INGREDIENCE: 100 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, jalovec, 5 g slaniny, 10 g šunky, žampióny, lžíce bílého vína, 1 lžíce kyselého mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaný osolený řízek opečeme na roztavené slanině, přidáme celý pepř, jalovec, na nudličky nakrájené žampióny, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme celé koření, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, ochutíme vínem a zjemníme kyselým mlékem. ..
INGREDIENCE: 5 včerejších housek nebo rohlíků, 3 lžíce hr. mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 syrová vejce, 2 syrové žloutky, 120g másla, 2 lžíce syrového mléka, 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě, 1 lžíce soli, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si drobné nakrájené housky pokropíme mlékem, aby zvlhly. Pak spojíme utřené máslo se dvěma celými vejci a oběma žloutky. Nyní všechno, i zvláčněné kostičky housek, promícháme s moukou, strouhankou a petrželkou, osolíme čajovou lžičkou soli a d ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 80gsádla, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, kmín, 1 kg brambor, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku prudce opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévá ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 1 střední cibule, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo, naklepeme, posolíme a popepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou položíme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, olej, drcený pepř, sůl, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěně, při okrajích naříznuté a naklepané roštěnky osolíme, potřeme olejem, srovnáme do skleněné nebo porcelánové misky a ještě olejem zalijeme. Necháme v chladničce dva dny odležet. Před úpravou okapané roštěnky opepříme a na roštu potřeném olejem grilujeme tři až čtyři minuty. Měkké roštěnky potřeme česnekem utřeným se solí. Podáváme s hranolky a s pikantní oblohou. ..
INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžička hl. mouky, šálek vývaru z masoxu, sklenka červeného vína, 1 lžička worcesteru. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme paličkou, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet v chladu. Před přípravou rozpálíme sádlo nebo olej, roštěnky do něj vložíme a opékáme prudce po obou stranách asi po 4 minutách. Roštěnky můžeme také opékat na roštu za občasného potírání olejem. Opečená rošt ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky (asi po 150g), bílý pepř, 4 lžičky hořčice, 8 plátků anglické slaniny, 8 nakládaných klásků kukuřice (nebo malých sladkokyselých okurek), pár lístků petrželky, 3 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 700g mrkve, 300g fazolových lusků, sůl, 1 konzerva (425g) sladké kukuřice, 3 lžíce másla, 1 kelímek (100g) tuhé kysané smetany, 2 lžíce poloh. mouky, malé špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Každý ze 4 plátků potřeme pepřem, 1 lžičkou hořčice a obložíme 2 plátky slaniny. Na dolní část pl ..
INGREDIENCE: 4 větší roštěnky, sůl, pepř, hořčice, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 bobkový list, sklenka bílého vína, l lžíce citr. šťávy, šálek zakysané smetany, 200 žampiónů (nebo jiných hub), 1 lžíce másla, špetka drceného kmínu, sul, 4 lžičky brusinkové nebo rybízové zavařeniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmahneme roštěnky Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list, podlijeme vínem a vodou a p ..
IGREDIENCE: 1 kg nízkého hovězího roštěnce, 50 g másla, sůl, pepř, 1 cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec odblaníme, očistíme a přelijeme na pekáči rozehřátým máslem. Necháme jej asi 12 hodin v chladu odležet. Před tepelnou úpravou jej osolíme, opepříme, do pekáčku přidáme trochu oleje a vložíme do horké trouby 15 minut prudce pečeme, pak maso obrátíme a 10 minut pečeme již mírněji. Pote vložíme do pekáče jemně nakrájenou cibuli, podlijeme sběračkou horké vody a pečeme ještě dalších 15 minu ..
INGREDIENCE: 500 g roštěné, 1 kg brambor, 2 větší cibule, rostlinný olej, plnotučná hořčice, trochu láku ze sterilovaných kyselých okurek, kostka masoxu, instantní jíška, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji. Když začne tmavnout, vložíme naklepané, osolené a opepřené roštěnky. Restujeme po jedné straně a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Poté obrátíme a také orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme trochu láku ze sterilovaných kyselých okurek (ne ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA