INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 50 g oleje, 50 g cibule, 1 feferonka, 75 g leča, 50 g šlehačky, 50 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké řízečky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Na druhé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce opečeme. Postupně přidáme mletou papriku, lečo, nakrájené feferonky, šlehačku a krátce povaříme. Při podávání dáme na každou porci lžíci kysané smet ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového ramínka, 1 rajče, 1 paprika, 300 g kysaného zelí, mletá paprika, sul, 2 dl kysané smetany, 20 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajče spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme. Z papriky odstraníme jádřinec, opláchneme a pokrájíme na nudličky Vložíme na rozehřáté máslo a krátce podusíme. Maso pokrájíme na kostky, přidáme k zelenině a podusíme. Po chvilce přidáme kysané zelí, sůl a mletou papriku, podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Do guláš ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové plece nebo ramínka, 60 g oleje, 3 větší cibule, sůl, 1 lžíce sladké mleté papriky, lžička drceného kmínu, 3 rajčata, 4 stroužky česneku, špetka majoránky, 40 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách je opečeme dohněda. Potom maso osolíme, přidáme papriku, drcený kmín, spařená a oloupaná rajčata, rozetřený česnek se solí a majoránku, podlijeme horkou vodou a dusíme. P ..
INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 2 cibule, 3 dl světlého piva, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce strouhané housky, 4 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, sušená petrželka, vývar, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na dva centimetry silné proužky o délce asi 5 centimetrů. Na oleji zpěníme jemně posekanou cibuli a maso pak na ní zprudka ze všech stran opečeme. Oheň zmírníme, přilijeme trochu vývaru, ochutíme česnekem utřeným s ..
INGREDIENCE: 2 ks kulatý malý chléb, 400 g vepřové panenky, 400 g čerstvých hub (žampiony), 100 g pórek, 200 g uzené slaniny, 400 g cibule, 400 g brambor, 3 stroužky česneku, 1 dl kečupu, majoránka, sůl, pepř, kmín, 1 feferonka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině orestujeme postupně na stejně velké kostky maso, cibuli, přidáme brambory nakrájené na kolečka a ochutíme. Za stálého míchání dusíme do změknutí brambor. Závěrem přidáme houby (žampióny), kečup, lehce podusíme, případně dochutíme. Jednotlivé p ..
INGREDIENCE: 110 g vepřového libového bůčku, sůl, 20 g cibule, 10 g oleje, ml. paprika, 20 g rajčat, 20 g paprikových lusků.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené maso dáme na zpěněnou cibuli a osmahneme. Zaprášíme paprikou a znovu krátce osmahneme. Zalijeme netučným vývarem z kostí a dusíme pod pokličkou. Asi po půl hodině přidáme nakrájená rajčata a papriky a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, Šťávu procedíme zpět na maso a podle chuti případně dosolíme. ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece bez kostí, olej, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 cibule, ml. pepř, ml. nové koření, tymián, bobkový list, sklenka červeného vína, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Na oleji zpěníme zeleninu nakrájenou na nudličky, přidáme drobně nakrájenou cibuli a vše osmáhneme. Pak vmícháme maso a krátce je opečeme po všech stranách. Hned je podlijme části vína a trochou vody, přidáme koření a za občasného za ..
INGREDIENCE: 750g kysaného zelí, 300g uzeného masa, 300g vepřového masa z ramínka nebo plecka, 50g slaniny, paprika, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z plece, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžÍce mleté papriky, 1 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, kelímek zakysané smetany, sůl, 500 g kysaného zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak po ..
INGREDIENCE: 600 g na kostky nakrájeného vepřového bůčku nebo plecka, 600 g kysaného zelí, 100 g sádla, stroužek česneku, lžička mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 1 dl smetany, pažitka, sůl, hladká mouka.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme k udušenému masu a zalijeme trochou vody. Přidáme sekanou pažitku, smetanu, v níž jsme rozkverlali trochu mouky a necháme př ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA