POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev jemně nastrouháme, rozklepneme do ní 2 vejce, osolíme, okořeníme špetkou papriky a přidáme tolik strouhanky, aby se utvořilo těstíčko, z kterého vytvarujeme ploché placičky. Máme-li kousek salámu nebo sýra, můžeme je přidat. Placičky pak znovu obalíme ve strouhance a vysmažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s vařeným bramborem. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového a 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 2 cibule, 3 brambory, sůl, pepř, 1 malá feferonka, polovina květáku, 3 mrkve, 1 kedlubna, 4 rajčata, 2 papriky, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli podusíme na tuku z konzerv, přidáme na menší kousky rozdělené maso a podusíme. Na tuku osmahneme růžičky květáku, kolečka mrkve, plátky kedlubny a brambory nakrájené na kostičky. Podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme feferonku, nudličky paprik a ..
INGREDIENCE: 700 g točeného kabanosu, 700 g brambor, 5 cibule, 2 lžíce sladké papriky, 8 stroužků česneku, 3 lžíce sádla, 1 l vody, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kotlíku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točený kabanos, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory, osolíme a přivedeme ..
INGREDIENCE: 2 velké cibule, 150 g slaniny, 15 dkg uzeniny, sádlo, ml. paprika sladká, 300 g namočené fazole, 200 g brambory na kostičky, sůl, polévkové koření, bujónová kostka, mouka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou slaninu, následně uzeninu a lehce osmažíme. Pak přidáme ml. papriku, lehce osmažíme. Přidáme namočené fazole a dolijeme vodou. Přidáme bujónovou kostku. Vaříme tak dlouho, aby fazole byly měkké, potom přidáme na kostičky nakráje ..
INGREDIENCE: 500 g směs tvrdších hub, cibule, sádlo, paprika, drcený kmín, ml. pepř, 2 kostky houbového bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zpěněné cibule přidáme nakrájené houby, zasypeme paprikou a zalijeme vodou, do které přidáme 2 kostky houbového bujónu, drcený kmín, pepř a povaříme. ..
INGREDIENCE: 500 g barevných fazolí, 300 g uzené krkovice, 2 pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, ½ malého celeru, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře 1 bobkový list, jíška na zahuštění, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočené přes noc vložíme do hrnce s nakrájenou slaninou, uzeným masem, klobásou, mrkví, celerem, petrželí, cibulí a česnekem. Zalijeme vodou a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí fazolí. Pak zahustíme jíškou smích ..
INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 2 párky, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 rajčata, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle a tuku z konzervy osmahneme dočervena párky nakrájené na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Potom vmícháme rajčatový protlak a krátce osmahneme. Do takto připraveného základu přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky nakrájené na nudličky a podusíme. Nakonec přidáme obsah konzervy a vše prohřeje ..
INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 50 g sádla, 1 cibule, 2 lžičky ml. sl. papriky, špetka kmínu, ml. pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžičky ml. koriandru, 1 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na většině tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, česnek utřený se solí, polovinu-papriky, kmín, pepř a koriandr a dusíme, až houby změknou a šťáva se vydusí. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dodusíme. Ve zbylém sádle rozpustíme zbytek papriky ..
INGREDIENCE: 1 sáček sojových kostek, 5 větších cibulí, olej, 150 g polohrubé mouky, 2 masoxy, asi 10 kuliček pepře, asi 6 kuliček nového koření, špetku sušených feferonek nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky červené papriky, špetku soli, 2 bobkové listy, půl lžičky mleté kávy, ¼ l světlého piva, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do nádoby nalijeme ½ l vody a v ní rozpustíme masox, přidáme sojové kostky a necháme nabobtnat (asi hodinu). Pak scedíme vodu nevyléváme/ větší kostky přeřežeme ..
INGREDIENCE: 300 g slaniny, 1 větší cibule, 400 g jater, 4 paprikové lusky, lžička hladké mouky, 1/81 smetany, sůl, pažitka.POSTUP PŘIPRAVY: Na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kousky nakrájené játra, osmahneme, přidáme trochu sladké papriky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme. Za chvíli přidáme na nudličky nakrájené, předem sloupnuté paprikové lusky. Nakonec zalijeme kyselou smetanou. Před podáváním vložíme nekrájenou pažitku a osolíme. Podáváme s bramborem ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA