1.) Ak vás škriabe v hrdle, poškriabte si ucho. Stimulovanie nervov v uchu vytvára reflex a pohyb svalstva v hrdle. Táto reakcia odstráni pocit svrbenia. 2.) Nepočujete niekoho na párty alebo v telefóne? Použite pravé ucho. Je lepšie v rozpoznávaní reči. Zato ľavé ucho lepšie rozpozná hudobné tóny. (pozn.: Toto môžem potvrdiť, gitaru ladím ľavým uchom ) 3.) Ak si potrebujete súrne uľaviť, ale nenachádzate sa v blízkosti toalety, premýšlajte o vzťahoch. To zamestná mozog a ..
"Zobání oříšků" si Češi vyloženě oblíbili, i když co do množství to občas přehánějí. V normální míře mají ale oříšky překvapivě pozitivní účinky. Některé druhy například pomáhají hubnout, jiné slouží jako zdroj vitamínů nebo pomáhají usnout... /* */ Vlašské ořechy: snižují cholesterol Strava obohacená o vlašské ořechy snižuje hladinu cholesterolu až o 0,3 mmol/l. Dokazuje to třináct studií, kterých se zúčastnilo více než 365 lidí. Stačí vám 30 g denně a výsledky budou vidět už za ..
Jeho podstata je horká a suchá. Má schopnost rozpouštět a drobit. Rozpouští kámen a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny“. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu. Pro naše účely připravujeme odvar bobkového listu následujícím způsobem: 5 g bobkového listu dáme do 300 ml vody a po dobu pěti minut vaříme a pak necháme odstát v term ..
Acai recepty Açai svoju optimálnu chuť zvýrazňuje hlavne v spojení so sladkým ovocím, napr. s banánom, mangom, jahodami a tiež s kiwi a ananásom. Doporučujeme pridávať kešu, mandľe a iné orechy. Açai sa používa do všetkých známych druhov mliečnych koktailov, ako náhrada za obvyklé ovocie Doporučujeme sladiť len medom alebo trstinovým cukrom Pri všetkých receptoch sa počíta s použitím mixéru. Za minútku vieme vytvoriť lahodné a chutné jedlo, ktoré Vám dodá energiu na veľa hodín. P ..
VIDITELNÝ EFEKT HUBNUTÍ PŘI UŽÍVÁNÍ ACAI DOPLŇKŮ u oslabených jedinců náchylných k bakteriálním a virovým onemocněním při psychické a fyzické zátěži u diabetiků jako prevence diabetické retinopatie při únavě očí a přispívá k zlepšení ostrosti vidění - zlepšuje regeneraci očního barviva a tím se podílí na zlepšení nočního vidění ke snižení a stabilizaci krevního tlaku - působí vasodilatačně a zlepšuje elasticitu cév u diabetu I. a II.typu působí svou antioxidační aktivitou proti blokaci per ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 rozkvetlé květy bezinek vložíme do větší sklenice, zalijeme 1 l bílého vinného nebo jablečného 4% octa. Sklenici uzavřeme a necháme na slunci 14 dní louhovat. Pak procedíme a slijeme do menších lahví, uchováme v chladu a používáme k potírání rukou a nohou, což sníží teplotu, k obkladům a k masážím namožených svalů. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 500 g cibule, 200 g medu, 100 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na mírném ohni povaříme oloupanou a nakrájenou cibuli, med a cukr. Poté přecedíme přes sítko. Užíváme 1 lžíci co 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 60g másla sůl. Nádivka: 2 rohlíky, 2 vejce, 2 dl mléka, 20g tuku Juno či Hera, 200g vařeného uzeného masa, petrželka, muškátový oříšek, sůl, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře opláchneme ve studené vodě, křídla odřízneme kůži přes páteř podélné nařízneme ostrým nožem a opatrné maso s kůží oddělíme od kostry. Potom nařízneme stehna a opatrné je vykostíme. Vzniklý plát rozložíme, lehce naklepeme a osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žlou ..
Prevence: zvýšená pozornost lýtkům kde se křečové žíly projevují nejdříve. Připravit si můžeme připravit následující zábal: svaříme 1 l vody s 10 plody kaštanu obecného, v odvaru máčíme plátno a přikládáme vždy asi na 1 hodinu na lýtka. Ve složení jídelníčku dbáme na dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. A ještě jedno příjemné doporučení: máte-li rádi pepř, nemusíte jim šetřit! Účinek: Extrakt z kaštanu obecného posiluje cévní stěny stejně jako vitamín C obsažený v ovoci a zelenině. Pikantní koře ..
A) K pití se hodí odvary z máty kadeřavé, přesličky, květu černého bezu, řebříčku, jmelí, březového listu, šalvěje, šípku, listu či kořene kostivalu. Již 4 byliny jsou dobrou směsí, byliny ve směsích střídat alespoň po 1 měsíci. Příprava čaje: Na 1 l vody stačí malá hrstka směsi, nechat přejít varem, odstavit a 20 minut nechat louhovat. Pít 3x denně šálek příjemně teplého čaje. B) Užívání –1. proti odvápnění kostí: 20 vaječných skořápek umixovat spolu se šťávou z 10 citrónů, uložit na 14 dní do ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA