INGREDIENCE: 160 g piškotů (rozválet nebo rozmixovat), 150 g mouč. cukru, 90 g másla, 2 lžíce kakaa, rum, 2 lžíce mléka, celé piškoty na podložení. Krém: 100 g másla, 80 g cukru, 1 žloutek, POSTUP PŘÍPRAVY: Z víše uvedených ingrediencí zaděláme těsto, které necháme v lednici odležet (zatuhnout). Poté si těsto rozdělíme na malé kousky (podle velikosti formiček na úly), vtlačujme těsto do formiček tak, aby byl uprostřed otvor na vložení krému. Úly necháme několik dní odležet. Potom je plníme k ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 4-5 bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme 250 g moučkového cukru. Potom vmícháme 120 g kokosové moučky a 120 g mletých oříšků. Lžičkou děláme na jedlý papír nebo na pečící papír kopečky a upečeme. ..
INGREDIENCE: 75 dkg hladké mouky,60 dkg másla,30 dkg ořechů-pak nameleme, 21 dkg moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme v těsto, tvoříme rohlíčky, pečeme v mírně vyhřáté troubě, hotové obalíme ve vanilkovém cukru. ..
INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, rybízový nebo višňový džem na slepení. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme kolečka (polovinu s malým srdíčkem uprostřed) a rozložíme je na ple ..
INGREDIENCE: 500 g cukru, 700 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička směsi Kotányi na medový perník, 5 vajec, 100 g medu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience smícháme a dobře vypracujeme těsto a necháme přes noc v chladu (maximalně týden). Pak těsto rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme různé tvary, potřeme je vajíčkem a pečeme při 180°C dozlatova. Po vychladnutí je zdobíme citronovou polevou. ..
INGREDIENCE: 2 kelímky smetany ke šlehání, 3 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 2 ks dortových oplatek (bez příchuti), nějakou nádobu na zamrazení. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem. Vše smícháme. Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs. Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmrazování sepa ..
INGREDIECE: 125dkg hl. mouky, 75dkg práškový cukr, 6 vajec, 2 žloutky, 25dkg medu, 80g rozpuštěného tuku (Hera , máslo), 2 lžíce kakaa, 2 lžičky jedlé sody, ze 2 citrónů kůra, po jedné lžičce roztlučených hřebíčků, anýzů a nového koření, ( anýz a nové koření jen špetku –nemusí být). POSTUP PŘÍPRAVY: Sypký materiál dobře promícháme.Přidáme rozšlehaná vejce, rozpuštěné másla a med. Dobře vypracované těsto odložíme do silonového sáčku a necháme vychladit 24 hodin. Těsto může zůstat i několik dnů n ..
INGREDIENCE: 2 žloutky, 30 g moučkového cukru, 100 g másla, 200 g hladké mouky, citronová kůra, ovoce na ozdobu, tuk na vymazání formiček. Krém: 100 g másla, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce silné kávy, 200 g mletých ořechů, 1 vanilkový pudink, 0,5 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem a máslem utřeme do pěny, vmícháme mouku a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, kterým plníme formičky na košíčky. Košíčky upečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlé košíčky vyklopíme. L ..
INGREDIENCE: Základní linecké těsto. Na ozdobu: 2 bílky, 100 g pískového cukru, 150 g jemně mletých vlašských ořechů, hustá marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Z lineckého těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Upečeme v mírné vyhřáté troubě. Vyšleháme bílky do hustého sněhu, postupně přišleháme cukr a nakonec vmícháme ořechy. Sníh vložíme do zdobícího sáčku s ozdobnou koncovkou s větším otvorem, kolečka po obvodu zastříkáme. Doprostřed každ ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g másla, 100 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout na cca 1-2 hodiny. Poté tvarujeme malé rohlíčky. Upečené, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA