INGREDIENCE: 300 g másla, 250 g moučkového cukru, 450 g hladké mouky, l sáček prášku do pečiva, 7 vajec, mléko, 3 lžíce kakaa, 5 lžic cukru, tuk a mouka na plech, kompotované meruňky (půlky), čokoláda na polevu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem, moukou promíchanou s práškem do pečiva, vejci a mlékem na hladký krém. Do jedné poloviny krému přidáme kakao a cukr. Na tukem vytřený a moukou vysypaný plech nalijeme jedno těsto, poklademe ho půlkami meruněk řezem dolů, na meruňky nalijeme druh ..
INGREDIENCE: 3 celá vejce, 300 g cukru, 80 g tuku, 300 g polohrubé mouky, l balíček prášku do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu, 300 g strouhaných jablk. Poleva: 80 g tuku, 80 g cukru, l lžíce kakaa, l lžíce bramborové moučky, l lžíce horkého mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse rozetřeme celá vejce s cukrem a tukem, až směs nabude. Potom přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme strouhaná jablka. Směs navrstvíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pl ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 100 g změklého másla nebo rostlinného tuku, l vejce, výraznější marmeláda, čerstvé nebo kompotované ovoce, tuk a hrubá mouka na formu. Krém: 3 dl mléka, l vanilkový pudinkový prášek, 3 lžičky cukru, 2 žloutky, 2 bílky, l lžíce vanilkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s mlékem smícháme, přidáme změklé máslo a těsto zaděláme vejcem. Kulatou formu na koláč vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto vyválíme do kruhu a do formy je vložíme. Prop ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, hrst nasekaných ořechů, hrst rozinek, l lžička prášku do pečiva, 4 lžíce oleje, 4 lžíce horké vody, l vanilkový cukr, tuk a hrubá mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej, po lžících horkou vodu a po chvíli mouku s práškem do pečiva, ořechy a oprané a předem v rumu namočené rozinky. Formu na beránka silně vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto vlijeme do spodní poloviny, přiklopíme vrch ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, špetku soli, 1 lžíci sádla, 1 lžíci octa, 1 dl teplé vody, 1 vejce a sádlo na potření. Náplň: jablka rozkrájená na plátky, strouhanku (nebo rozdrcené piškoty), skořici, rozinky, citronovou kůru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme sádlo rozpuštěné v teplé vodě, ocet, vejce a sůl. Nožem zpracujeme těsto, které nesmí být příliš tuhé, ale také se nesmí chytat válu. Těsto přikryjeme nahřátým kastrolem a necháme chvíli odpoči ..
INGREDIENCE: 350 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1,5 dl oleje, 2 bílé jogurty, 250 g cukru, 1/2 lžičky skořice, tuk a hrubá mouka na pekáč, čokoládová poleva, kokosová moučka nebo strouhané ořechy či mandle, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prošijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao, cukr, skořici a všechny sypké přísady promícháme. Pak vlijeme olej, jogurty, rozšlehaná vejce a směs dobře promícháme. Pokud by byla příliš hustá přidáme trochu mlé ..
INGREDIENCE: 80 g másla, 80 g moučkového cukru, l vejce, špetka soli, citrónová kůra, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g ovesných vloček, 80 g hladké mouky, 50 g rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady promícháme a tvoříme malé hrudky, které klademe na vymaštěný plech. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. ..
INGREDIENCE: 30dkg mouky(HLADKÁ A POLOHRUBÁ), 24 dkg cukru, 10dkg tuku,2 vejce, lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 balíček Pařížský krémPOSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme vejce s cukrem a rozpuštěným tukem a přidáme vše ostatní. Upečený, vychladlý plát potřeme pařížským krémem vyšlehaným podle návodu. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále smísíme 70g hrubé mouky se 70g hladké, nasekáme do ní 100g másla, přidáme 140g strouhaných oříšků, 60g cukru, trochu nastrouhané citrónové kůry, vanilku, 1 vejce.a vše zpracujeme v těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladnu odpočinout. Pak to vyválíme, vykrajujeme koláčky,dáme je na pomazaný plech, potřeme je bílkem a navrchu posypeme usekanými oříšky. Pečeme v mírně vytopené troubě. ..
POSTUP ŘÍPRAVY: 250g másla, 250g cukru, 5 žloutků. Vše vyšleháme a přidáme 250g poloh. mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, potom sníh z 5 bílků, nakonec dáme ovoce a dáme péci. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA