INGREDIENCE: 200g vařených brambor, 200g poloh. mouky, 100g Hery, 1 vejce, sůl, žloutek na potření, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme a zpracujeme s ostatními surovinami, hned vyválíme asi na 1 cm. Nakrájíme na tyčky, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem a solí. Pečeme v předehřáté troubě do růžova. ..
INGREDIENCE: l mražený špenát, 50 g másla, 2 žloutky, 30 mouky, sůl, na špičku nože prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se syrovými žloutky, přidáme sůl, koření, rozmražený špenát a mouku. Promícháme důkladně a nakonec lehce vmícháme sníh. Smažíme v lívanečníku po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 2 a ¼ hrnku hl. mouky, balíček droždí v prášku, 250 ml vody, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, balíček plátkového sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme v míse všechny sypké ingredience (mouku, droždí, cukr, sůl) a přidáme vodu. Vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou. Poté vytvarujeme bochánky a dáme je na plech, necháme ještě na pečícím papíru kynout 20 minut. Pak položíme navrch každé bulky plátek sýra a pečeme v troubě 20 minut na cca 200 °C. ..
INGREDIENCE: 3 hrnky hladké mouky, 1 ½ hrnku vody, ½ lžičky sušeného droždí, 1 ½ lžičky soli, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme všechny sypké suroviny (sůl, mouku a droždí). Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií a necháme 12-18 hodin kynout. Těsto vyndáme z mísy na pomoučněnou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout. Následně těsto vytvarujeme do boch ..
INGREDIENCE: 500 gramů strouhaných vařených brambor, 200 gramů hladké mouky, trochu soli, jedno až dvě vajíčka, škvarky podle chuti, Na dochucení pak postačí majoránka, česnek nebo jiné koření podle chutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Z brambor, mouky, soli a vajec uhněteme těsto, do kterého přidáme škvarky. To poté dochutíme vybraným kořením a rozdělíme na menší díly, ze kterých v ruce vytvarujeme placky. Do pánve nalijeme větší množství oleje, který hodně rozpálíme. Do olejové lázně vložíme připravené ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 5 banánů, 400 g strouhaného sýra, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch pokapeme olejem. Posypeme je částí sýra a poklademe kolečky banánů. Navrch nasypeme zbylý sýr a dáme péci. ..
POSTUP PRIPRAVY: Z 300 ml teplého mlieka, štipky cukru a kocky kvasníc si pripravíme kvások. Do misy preosejeme 1 kg hladkej múky, posolíme 2 čajovými lyžičkami soli, pridáme 1celé vajce a 2 vaječné žĺtka, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Prikryté dáme na 45 minút vykysnúť do tepla. 600 g pomletých kvalitných oškvarkov rozdelíme na 5 častí. (Ak sú moc suché, pridáme bravčovú masť, tak aby sa masa dala natierať.) Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na veľkosť dosky a natr ..
INGREDIENCE: 160 g polohrubé mouky, 70 g másla, 1 žloutek, 5 g droždí, 2 lžíce mléka, špetka cukru, sůl, 1 vejce na potření, kmín nebo mák na posypání, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Prosetou mouku dáme do mísy, odhrneme ji k jedné straně, do prázdného místa rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a mlékem zaděláme kvásek. Když kvásek vykyne přidáme žloutek, sůl, nerozpuštěné máslo a vypracujeme tužší těsto, které necháme kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta tvoříme tyčky, potřeme rozkved ..
INGREDIENCE: 300 g listového těsta, 200 g mrkve, 1 pórek, 150 g sójových klíčků, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 bílek, olej na smažení (nejlépe palmový), 1 lžíce hladké mouky na vál, sůl, několik salátových listů na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou zeleninu. Dochutíme 1/4 lžičkou soli a přidáme 3- ..
INGREDIENCE: 680 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 200 ml vody nasycené oxidem uhličitým, 2 žloutky (bez bílků), ¼ lžičky soli, ¼ lžičky cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience smícháme a necháme těsto na 15 minut odpočinout. Poté tvoříme placky, které pečeme na plotně z obou stran do růžova. Po upečení mastíme rozškvařenou slaninou nebo je jen posypeme cukrem. Můžou se používat i do polévek nakrájené na nudličky. Placky můžeme péci i v pánvi na amolety. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA