INGREDIENCE: Nejdříve marinujeme 3 kg hovězího, zbaveného šlach i tuku a rozkrájeného na malé kousky, v této směsi : 6 dl převařené vody, 2 polévkové lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku,250 g na kolečka nakrájené cibule, tymián, bobkový list, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v marinádě ponecháme 48 hodin, potom přikročíme k vykonání zázraku : v kastrole (předepsán je kastrol litinový) rozpustíme 100g nadrobno rozkrájené slaniny, a ještě dokud je horká, dáme k ní rozpustit hr ..
INGREDIENCE: 800 g hovězího masa, 250 g cibule, 80 g másla, 150 g slaniny, černý pepř, bobkový list, Tymián, 1 l červeného vína, kopr, trošku cukru, lžička hladké mouky, vařená rýže. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, slaninu i nakrájíme na kostičky. Necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso, osmahneme tak, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Potom přidáme máslo, okořeníme. Přidáme víno, aby se vsáklo, osolíme, zalíváme vodou a dusíme do měkka. ..
INGREDIENCE: 500g zadního hovězího masa, 1 dl mléka, 1 lžíce mouky, strouhanka a olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dvakrát umeleme, zalijeme mlékem, osolíme a necháme 1 až 3 hodiny stát. Pak děláme placičky, které obalíme v mouce, ve vejci a ve strouhance a smažíme na oleji. ..
INGREDIENCE: 4 plátky hovězího masa, 1 vejce natvrdo, 2 menší okurky, 100 g salámu vcelku, 50 g uzeného vcelku, 50 g cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, sůl a pepř. Na omáčku: 150 g cibule, 2 plátky slaniny, 1 l vývaru-může být z masoxu, 7 kuliček pepře a 7 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžičku hořčice, tuk, jíška. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepeme maso, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu vložíme 1/4 vejce,1/2 okurky, plátek cibule, vysočinu a tenký špalíček uzeného. Závitek zab ..
INGREDIENCE: 600 g hovězí kližky nebo předního masa bez kosti, 200 g čerstvých hub ( nejlépe směs ), 2 cibule, 1 menší celer, 1 petržel, 1 bobkový list, 50 g hladké mouky, 50 g tuku, 10 celých pepřů, 1 hlavička česneku nebo třený česnek se solí, 2 dl vařící vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky jako na guláš, očištěné houby na plátky. Do tlakového hrnce vložíme maso, osmaženou cibuli, na kolečka nakrájenou petržel, celer, koření, osolíme, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi půl hodi ..
INGREDIENCE: 500 hovězího masa z kýty, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 1 lžíce hl. mouky, 1 1 vody, sůl, pepř, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutý kousek masa protkneme slaninou, osolíme jel a opepříme a na rozpáleném tuku po všech stranách dohněda opečeme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme horkou vodou a v tlakovém hrnci dusíme 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a společně povaříme. Můžeme také doplnit zakysanou smetanou, podušeným ..
INGREDIENCE: 80 g hovězího zadního masa, sůl, pepř, 1 J4 vejce, 20 g šunky, petrželka, 10 g oleje, 10 g cibule, 70 g kořenové zeleniny, 30 g rajčat, bobkový list, tymián, celý pepř, 3 g hladké mouky, 1 lžíce vína. citrónová kůra a šťáva, sardelová pasta. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnky několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme, potřeme sardelovou pastou a umíchaným vajíčkem se šunkou a petrželkou. Zavineme, zachytíme párátkem a dáme na zpěněnou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a ..
INGREDIENCE: 400 g zadního hovězího masa, 80 g libové šunky, 20 g tuku, 1 vejce natvrdo, 80g cibule, 40 g syrových brambor, 40 g sladkokyselé okurky, trocha hl. mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe osolenou směsí nudliček brambor, kostiček šunky, okurky a vejce. Hovězí plátky srolujeme jako závitky, ovážeme nití a zaprášíme hladkou moukou. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na ní závitky , podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Pak šťá ..
INGREDIENCE: 4 velké řízky z hovězí kýty, 50 g slaniny, 30 g hl. mouky, 30 sádla, 40 g,másla, 80 g kořenové zeleniny, 40 g cibule, vývar, cely pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, 20 g mouky, 1 dl červeného vína, šťáva z 1 citrónu, 10 g cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí řízky naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a zprudka v sádle z obou stran opečeme. Pak maso dáme do ohnivzdorné misky, kde jsme na másle osmahli nastrouhanou k ..
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 1 cibule 2 stroužky česneku, 80 g rajčatového protlaku, 2 dl červeného vína, 6 brambor, uzené maso, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky, osmažíme je v rozpáleném oleji a pak na ně vložíme na silnější nudličky pokrájené maso. Opečeme, zalijeme vínem a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Potom přisypeme kostičky brambor a uzeného mas ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA