INGREDIENCE: 500 g rybího filé nebo vykostěných ryb, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, rohlík namočený v mléce, 50 g hl. mouky, sůl, ml. pepř, 100 g strouhanky, olej na smažení. Nálev: 1 l vody, 300 ml octa, 100 g cukru, 200 g mrkve, 200 g celeru, 1 petržel, 100 g červené cibule, 1 svazek kopru, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby umeleme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme vejce, na kousky natrhaný rohlík a podle potřeby zahustíme ..
INGREDIENCE: Potřebujeme: Zbytky vařených nebo pečených ryb bez kostí (asi 500 g), 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, lžíci hladké mouky, sůl, pepř, ml. sladkou papriku, muškátový oříšek, strouhanku, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zbytky ryby nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, které obalujeme ve strouha ..
INGREDIENCE: 6 žemlí, mléko na jejich namočení, 40g másla, 4 žloutky, sůl, 50g anglické slaniny, 250g libového uzeného,trochu pepře, pažitka, sníh ze 4 bílků, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na plátky pokrájené žemle necháme nasáknout v mléce. Šlehačem či ručně utřeme v míse máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, osmaženou slaninu, uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, pepř a nadrobno nasekanou pažitku a osolíme. Době promícháme a nakonec vmícháme s ..
INGREDIENCE: 400 g mletého hovězího masa, sůl, mletý pepř, 4-6 lžic oleje, 4žemle, 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule, 1 menší sterilovaná okurka, 4 žemle. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, vytvoříme z něho čtyři placičky a necháme chvíli odležet. Potom je na rozehřátém oleji z obou stran opečeme, Opečené maso vložíme do rozkrojené žemle, potřeme hořčicí, doplníme na kroužky pokrájenou cibulí a plátky okurky. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého libového bůčku, ramínka čí plecka, 2 střední vařené studené oloupané a nastrouhané (nebo vidličkou rozmačkané) brambory, 1 vejce, 2 lžičky zázvoru, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky vegety, špetka soli, malá špetička kypřícího prášku do pečiva, asi 0,5-1 dl vody (kolik si maso vezme), tuk na smažení, 2 až 4 rozmačkané střední stroužky česneku, 1 špetička suchých rozdrcených chilli papriček. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa vmícháme po částech studen ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovanou zeleninu 1 konzervu (hrášek, mrkev, kukuřice), 1 vejce, dochutíme solí, pepřem a vegetou. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, pak přidáme mouku, strouhanku, a vymícháme do husté hmoty, aby se daly dělat karbanátky. Upečeme, vložíme mezi housku a přizdobíme různou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 1 chilli papričku, 3 naťové cibulky, 500 g mletého vepřového masa, 250 g vinné klobásy, sůl, 2 střední cibule, špetku mletého chilli olej na smažení, 800 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sojové omáčky, špetku drceného koriandru, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Chilli papričku a cibulky nasekáme nadrobno. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme ze střeva vytlačenou vinnou klobásu, papričku a a bílou část cibulek. Směs osolíme, vypracujeme a dáme do ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 80 g strouhanky, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 vejce, sůl, mlety pepř, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 250 ml smetany ke šlehaní. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nesekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku. Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péct do trou ..
INGREDIENCE: 2 kg rybího masa - filety, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1 Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, olej, další 2 cibule nakrájené na plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky. Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli p ..
INGREDIENCE: 250 g mletého masa, 400 květáku, 300 g mrkve, 1 cibule, 2 vejce, 200 g bílého jogurtu, 50 g dietního salámu, strouhaný muškátový oříšek, 1 lžička sekaného libečku, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky opraného květáku a kolečka očištěné mrkve uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mezitím jemně pokrájíme cibuli, přidáme k ní mleté maso a umletý dietní salám, směs okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a spojíme vajíčky Ochutíme sekaným libečkem. Do vyma ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA