INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa zadního, 150 g špeku, sůl, rostlinný olej, 300 g cibule, 300 g mrkve, 150 g celeru, 150 g kořenové petržele, 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 4 listy bobkového listu, 80 g krupicového cukru, 1 citron, 80 g plnotučné hořčice, sůl, ocet, 200 ml smetany na šlehání, 50 g másla, 100 g brusinek 1 citron, 100 ml vyšlehané šlehačky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný kus masa prošpikujeme – klínek slaniny namočíme do soli, maso nařízneme po vlákně a slaninu vmáč ..
INGREDIENCE: 750 g pravé svíčkové, sůl, pepř, dvoje kuřecí játra, 50 g anglické slaniny, sádlo nebo olej, lžička hladké mouky, 4 lžíce kečupu, sklenka červeného vína, šálek vývaru z masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze svíčkové nakrájíme silnější bifteky, naklepeme je tupou stranou nože, osolíme, opepříme a smažíme po obou stranách v horkém sádle společně s plátky anglické slaniny. Bifteky nesmějí být uvnitř krvavé. Je to nezdravé. Opečené bifteky i slaninu vyndáme a necháme na teple. Do vypeku přidáme ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího zadního, zmražená slanina nakrájená na klínky (na špikování), 3 mrkve, 1 celer, 1 petržel, 3 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, brusinky nebo marmeláda z nich, 1-2 lžíce octa, tymián, bobkový list, pepř, nové koření, 2 kuličky jalovce, 1 citron – okrájený, rostlinný olej, 120 g másla, krupicový cukr. Na dokončení: 30% smetana 200 - 250 ml, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme slaninou - nožem uděláme díry "po vláknu" a zmražené kou ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, 4 vejce, 4 plátky šunky, sůl, pepř, lžíce mouky na zahuštění omáčky , sádlo na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky z odleželé svíčkové odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na horkém sádle po obou stranách opečeme dohněda. Pak vyjmeme. Do tuku vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přisolíme a povaříme. V lívanečníku opečeme na troše tuku sázena vejce. Pečené bifteky přelijeme šťávou, ozdobíme šunkou a navrch položíme vejce, případně obložíme zeleninou. ..
INGREDIENCE: 400g svíčkové, 100g šunkového salámu, 60g slaniny, 150g cibule, 60g oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze svíčkové nakrájíme plátky, mírně je naklepeme a napichujeme na špejli střídavě se šunkovým salámem nakrájeným na kousky, se slaninou nakrájenou na plátky a s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Takto připravené maso osolíme, opepříme a zvolna dozlatova pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách (asi osm minut). ..
INGREDIENCE: 300 gr prave svickove, Olivovy olej, sul, pepr, cukr, asi 100 gr zelene a cervene cerste papriky, Dobra sojova omacka, hneda barva do omacek(Gravy browning), citron. Uvarena ryze. POSTUP PRIPRAVY: Svickovou nakrajite na nepravidelne kostky, asi 1,5 cm velikost. Na panvi rozpalite asi 3 lzice Olivoveho oleje, pak vlozite maso a rozlozite rychle po cele panvi do jedne vstvy, ktere se musi rychle osmazit ze vsech stran. Nedovolte at maso pusti svoji stavu, (zacnou se delat hnede vodn ..
INGREDIENCE: 600 g svíčkové, 1 cibule, 100g másla, 250 g žampiónů, 250 tvrdého sýra, sůl, pepř, česnek, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny podusíme na másle s nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nadrobno posekaný česnek a petrželovou nať. Z masa nakrájíme bifteky, každý mírně naklepeme paličkou na maso a vložíme na olejem vymazanou fólii, osolíme, obložíme plátkem sýra a nahoru dáme na tuku podušené žampióny a zabalíme do fólie. Zapečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Biftek 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. Na rozpálené slanině uděláme malou vaječnou omeletku, kterou položíme na hotový biftek, přelijeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 750 g pravé svíčkové, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 100 g šunky, 8 vajec, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru z masoxu, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme přes vlákna masa na silnější plátky, lehce je naklepeme tupou stranou nože, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej, vložíme bifteky a z každé strany opékáme asi 4 minuty, aby byly uvnitř růžové, nikoliv krvavé. Stejně opečeme i plátky šunky a v lívanečníku na troše tuku opečeme vejce. Tuk po ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 5 g másla, 1 vejce, hlávkový salát na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře odleželé svíčkové nakrájíme silnější bifteky, lehce naklepme nožem, osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně minuty. Hotové přendáme na talíř, doprostřed bifteku dáme kostičku másla a obložíme kolečky natvrdo vařeného vejce. Zdobíme listem hlávkového salátu. (mužeme různě okořenit, podle chuti). ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA