INGREDIENCE: l kuře, 100 g másla, 2 vejce, l kedlubna, 1/4 květáku, l mrkev, 2 lžíce zeleného hrášku, 100 g anglické slaniny, 10 g hladké, mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, opereme a osušíme. Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka a pak ji nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme l lžíci másla, na něm osmahneme zeleninu a kostičky anglické slaniny, směs osolíme, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme a spojíme vejci. Touto náplní zalijeme břišní dutinu kuřete, zašijeme ji ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), sůl, pepř, 50 g másla, 0,4 dl koňaku, 100 g prorostlé slaniny, 150 g cibule, 175 g žampionů, l svazek petrželky, 1/8 l kuřecího vývaru, 2 stroužky česneku, 1/4 l suchého červeného vína (pokud možno burgundského), 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně omyjeme, zbavíme tuku, osušíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé části ze všech stran osolíme a opepříme. Dostatečně velkou pánev rozpálíme na sporáku a necháme na ní rozpustit část másla. Čtvrtky kuřete zprudka o ..
INGREDIENCE: 1/2 kurčaťa, 100 g rôznej koreňovej zeleniny, 40 g masla, 2 lyžičky múky, niekoľko polievkových lyžíc mlieka, 2 vajcia, karí korenie, 100 g šunky alebo údeného mäsa, 1 polievkovú lyžičku hrášku, strúhanku, olej, soľ. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovicu kurčaťa uvarte v osolenej vode so zeleninou. Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zalejte ju mliekom a povarte do hustoty kaše. Do odstavenej masy vmiešajte žĺtky, korenie, na kocky pokrájanú šunku, odkvapkaný hrášok, na malé kocky pokrá ..
INGREDIENCE: l kuře (nebo 4 kuřecí řízky z prsíček), l vejce, 2 lžíce škrobu, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1/2 malé hlávky zelí, 10 žampionů, l cibule, 2 stroužky česneku, čili nebo několik feferonek podle chuti, 1/2 lžičky glutasolu, 1 lžička škrobu. Zálivka: šálek vyváni z kostky bujónu, 1/2 šálku vína, 3 lžíce sójové omáčky, l lžička cukru, 2/2 lžičky zázvoru, l lžíce citrónové šťávy, větší špetka glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na páteři a pomalu odřezáváme od žeber, křídla a nohy ..
INGREDIENCE: 400g kuřecích řízků, 3 lžíce tvarohu, 3 bílku (ušlehat), 3 lžíce mléka, strouhaný eidam, sůl, kari, strouhanka, hl. mouka. Na těstíčko: Bílky našleháme (bez soli), pak přidáme tvaroh, kari a sůl, rozmícháme, přidáme mléko a smícháme těstíčko. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, obalíme v hl. mouce a namočíme do těstíčka a pak ještě obalíme ve strouhance promíchané s eidamem a usmažíme. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 4 papriky, 1 cibule,1 stroužek česneku, 2 rajčata, 60 g másla, 30 g hladké mouky, čili, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozstříháme na porce a lehce osmahneme na části másla. Přidáme očištěné pokrájené papriky, cibuli pokrájenou na kolečka, rozetřený česnek, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, koření a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme. Když je kuře téměř měkké, šťávu zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 180g čistého kuřecího masa (bez kůže), 40g oleje, sůl, mletá paprika, bílý mletý pepř, prášková hořčice, sezamová semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmasilé kuře se vykuchá, opláchne, zbaví kůže, vykostí a nakrájí na menší kousky. Kousky kuřete se napíchají na jehly, osolí, okoření směsí papriky, mletého bílého pepře, práškové hořčice, sezamového semínka a pokapou se nebo se krátce ponoří do oleje. Kuře se peče na roštu. Vhodnou přílohou je různě upravená rýže nebo brambory. ..
INGREDIENCE: 1 větší kuře, koření na kuře nebo grilovací koření, 2 lžíce másla a 4 lžíce oleje, 5 velkých cibulí, l lžička mleté papriky, 1/2 lžičky koření čubrica (můžeme vynechat), šálek drůbežího bujónu z kostky, 8 rajčat, l kg brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na několik porcí, posypeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a na rozehřátém másle s olejem smažíme po obou stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do vypeku vhodíme nadrobno nakrájené ..
INGREDIENCE: 250 g kuřecích prsou, 50 g salámu vysočiny, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, půlka kostky masoxu, 1 větší lžíce hořčice, sůl, pepř, olej, mouka hladká. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat, přidáme na kostky nakrájený salám, okurky, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme cca 3 dl vody, přidáme masox, až se rozpustí, přidáme na kostky nakrájená vejce, zahustíme ..
INGREDIENCE: 2 kuřecí prsa nakrájená na plátky a rozklepaná, syrové brambory nakrájené na tenčí kolečka, 2 zakysané smetany, prolisovaný česnek, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, česneku a grilovacího koření, opět maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, posolíme a zalijeme zbytkem smetany. Zapékáme v troubě cca 40 minut. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA