INGREDIENCE: 2 jablka, 1 l bílého vína, 1 tyčka skořice, 1–2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme je na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..
INGREDIENCE: 3 lžičky černého čaje, 4 lžíce medu, 2 lžíce zázvorového sirupu, 350 ml jamajského rumu, 2 lžíce cukru, 2 karamboly. POSTUP PŘÍPRAVY: Černý čaj zalijeme 750 ml horké vody a necháme přibližně 3 minuty táhnout. Potom ho přecedíme do hrnce. Přidáme med, zázvorový (nebo javorový) sirup a rum. Nápoj prohřejeme. Na talířek nasypeme cukr a obalíme v něm okraj skleniček, který jsme navlhčili vodou. Sklenky zalijme punčem. Karamboly dobře omyjeme, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky. Plát ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlového poháru dejte lžíci worcesteru a na něj opatrně položte žloutek. Trochu osolte, opepřete a posypte lehoučko paprikou. Pak pohár dolijte olejem, nejlépe olivovým. Natočte velký pohár čerstvé studené vody a obojí nabídněte zmoženému muži. Prairie- oyster s musí nasadit ke rtům a vypít naráz! Voda se může vypít jakkoli, ale určitě ji vypije také jedním douškem. A určitě vstane a půjde domu! ..
INGREDIENCE: 2 dl vermutu, 1 dl bílého vína, 2 dl pomerančové šťávy, 0,5 dl Fernetu, mouč. cukr, drcený led. POSSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby nasypeme do čtvrtiny led, na něj nalijeme vermut, rum, pomerančovou šťávu, Fernet, přisypeme ½ lžičky cukru, důkladně protřeseme a nalijeme do sklenic. ..
INGREDIENCE: 2 dl vodky,1 dl ginu, 1 dl kakaového nebo čokoládového likéru, mouč. cukr, muškátový oříšek, drcený led. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby nasypeme si do čtvrtiny drcený led, na něj nalijeme vodku, gin a likér. Přisypeme ½ lžičky cukru a protřeseme. Do sklenice dáme strouhaného muškátu a směs na to nalijeme. ..
INGREDIENCE: 1 lžíce rumu, 1 lžíce třešňovice, 2 lžíce pískového cukru, 2 dl bílého vína, 2 kompotované třešně, kolečko citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rum smícháme s třešňovicí, s bílým vínem a s cukrem. Vše přivedeme ve vhodné nádobě až k bodu varu, horké pak nalijeme do poháru, přidáme třešeň a ozdobíme kolečkem citrónu. Ihned podáváme. ..
INGREDIENCE: ½ l bílého vín, ½ l červeného vína, 250 g hnědého cukru, ½ l vody, 5 cl finské vodky, 5 cl citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Hnědý cukr kandys rozpustíme v teplé vodě, pak k němu přilijeme bílé víno, poté červené víno a vše zahřejeme až těsně k varu. Před varem odstavíme, vmícháme vodku a citrónovou šťávu. Podáváme horké. ..
INGREDIENCE: 1 dl tokajského vína, 1 dl koňaku, 1 čerstvé vejce, lžička cukru, muškátový oříšek, drcený led. POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2 lžíce drceného ledu nalijeme tokajské víno, sklenku koňaku, vejce, lžičku cukru a vše důkladně protřeseme v šejkru. Do sklenice dáme špetku strouhaného muškátu a směs na to nalijeme. ..
INGREDIENCE: 2 dl whisky, 1 dl vermutu, 1 dl koňaku, pomerančová šťáva a kůra, třešeň, drcený led. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby nasypeme asi do čtvrtiny led, na něj nalijeme whisky, sklenku vermutu, koňak, dle chuti pomerančové šťávy a dobře protřeseme. Nalijeme do sklenic, přidáme kousky pomerančové kůry a třešeň. ..
INGREDIENCE: 2 dl červeného desertního vína, 0,5 dl slivovice, 0,5 dl becherovky, 1 plátek pomeranče, drcený led. POSTU PŘÍPRAVY: Drcený led nasypeme do koktejlové sklenice, na něj nalijeme vychlazené víno, přidáme slivovici a becherovku. Zamícháme a ozdobíme plátkem pomeranče. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA