kg brambor, 80 g cibule, 50 g sádla, 2 dl kysané smetany, 5 g kmínu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme je a opečeme s cibulí a kmínem na části sádla. Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, polovinu masa, potom vrstvu brambor, zbytek masa a zelí a vše dusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. ..

MASO UZENÉ | UZENÝ JAZYK S KŘENEM.

INGREDIENCE: 1 uzený jazyk, 1 l vody, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření. Teplá omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 500 ml vývaru z jazyka, 150 g čerstvého křenu, 100 ml mléka, sůl, bílý pepř. Studená omáčka: 150 g křenu, 2 kyselá jablka, 50 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený jazyk dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Vaříme asi 2 hodiny. Ještě teplý jazyk oloupeme, nakrájíme a podáváme s omáčkami. Teplou omáčku si připravíme: rozpustíme más ..

MASO UZENÉ | NADÍVÁNÍ Z UZENÉHO MASA.

INGREDIENCE: 400g vařeného uzeného masa, 60g slaniny, 120g krupice, litr mléka, kmín, noví koření, 4 rohlíky, 4 vejce, sůl, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme mlékem a přivedeme do varu. Tenkým proudem sypeme do mléka krupici, za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kostičky vařeného uzeného, osolíme, okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, vejce a dobře promícháme. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V TĚSTĚ.

INGREDIENCE: 1 uzená rolka, balíček lístkového těsta, 2 vejce, sůl. Náplň: 200 g žampiónů (nebo jiné tužší houby), 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme a pokmínujeme. ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce. Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodiny. Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu a křen ..

MASO UZENÉ | HAJDUCKÉ ZELÍ.

INGREDIENCE: 400g uzeného bůčku, 150g debrecínské klobásy, 600g kysaného zelí, 2 lžíce sádla, vetší cibule, 240g kořenové zeleniny, lžíce mleté sladké papriky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA PO STAROČESKU PRO VÍCE OSOB.

INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývarem ..

MASO UZENÉ | VAŘENÉ UZENÉ MASO S HRÁŠKEM A RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 300g uzeného masa (krkovička, ramínko), 200g vepřového masa, 100g cibule 2 stroužky česneku, 250g rýže, 50g sádla, 250g sterilovaného zeleného hrášku, 2 vejce vařené natvrdo, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené i vepřové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na kostičky nakrájené maso, utřený česnek, horkou vodou propláchnutou předvařenou rýži a vše zalijeme 1/2 litru vývaru z masa. Dusíme asi 10 minut v rendlíku zakry ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz