INGREDIENCE: 400 g hovězího masa, 40 oleje, 80 g cibule, 60 mrkve, 60 g celeru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g bílých fazolí, 400 g čerstvých hub, 3 stroužky česneku, 40 g slaniny, sůl, pepř, kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené maso vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Houby nakrájené na plátky osolíme, okmínujeme a podusíme na slanině. K téměř měkkému masu přidáme rozetřený nebo prolisovaný česnek ..
INGREDIENCE: 5-6 velkých kapustových listů, 300g mletého hovězího masa, petržel, 100g italské nevařené klobásy, 3 lžíce strouhanky, citrónová kůra, 1 vajíčko, máslo, olej, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme spařit kapustové listy ve vařící vodě asi 5 minut. Scedíme, osušíme a rozprostřeme. Odkrojíme tvrdou část stopky. V hrnci opražíme na oleji mleté maso, oloupanou klobásku a nadrobno nasekanou petržel. Pak stáhneme z ohně a přimícháme strouhanku, sůl, pepř, citrónovou kůru a vajíčko. Promíc ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa ze svíčkové, 3 lžíce oleje, l cibule, sůl, pepř, kelímek bílého jogurtu, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky, naklepeme je a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, maso na něj vsypeme a hned mícháme a prudce smažíme. Po několika minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, zalijeme jogurtem, v němž jsme rozmíchali lžičku mouky a kečup, dobře promícháme a krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 3 kg hovězího plátu, sůl, pepř, hořčice, 80 g polského salámu, 3 vejce osmažená na lžičce másla, 5 tenkých plátků uzeného krájeného sýra, 5 tenkých plátků paprikového boku, 2 okurky, 50 g slaniny, lžíce másla, 1 cibule, 1 kost masoxu, 1 lžíce polohrubé mouky, olej na potření masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plát z obou stran naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Takto připravené maso změkne. Druhý den plát rozložíme, osolíme, opepříme a po celé délc ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 2 lžíce Solamylu, 6 lžic oleje, 250 g žampiónů, 150 g zelí, 1 lžíce sójové omáčky, 2 vejce, 3 1žíce bílého vína, 4 feferonky, sůl, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na nudličky, které obalíme v Solamylu a vejcích. Chvíli je necháme v chladnu uležet. Pak maso zprudka opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání. Asi po 6 minutách přidáme jemně pokrájené žampióny, zelí a feferonky Všechno znovu opečeme. Mezitím připravíme z vína a sójové omáčky zá ..
INGREDIENCE: 100 g hovězího masa, sůl, 20g brambor, 1 vejce, 10g šunky, 20 g smetany, 5 g hladké mouky, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátek naklepeme a osolíme. Takto připravený plníme bramborem pokrájeným na hranolky, natvrdo uvařeným a posekaným vejcem a kouskem šunky. Plátek stočíme v závitek a upevníme nití nebo párátkem. Nasucho opečeme, podlijeme a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou. moukou, povaříme a nakonec zlepšíme smetanou a čerstvým máslem. ..
INGREDIENCE: 350 g mletého hovězího masa, 300 g mletého peřového masa, 3 housky, 250 ml mléka, 2 vejce, 150 g míchané zeleniny, 1 cibule, sůl, Vegeta ml. pepř, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolíme a promícháme. Do mléka vmícháme žloutky, zalijeme jim nakrájené housky a směs přidáme k masu. Opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, petrželovou nať a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Část směsi vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy, na masovou ..
POSTUP PPŘÍPRAVY: Namočíme 2 housky. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a necháme na ní zesklovatět nadrobno nakájenou cibuli. Housky lehce vymačkáme a spojíme se smaženou cibulí. Přidáme 500 g mletého masa a vajíčko. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme kuličky a ze všech stran osmažíme. Do takto udělaného základu můžeme vmíchat různé kombinace zeleniny a houby. ..
INGREDIENCE: 1 starší houska, asi 1 kg bílého zelí, 2 cibule, 1 kg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu. POSTUP PPŘÍPRAVY: Housku namočíme. Celé zelí vložíme do vroucí vody a počkáme, dokud se listy nezačnou uvolňovat, odebereme 8 listů a zbytek zelí nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno, dobře prohněteme s vymačkanou houskou, mletým masem a vejcem. Ochutíme solí, pepřem a protlakem. Zelné listy rozložíme a na ně klademe směs masa.okraje listů zahnem ..
INGREDIENCE: 150 g mletého masa, 1/2 šálku vody, 200 g mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé mleté maso našleháme s trochou vody a chvíli necháme odpočinout, aby se maso nasáklo. Osolíme, přidáme trochu mouky nebo strouhanky, abychom směs zahustili, a tvoříme malé ploché karbanátky. Již neobalujeme ve strouhance, ale zakulatíme je mokrou rukou a dáme na rozpálený tuk po obou stranách opéci. Karbanátky podáváme na chlebu nebo s bramborem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA