INGREDIENCE: 100g hub, 4 velké zeleninové papriky, 50g sýra, 1 cibuli, 1 lžíce kořeninových natí, 100g vařené rýže, 1 vejce, sůl, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné nakrájené houby udusíme na oleji, smícháme s jemně nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem, rýži a přísadami. Směsí naplníme zeleninové papriky zlomené stopky a mibiku a zapečeme v ohnivzdorné míse. Podáváme s rýží nebo chlebem. Vhodné druhy: Z hub žampiony, z kořeninových natí dobromysl, šalvěj, petržel aj. ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa z plece, 3 lžíce sádla, 3 středné velké cibule, sůl, 1 větší mrkev, 1 menší celer, 20 sterilovaných odpeckovaných oliv, 1/2 bobkového listu, asi 6 kuliček pepře a 2 kuličky nového koření, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce je opečeme. Potom je osolíme, přidáme koření a podlijeme. Dusíme za občasného míchání a podlévání téměř doměkka, pak přidáme na menší kostičk ..
INGREDIENCE: 600 g hovězího masa bez kostí (nejlépe z kližky), 60 g sádla, 200 g cibule, drcený kmín, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, 50 g hladké mouky, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a pokrájíme na stejně velké kostky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a kmín, vmícháme papriku, hned vložíme maso a při občasném zamíchání je dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak ..
INGREDIENCE: 500 g předního libového hovězího masa, 1 lžíce oleje, 2 cibule, 1 čajová lžička sladké papriky, 1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky, 2 čerstvé zelené papriky, 4 rajčata, 1 párek, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kečupu, sůl, pepř, drcený kmín, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pep ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovädzie mäso (500 g) necháme opražiť na gulášovom základe (tuk, 200 g pokrájanej cibule, mletá červená paprika), potom podlejeme vodou a za občasného premiešania varíme do zmäknutia mäsa. Medzitým si pripravíme 150 g predtým uvarenej veľkej, najlepšie tmavej fazule, 100 g šunky pokrájanej na menšie kocky, 150 g na malé štvorčeky pokrájanej zelenej, červenej a žltej papriky a 1 dl červeného vína. Všetko pridáme k uvarenému mäsu, necháme chvíľu povariť a dochutíme feferónkami ale ..
NGREDIENCE: 750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 500 g cibule, sádlo nebo olej, rajský protlak nebo kečup, mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, 2 brambory, 6 stroužku česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, a přidáme 2 lžíce hladké mouky na zahuštění. Chvilku ještě osm ..
INGREDIENCE: 80 g zadního hovězího masa, 5 g hladké mouky, 10 g másla, 80 g rýže, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 rajče, 15 g eidamu, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, zprudka nasucho opečeme, podlijeme vývarem z cibule, osolíme a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou, zjemníme čerstvým máslem. Přidáme na čtvrtky nakrájené oloupané rajče, sterilovaný hrášek, dušenou rýži a necháme prohřát. Před podáním posypeme strouhaným eidamem. ..
INGREDIENCE: 130 g hovězího masa, sůl, pepř, sladká paprika, 20 g cibule, 10 g oleje, 10 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 20 g žampiónů, 20 g kapie, 20 g hrášku, 20 g mrkve, 1 lžíce červeného vína, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zapěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájené, se solí, pepřem, sladkou paprikou promíchané hovězí maso. Necháme osmahnout, přidáme rajčatový protlak a šťávu vydusíme. Pak zaprášíme hladkou moukou, rozředíme netučným vývarem a promícháme. Přidáme ještě na ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 1 vejce zaděláme nudlové těsto a nakrájíme z něho 1 cm velké flíčky, které uvaříme ve slané vodě. Z hovězího nebo telecího masa nakrájíme malé kostky a osolíme. Velkou, drobně krájenou cibuli osmažíme na tuku, přidáme sladkou papriku, maso, opepříme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme vařené flíčky a ještě čtvrt hodiny dusíme. ..
INGREDIENCE: 400g předního hovězího masa, 6 lžic sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, kmín, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, vývar dle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 200g čerstvých hříbků (lze nahradit různými druhy aromatických čerstvých hub nebo žampióny). POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou třetinách sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a zpěníme mletou sladkou papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, o ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA