Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE V ZELENINĚ

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 3 lžíce oleje, 50 g slaniny, l lžíce másla, l cibule, l mrkev, l petržel a 1/2 celeru, 1/2 lžičky pepře, 4 kuličky nového koření, l bobkový list 1/2 citrónu, 1/4 l zakysané smetany, sklenka vina, 2 lžíce hladké mouky, l kostka masoxu, 1/2 lžičky glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme a mírně opepříme. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme porce masa a po obou stranách je opečeme dočervena. Maso vyjmeme a do tuku přidáme máslo, nadrobno n ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE V RÝŽI

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, lžička celého pepře, l cibule, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, l lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, l konzerva chřestu, 200 g žampionů, l žloutek, 1/4 l bílého přírodního vina, šťáva z citrónu, 1/2 lžičky kari koření, l lžička sladké papriky, l lžička grilovacího koření, 1/41 hrnek rýže, sůl, petrželka nebo pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, p ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE V NUDLÍCH.

INGREDIENCE: 1 slepice, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (i zmrazené), svazek petrželky, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 4 kuličky pepře, sůl, široké nudle, 1/2 lžičky glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce, přidáme horkou vodu, sůl, kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Vaříme v tlakovém hrnci doměkka. Pak slepici vykostíme, vývar procedíme, dochutíme nejlépe glutasolem a maso nakrájíme na menší kousky. Do vařícího procezeného vývaru vhodíme ..

DRŮBEŽ SLEPICE | BRAMBOROVÉ PLACKY S KOPŘIVOU.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 vejce, 5 lžic celozrnné mouky, 5 lžíc mladých lístků kopřivy, špetka majoránky, česnek, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme nebo rozmixujeme, přidáme jemně nasekanou nebo rozmixovanou kopřivu a ostatní přísady. Na oleji smažíme nebo pečeme placky. Podáváme s jogurtem, naklíčenými semeny nebo jemně nakrájenou pažitkou a zeleninovým salátem. Obměna: Můžeme přidat dobromysl. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 1 slepice, 100 g slaniny, l lžíce sádla, 2 cibule, l lžíce hladké mouky, sůl, pepř, Vegeta kari, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici naporcujeme na 4 porce, prsa i stehna protkneme poloviční dávkou slaniny a osolíme ji. Zbylou slaninu rozškvaříme na lžíci sádla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dožluta. Vložíme porce slepice, opepříme je, lehce je opečeme z obou stran, podlijeme horkou vodou, aby byly zpola potopeny, a vložíme do rozehřáté trouby. Dusí ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE SE ŽAMPIONY.

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, mletý pepř, 60 g másla, l cibule, 100 g žampionů, 50 g hladké mouky, 2 dl smetany, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici rozdělíme na porce, osolíme, opepříme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, mírně zalijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a dobře povaříme. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Podáváme s krupicovými noky nebo dušenou rýží. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | DIVOKÁ SLEPICE.

INGREDIENCE: 1 větší slepice, 100 g uzeného bůčku, l lžíce kečupu, 2 lžičky koření Divočina, l lžička grilovacího koření, 3 lžíce sádla, l velká cibule, 3 lžičky hladké mouky, sůl, kostka drůbežího bujónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici rozdělíme na 4 díly, prsa a stehna protkneme nudličkami uzeného bůčku, mírně ji osolíme, potřeme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet několik hodin. Před přípravou rozehřejeme sádlo (nebo jiný tuk), přidáme zbylou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli ..

DRŮBEŽ SLEPICE | TUČNÁ SLEPICE NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 1 slepice, 100 g másla, l cibule, l lžíce rajčatového protlaku, sklenka červeného vína, vývar, 300 g rajčat, citrónová šťáva, ocet, pepř, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnou slepici opereme, osušíme a naporcujeme. Na másle ze všech stran dočervena opečeme a vyjmeme. Na zbylém tuku osmahneme nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak, pepř, víno, trochu octa a vývar. Povaříme, vložíme porce masa a dusíme doměkka. Před koncem přidáme kolečka rajčat, Zakapeme citrónovou šťávou a po ..

DRŮBEŽ SLEPICE | KAPOUN NEBO PULARD PEČENÝ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapouni nebo pulardi jsou vykleštění kohoutci do stáří jednoho roku. Dosahují často váhy až 2 kg. Pro svou masitost, chutnost a tučnost se zvlášť dobře hodí k dušení a pečení tak jako mladá kuřátka. Vyžadují však delší tepelnou úpravu. Protože kapouna hodláme péci, provedeme s ním první operaci: vykuchaného a dobře očištěného vezmeme za nohy a prsíčky ho ponoříme do horké vody. Tím jsme docílili zpevněni jeho pokožky, která se bude lépe protahovat slaninou. Potom ho na povrchu i ..

DRŮBEŽ SLEPICE | ZADĚLÁVANÁ SLEPICE II.

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 4 kuličky pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky muškátového květu (můžeme použít i kari koření), 1/4 l mléka nebo kelímek zakysané smetany, l žloutek, svazek čerstvé petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici rozdělíme na porce, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme zeleninu, cibuli a koření, osolíme a uvaříme doměkka. Měkkou slepici vyjmem ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz