INGREDIENCE: 2 husí žaludky, 2 srdce, 50g cibule, 50g slaniny, několik celých pepřů, 30g hl. mouky, 10g soli, 50g husího sádla, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí žaludky a srdce nakrájíme na plátky podobně jako vepřové ledvinky. Dáme je dusit na drobně nakrájenou cibuli osmahlou na husím sádle, do kterého jsme přidali na kostičky nakrájenou slaninu. Zakápneme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka Hotové vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme přiměřeně vodou nebo ..
INGREDIENCE: 400 g kuřecích jater, 1 malá cibule, 2 jablka, 1 lžička másla nebo tuku, 1 lžíce curry, 2 lžíce bílého vína, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme drůbeží játra, zprudka orestujeme asi 2-3 minuty. Vyndáme a na zbylém výpeku rozdusíme oloupaná nakrájená jablka, do kterých přidáme curry, zastříkneme bílým vínem, dochutíme solí a pepřem. Když jsou jablka rozdušená, na posledních pár minut přidáme játra. Příloha: rýže ..
INGREDIENCE: 500 g mražených drůbků bez jater, 30 g másla, 1 cibule, sladká paprika, lžička mouky, 1/8 1 smetany.POSTUP PŘIPRAVY: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené drůbky, osmahneme, osolíme, posypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem z kostí nebo bujónem z masoxu a dusíme do měkka. Kysanou smetanu rozkvedláme s hladkou moukou, zalijeme drůbky a necháme přejít var. Podáváme s noky, makaróny nebo rýži. ..
INGREDIENCE: 500 g drůbežích jater, škrobová moučka, olej na smažení, hrstka máčených sušených hub, 1 stroužek česneku, 3 malé cibulky i s natí (nebo jedna větší cibule), lžička cukru, 1/2lžičky zázvoru, pálívá paprika, 2 lžíce sojové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, lžička glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. Připravíme si směs, do které dáme: 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, pálivou papriku, 1/2 lžičky záz ..
INGREDIENCE: 750 g husách jater, 100 g husího sádla, 20 g soli, 150 g cibule, 30 g hladké mouky, 5 g mletého pepře, 5 g kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná husí játra zbavíme skvrn po žluči. Slabě je po délce na povrchu nařízneme opepříme, okmínujeme a dáme dusit na drobně nakrájenou dozlatova osmahlou cibuli na husí sádlo. Játra dusíme pod pokličkou a občas je obracíme aby byla pěkně zbarvena po obou stranách. Dusíme prudce tak dlouho, až se šťáva vysmahne na tuk Měkká játra vyjmeme a základ zapráš ..
INGREDIENCE: 600 g husích jater, 200 g rajčat 100 g slaniny, 1 lžička hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 50 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná husí játra nakrájíme na úhledné plátky a ponoříme na sítku do vařící vody. Jemně krájenou cibuli osmahneme na másle do červena a malinko zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na tenké plátky, oblanšírovaná husí játra a rajčata předem oloupaná a nakrájená na čtvrtky. Vše osolíme, opepříme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, 2 hřebíčky, několik celých pepřů, 3 zrnka nového koření, bobkový list, špetku tymiánu svaříme v nálevu, který připravíme ze 1/4 1 vody. Do vychladlého mořidla vložíme na 24 hodin dobře očištěného kapouna. Potom ho přendáme do kastrolu a pečeme nebo dusíme pod poklicí do měkka. Občas podléváme mořidlem. Když je hotov, vyndáme ho z kastrolu ne mísu, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme trochou maizeny, zalijeme a povařenou procedíme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a uvaříme v mléce do měkka 10 až 15 jedlých. kaštanů. Osušené umeleme dvakrát ve strojku. Syrová jatérka z pularda jemně nasekáme a smícháme s rozemletými kaštany. Přidáme 2 lžíce strouhanky, kousek másla, nastrouhanou citrónovou kůru a muškátový oříšek, sekanou petrželku a 2 vejce. Osolíme a prohněteme v nádivku, naplníme pularda, zašijeme a pečeme na másle pod poklicí do měkka. Častěji podléváme! Po vyjmutí pularda zasmahlou šťávu zalijeme,navaříme a scedíme na rozkrá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA