INGREDIENCE: 1 mléka, větší špetka soli, 1 lžíce másla, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, na naplnění třešně, jahody nebo půlky meruněk, máslo, strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko osolíme a ve větším kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme máslo, a až se rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku. Mícháme, až vznikne hladké těsto, které se nelepí na vařečku ani na nádobu. Těsto sejmeme z ohně, za častého míchání necháme ochladit a do ..
INGREDIENCE: 150 g tvarohu, 1 vejce, 70 g strouhané housky, sůl, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme, utřeme se žloutkem, přidáme prolisovaný měkký tvaroh, prosetou bílou strouhanku a sníh z bílku. Z těsta děláme malé knedlíčky. Vaříme je asi 5 minut. Podáváme jo s ovocnou omáčkou. Ovocná omáčka: 100 g ovoce nebo kompotu, lžička bramborové moučky, citrónová kůra, cukr podle potřeby. Ovoce nebo kompot prolisujeme, přidáme vodu nebo šťávu z kompotu, cukr, citrónovou a pomerančovou kůru ..
1. Z tvarohového těsta. INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 100 g hrubé mouky, 1 žloutku, 10 g másla, 10 g cukru, ovoce, cukr na sypání, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prolisovaného tvarohu, hrubé mouky, žloutku, másla a cukru uděláme těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme ovocem. Uvaříme, posypeme cukrem, pokapeme máslem. 2. Z odpalovaného těsta.INGREDIENCE: 150 g hrubé mouky, 1/8 l mléka, 1 vejce, sůl, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařícího mléka vsypeme mouku, osolíme, přidáme máslo a na ohni ..
INGREDIENCE: 300 g tvarohu, 700 g hrubé mouky, švestky čerstvé nebo kompotované, 0,2 l mléka,3 vejce, 100 g tuku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk utřeme s cukrem a vejci vmícháme tvaroh, mouku a mléko, přisolíme špetkou soli, propracujeme a necháme chvilku odpočinout. Z těsta vyválíme váleček a rozdelíme na kousky. Dlaní nebo válečkem uděláme placky do kterých zabalíme švestku.Knedlíky vaříme 6-8 minut. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V míse utřeme 260g měkkého tvarohu s 30 g tuku, s 1 lžičkou cukru, s 2 vejci a špetkou soli. Pak po troškách přidáváme 250g hrubé mouky a 1/8 1 mléka. Utvoříme tak měkké a vláčné těsto, které lehce rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme osušenou jahodu a těsto kolem ní zabalíme. Vkládáme do vařící vody asi na 7-8 minut. Pozor, aby se knedlíky nerozvařily! Sypeme cukrem a strouhaným tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem. ..
INGREDIENCE: 250 g dietního tvarohu, 2 vejce, 300 g hrubé mouky, sůl, na špičku nože prášek do pečiva, 200 g másla, 150 g cukru, 150 g tvrdého tvarohu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky přidáme tvaroh, vejce, sůl, prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Necháme odležet vyválíme váleček, nakrájíme na kousky, roztlačíme v placičky a vložíme švestky nebo jiné ovoce a zabalíme knedlíky. Vhazujeme je do vařící vody a vaříme tak dlouho, až je knedlík provařen. Zkoušíme rozkrojením. Hotové knedlíky sypem ..
INGREDIENCE: 1 ks kostka netučného tvarohu, 1 vejce, špetka soli, meruňky, kostkový cukr, asi 8 hrstí hrubé mouky, 250 g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: K tvarohu přidáme vejce, cukr, sůl, mouku a zpracujeme těsto, které rozdělíme na stejné bochánky, do kterých vložíme meruňku, v které je místo pecky kostka cukru. Zhotovíme knedlíky, které vkládáme do vřící vody. Vaříme cca 3-5 minut dle velikosti meruněk. Na talíři doplníme zakysanou smetanou. ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 300 g polohrubé mouky, l vejce, 100 g másla, sáček zmrazených švestek Na posypání: mletý mák nebo tvrdý tvaroh, smažená strouhaná houska, moučkový cukr a rozpuštěné máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Studené uvařené a oloupané brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce a mouku. Vypracujeme tužší těsto, utvoříme z něj úzký váleček a rozkrájíme na dílky. Na každý položíme švestku a uděláme malý knedlík. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Občas ..
INGREDIENCE: 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 50 g másla, 250 g mouky, špetka soli..POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh, máslo, cukr a vejce utřeme, přimícháme mouku a sůl. Vpracujeme vláčné těsto, rozválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme podle chuti různými druhy sezónního ovoce. Dáme vařit do kastrolu s horkou vodou, dokud nevyplavou na povrch. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme tvarohem s cukrem, nebo polijeme bílým jogurtem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve dáme na plotnu 1/4 1 mléka. Jakmile začne kypět, dáme do něho rozpustit 70g másla a zalijeme tím 1/2 kg osolené mouky, kterou zpracujeme v těsto. Do zchladlejšího těsta přidáme buď celé vejce, nebo jen žloutek. Znovu vypracujeme a necháme přiklopené čtvrt hodiny odpočinout. Mezitím opláchneme ovoce a necháme je odkapat. Pak ovoce obalíme těstem a hodíme do vařící vody. Po 5-7 minutách jsou knedlíky hotové; vyndáme je cedníkem, omastíme máslem, pocukrujeme a posypeme stro ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA