INGREDIENCE: 400g libového skopového masa z kýty, 2 lžíce sádla, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, pepř, zázvor bobkový list, sůl, 4 mrkve, 400g brambor, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na zpěněnou cibuli s česnekem vložíme na kostičky rozkrájené maso, přidáme sůl a všechno koření, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na plátky nakrájenou syrovou mrkev a brambory. Dopečeme v troubě. Před podáváním posypeme pažitkou. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 500g skopového, vepřového nebo hovězího mase, sůl, 500g rajčatové šťávy, 250g fazolek.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmahneme, vmícháme na kostky nakrájené maso, opět je osmahneme a dusíme do poloměkka. Podléváme šťávou z rajčat a vodou. Po vydušení přidáme na šikmo nakrájené fazolky zbavené vláken, osolíme, zalijeme zbytkem šťávy z rajčat a vše dusíme doměkka. ..
INGREDIENCE: 400g hovězího nebo skopového masa, 30g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stružky česneku, sůl, kmín, sladká mletá paprika, 2-3 lžíce strouhaného tvrdého chleba, (3 zelené papriky).POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme přidáme olej, nakrájenou cibuli a osmažíme ji do růžova. Vmícháme rozsekaný česnek, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme je za stálého míchání, zaprášíme mletou paprikou, osmažíme, osolíme, přidáme kmín, potom podlijeme vřelou vodou a dusí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Budeme pracovat takto: maso teď zalijeme horkou vodou, vývarem, či dokonce bílým přírodním vínem, chceme-1i si první perkelt udělat slavnostní, a necháme je dusit do měkka. Osolíme, přichutíme worcesterem a máme perkelt a hustou šťávou. Přidávat ke guláši či k perkeltu kmín, nebo je dokonce zaprašovat moukou je smrtelný hřích, z kterého nám žádný roduvěrný Maďar nedá rozhřešení. Můžeme však - připravujeme-li perkelt ze skopového masa - přidat stroužek třeného česneku a trošku ma ..
INGREDIENCE: 800g předního skopového masa, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, 400g brambor, 2 zené papriky, 2 feferonky, 1 rajče, l,5dl červeného vína. Nočky: 1 vejce,100g hladké mouky, 1-2 lžíce vody sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté, na větší kostky pokrájené maso vložíme do usmažené a opaprikované cibule v kotlíku, osolíme je a dusíme na malém plaménku nejprve ve vlastní šťávě. Když se šťáva odpaří, maso podléváme vodou jen tolik, aby se nepřipálilo, a č ..
INGREDIENCE: 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 kg předního jehněčího masa, sůl, 2 zelené papriky, 1 rajče, 1,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVYV kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobné pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za častého zamíchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme dom ..
INGREDIENNCE: 600g skopové plece bez kostí nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi, 60g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, 600g zelených fazolek, sůl, 2dl kysané smetany, 40g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostky (hrudí nasekáme na kostky). V kotlíku rozškvaříme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobné pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou a po přidání masa dusíme za častého zamíchání. Když se maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu vody a dus ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA