INGREDIENCE: 150 g cukr krupice, 6 žloutků, 2 vanilkové cukry, 1 Salko, 1 tatru, ½ l rumu, popřípadě na rozředění 1 šlehačku. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, žloutky a vanilkový cukr hodně vyšleháme tak aby tam nebyli krupičky (cca 10minut) potom pomalu přidáváme za stálého mírného šlehání Salko a Tatru a naposledy celý Rum. ..
INGREDIENCE: 15 zelených ořechů, kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citrónová kůra z poloviny citrónu, l litr vodky, 1/2 litru vody, 500 pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Otrháme z vlašského ořešáku 15 zdravých zelených ořechů (kůra nesmí být poškozena), omyjeme je, osušíme a nakrájíme na milimetrové plátky ostrým nožem. Plátky ořechů nasypeme do 3 l lahve od okurek, přidáme kousek skořice v celku, hřebíčky, jalovec a nastrouhanou citrónovou kůru. Vše zalijeme vodkou, láh ..
INGREDIENCE: 100 g mléčné čokolády, 150 g hořké čokolády, 4 žloutky, 250 g ml. cukru, ½ vanilkového lusku, ½ l mléka, na špičku nože skořici, 160 ml lihu, 200 ml rumu. POSTUP PŘÍPRVY: Čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky s polovinou cukru ušleháme do pěny. Poté pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Vanilkový lusk rozřízneme a vymáčkneme jej do mléka, přidáme zbytek cukru a skořici. Vaříme na sporo cca 10-15 minut. Přidáme čokoládovou směs, promícháme a nakonec přidáme rum a lí ..
INGREDIENCE: 3 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 3 plechovky neslazeného kondenzovaného mléka, 10 žloutků, 3 vanilkové cukry, ¾ l rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hluboké misky nalijeme plechovky slazeného a neslazeného kondenzovaného mléka, přidáme žloutky, vanilkový cukr, vše rozmixujeme do pěny. Potom přidáme rum – zamícháme. Takto připravenou hmotu přecedíme přes plenu do lahví, necháme ustát do druhého dne. ..
INGREDIENCE: 1/2 litru mléka, 1 vanilkový cukr, 5 žloutků,250g moučkového cukru,1/8 litru smetany ke šlehání,1/4 litru rumu. POSTUP PŘÍPRVY: Mléko s vanilkovým cukrem svaříme a dáme vychladnout. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, smetanu ušleháme do polotuha.Po troškách přiléváme mléko za stálého míchání, nakonec přidáme alkohol. Vaječný koňak nalijeme do láhve se šroubovacím uzávěrem. ..
INGREDIENCE: 35 zelených ořechů, 1,5 litru lihu, 500g cukru, kůra z 1 pomeranče, kousek skořice, kousek vanilky, 6 hřebíčků, 0,5 litru destilátu (líh, vodka, rum). POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy dáme do studené vody na 24 hodin. Pak je nakrájíme na čtvrtky a necháme 6 týdnů louhovat v lihu. Potom svaříme cukr, kůru, skořici a vanilku v 1 litru vody. Přecedíme a smícháme s destilátem. Scedíme vylouhované ořechy a všechno smícháme. Plníme do láhví, hotového likéru bude asi 3 litry. ..
INGREDIENCE: 4 žloutky, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový prášek nebo 2 cm vanilky, 1/2 l svařené vychladlé smetany 12%, 125 ml čistého lihu. POSTUP PŘÍPRVY: Prosetý moučkový cukr, žloutky a vanilkový prášek utřeme do pěny. Potom přidáme svařenou vychládlou smetanu a nakonec zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví a necháme uležet. ..
INGREDIENCE: ½ litru rumu, 6 žloutků, 1 sladké kondenzované mléko, 1/2 plechovky neslazeného kondenzovaného mléka, dužina z jedné vanilky, 1 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRVY: Žloutky, kakao, kondenzované mléko a vanilku důkladně prošleháme, nejlépe v mixéru. Nakonec promícháme s rumem, nalijeme do čisté karafy nebo lahve a uzavřeme. ..
INGREDIENCE: 2 kondenzovaná slazená mléka, ½ l rumu, ½ l mléka, 1 pudink s příchutí mandlovou nebo karamelovou.POSTUP PŘÍPRVY: Do plechovek s kondenzovaným mlékem propíchneme dvě díry a vložíme je do hrnce s vodou. Vaříme 2 hodiny – poté necháme vychladnout. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který také necháme vychladnout. Do mixéru dáme kondenzované mléko, pudink a přidáváme rum. Vše pořádně promixujeme a nalijeme do uzavíratelných flašek. Uskladňujeme v chladu a také podáv ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ( Bezinky vylisovat a převařit), 1 l bezinkové šťávy , 1 l vody a 1 kg krystalového cukru necháme 5 min. povařit, pak přidáme 1 vanilkový cukr a vaříme další 3 minuty, přidáme 2 malé lžičky kávy a povaříme další 2 min. po vychladnutí přidáme 1 l rumu.(3,5 l likéru). ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA