Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ PERKELT

INGREDIENCE: 1,2 kg srnčí zvěřiny, 150g vepřového sádla, 3 cibule, 40g sladké papriky, 150g rajčat nebo 80g protlaku, 150g paprikových lusků, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na kostky, na sádle osmažíme dozlatova cibuli jemně nakrájenou na kostečky, přidáme papriku, zvěřinu a osolíme. Dusíme za mírného podléváni (jen tolik, aby se zvěřina nepřipálila) do poloměkka. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené zelené paprikové lusky a vše doměkka dodusíme. Příloha: bra ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MEXICKÝ TOKÁŇ ZE SRNČETE (Maďarská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 kg Zvěřiny ze srnčete, 150g sádla, 400g cibule, sůl, 300g žampiónů, 50g másla, 30g sladké papriky, 2 dl rajčatového. protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na sádle do zlatova usmažíme cibuli nakrájenou na drobné kostky. Přidáme zvěřinu nakrájenou na větší kostky, papriku, sůl, rajčatový protlak a dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Očištěné a nakrájené žampióny podusíme na másle, trochu osolíme a přidáme k dušené zvěřině. Příloha: ryže promíchaná se zeleným hráškem ( risi- ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ RAGÚ.

INGREDIENCE: Odřezky zvěřiny, 100g mouky, 150g omastku, koření (1 bobkový list, 5 zrn pepře, 3 zrna hřebičku), citrónová kůra, 2 cibule, 2 kyselé okurky, lžíce octa, 1/8 l červeného vína, 2 kostky cukru, 1 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odřezky zvěřiny pokrájíme na úhledné kousky, obalíme moukou a v rozpáleném omastku opečeme do světlehněda. Potom je podlijeme vařící slanou vodou a dusíme pod pokličkou. Do kousku tenkého vypraného plátna dáme trochu zrnek pepře, hřebíčku, bobkový list, citrónovo ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ GULÁŠ CSÁNGÓ (Maďarská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 kg srnčího plecka, 120g sádla, 200g cibule, 10g česneku, 500g kyselého zelí, 100g rýže, 15g červeně papriky, sůl, špetka kmínu, 1 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na větši kousky. V kastrole na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše trochu osmažíme. Zvěřinu dusíme pod pokličkou při občasném podlévání vodou (podléváme jen tolik, aby se nepřipálila) asi 1 1 hod. Pak k ni přidáme pokrájené kysané zel ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | KANČÍ GULÁŠ (Maďarská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 kg černě zvěřiny z krku nebo plece, 1 cibule, 100g másla, 1 lžička papriky, sůl, 1 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme krájenou cibulku, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso z krku, plecka. Po osolení a pokmínování dusíme doměkka. Nakonec přidáme majoránku a třeny česnek. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a trochu necháme po vařit. Příloha: vařené brambory a nakládané houby. ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | OMELETA PEISAN (Bulharsko).

INGREDIENCE: 12 vajec, 100g másla, 400g vařených brambor, 100g žampiónů, zelená petrželka, 4 lžíce zeleného sterilovaného hrášku, 1 cibule, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nadobro krájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na plátky nakrájené brambory a na každou porci zvlášť sekanou zelenou petrželku a osmahneme do růžova, pak přidáme na plátky nakrájené podušené žampióny a zeleny hrášek. V šálku rozšleháme na každou porci tři celá vejce, přidáme sůl, nalijeme na připravené brambory a upeče ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | GULÁŠ Z MUFLONÍ ZVĚŘINY.

INGREDIENCE: 700g mufloní zvěřiny (bez kostí), 5 lžic sádla, 2 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky,2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl, (koření kari), vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit. Potom vše zalijeme horkou vodou, vložíme na ni.připravenou mufloní zvěřinu, přidáme pepř, nové koření, sůl, kari (můžeme vypustit) a necháme ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MYSLIVECKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec divočák zajíc), 60g slaniny, 2-3 menší cibule mletá sladká paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř kmín, sůl majoránka, 6-7 středné velkých hříbků, vývar podle potřeby, 2lžíce hladké mouky, "bylinkové" koření (okurky cibule, petrželka), 1-2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčato ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MATTLIARSKÝ GULÁŠ Z DAŇKA.

INGREDIENCE: 600 -700g předního daňčího masa bez kostí, 2-3 cibule, 3 lžíce sádla, 40g slaniny, 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 800g brambor, 80g kořenové zeleniny,2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Daňčí maso nakrájíme na kostky a podusíme je s drobné nakrájenou cibulí osmaženou na části sádla a na rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme česnek utřený se solí a raj8atový protlak. Osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a maso dusí ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | JELENÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g jelení plece, 4 lžíce sádla, 1-2cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme maso pokrájené na kostky a za stálého míchání opékáme, až se vydusí do tuku. Osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a utřený česnek, dobře promícháme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vybereme je ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz