INGREDIENCE: Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakájená na nudličky, 600g ROBI- nudličky, zelený hrášek, 50g želatiny, kostka slepičího bujónu, vegeta, sůl, mletý pepř, drobně nakrájena cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu a cibuli uvaříme do měkka v 1 litru vody spolu s kostkou slepičího bujónu. Vývar scedíme přes síto a do 6 dl teplého 70-80°C vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, kořenovou zeleninu a zeleny hrášek. Ochutíme vegetou, podle potřeby solí a mletým pepřem. P ..
INGREDIENCE: 50 g pikantních sójových kostek, 1 cibule, 1/2 dl kečupu, 1/2 dl cikánské omáčky, olej, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl, mletá paprika, hladká mouka nebo chleba na zahuštění POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové kostky přelijeme 2 - 3 násobným množstvím horké osolené vody a necháme 20 minut bobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme sójové kostky s trochou nálevu a dusíme. Po 15 minutách vlijeme kečup, cikánskou omáčku, opepříme a osolíme. Ke konci dušení guláš zahustíme, ..
INGREDIENCE: 5 kostek sójového masa na osobu, 6 stroužků česneku, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, sójová omáčka, 2 lžíce zázvoru, 3 lžíce Staročeského koření, houby.POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové kostky zalijeme vařící vodou jen aby bylo ponořené , přidáme hodně sójové omáčky, polovinu koření a krájeného česneku. Necháme minimálně 1 hodiny v nálevu. Na velké pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. Pak přidáme dobře vymačkané sójové maso, nakrájené papriky, rajčata a houby. D ..
INGREDIENCE: 400 g sterilovaných sójových bobů, 2 cibule, 100 g pórku, 100 g čerstvé papriky, 30 g sušených čínských černých hub, 2 ks řapíkatého celeru, olej, 8 stroužků česneku, 1 lžíce škrobu do 1 dl vína, 4 lžíce sojové omáčky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme do studené vody a po půl hodině scedíme a nakrájíme na kousky, stejně jako zeleninu. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme postupně krájený česnek, cibuli, pórek, celer, papriku a houby. Po osmahnutí přidáme scezené boby, povaří ..
INGREDIENCE: 1 sáček drcené sóji, 1 cibule, 1 vejce, 2 stroužka česneku, 4 lžíce strouhanky, 1 menší kapusta, pepř, sůl, majoránka, olej na smažení.Fazolový salát: 1 sáček bílých fazolí, 1 cibule, 2 karotky, 6 sterilovaných okurek, 1 majonéza, sůl, pepř, citron nebo ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, česnek a majoránku. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance ..
INGREDIENCE: 1 krabička (Pekingského) sojového masa, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce sojového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce pepře, 1 lžíce sl. papriky, 1 lžíce kary, sůl, 1 cibule, 1 lžíce medu.Maso uvaříme ve vodě asi 20 minut. Vodu vylijeme a k masu přidáme kukuřičný škrob, sojový olej, sojovou omáčku, pepř, sladkou papriku, kary, sůl a med. V této směsi maso necháme marinovat. Sojové maso orestujeme a přidáme cibuli. Podáváme s vařenou rýží. ..
INGREDIENCE: 1/2 balíčku sójového granulátu ( sekané šunky ), 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 1 balíček špaget, vývar, 1 rajčatový protlak, 1 kečup, sůl, pepř, oregano, sojová omáčka, sýr na zapečení, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru přidáme sojovou omáčku a sůl a přivedeme do varu. Vložíme sojový granulát a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme špagety a připravíme omáčku. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme granulát, měkký salám, rajčatový protlak, koření a nakonec vařené špagety. Vše promíchá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA