Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 slepice, 2 menší celery, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, 100 g žampionů, několik zrnek celého pepře, mletý zázvor, zelená petrželka, domácí nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou slepici rozdělíme na menší kousky a ve vodě krátce povaříme. Vodu slijeme, maso propláchneme studenou vodou, dáme opět do hrnce, zalijeme novou vodou znovu pomalu vaříme. Během vaření sbíráme tvořící se pěnu na povrchu. Když je slepice napůl uvařená, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, p ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | ITALSKÉ GNOCCHI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1/4 1 mírné osoleného mléka dáme 50g másla, přistrouháme do něho muškátový oříšek a postavíme na sporák. Když začíná kypět, odstavíme je, vmícháme do něho rychle 1/8 kg hrubé mouky, dáme opět na sporák a na mírném ohni trpělivě mícháme tak dlouho, až nám v hrnci vznikne tuhá kaše, která se nelepí.. Pak opět odstavíme, v misce ušleháme 3 vejce se 120g nastrouhaného sýra a po troškách přidáme, za stálého míchání, do těsta v hrnci. Dobře propracujeme a dáme mezitím vařit slanou ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | FRNANCOUZSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA S CUKETOU.

INGREDIENCE: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 malé papriky (červená a zelná), 2 menší mladé cukety, lžička sušené majoránky, 300 ml rajského protlaku, 1200 ml drůbežího vývaru, 450g kuřecích prsíček bez kůže, 180g těstovinových nudlí, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na tenké plátky. Cibuli osmáhneme na rozehřátém oleji, přidáme česnek a společně ještě minutku restujeme. Pap ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | TĚSTIVINY S KUŘECÍM MASEM V SÝROVÉ POLÉVCE.

INGRDIENCE: Špagety, kuřecí maso, 2-3 tavené sýry, šlehačka, oregano, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme oreganem a smícháme s uvařenými těstovinami. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | ITALSKÁ SLEPIČÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 slepice, její vnitřnosti, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. P ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | STAROČESKÁ KALDOUNOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1000g husích drůbků se žaludkem a srdcem, 150g másla, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, celý pepř, 120g hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí drůbky, celý pepř, sůl, kořenovou zeleninu dáme vařit do studené vody. Do připravené světlé máslové zásmažky nalijeme polévku z uvařených drůbků, slabě ochutíme muškátovým oříškem a necháme dobře povařit. Do hotové polévky obereme maso z drůbků, pokrájíme je na kousky a p ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA S KAPÁNÍM.

INGREDIENCE: 1 slepice nebo 1 balíček drůbežích drůbků, 1 1 l vody, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl.Kapání: 2 vejce, 50 strouhaného sýra, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 lžička mléka nebo vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici nebo drůbky vložíme do tlakového hrnce, přidáme cibuli, sůl a koření a vaříme asi 1 hodinu. Poté sejmeme z ohně, necháme klesnout tlak, sundáme poklici, vývar procedíme do hrnce a maso necháme vychladnout. Do vývaru vsypeme zeleninu a uv ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | KUŘECÍ VÝVAR S KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 300 g kuřecích drobů, 50 g celeru, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1,5 l vody, snítka petržele, celý pepř, nové koření, sůl.Masové knedlíčky: 100 g vepřového mletého masa, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce worcesteru, 50 ml sherry, 1 cibulka, 1 vejce, zázvor, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso smícháme s p ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA S VEJCEM PO ŘECKU.

INGREDIENCE: 100 g slepičího masa, vývar ze slepice, 2 vejce, 40 g rýže, 1 citrón, pepř, kari koření, pažitka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar ze slepice přecedíme, přidáme propláchnutou spařenou rýži a uvaříme doměkka. Potom zalijeme vejci rozšlehanými s citrónovou šťávou, solí, pepřem a kari kořením. Již nevaříme. Rozkrájené slepičí maso a sekanou pažitku vložíme do talířů a přelijeme polévkou. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DĚTSKÁ POLÉVKA Z JATER.

INGREDIENCE: 150 g jater, 1 vejce, 2 dl mléka, 40 g másla, 1 rohlík, kořenová zelenina, sůl, petrželka. POSTUP PŘIPRAVY: Játra pokrájíme a zprudka opečeme na másle. Hned je vybereme a na témže másle lehce osmažíme očištěnou nakrájenou zeleninu. Pak podobným způsobem opečeme nakrájený rohlík, vše umeleme. Zalijeme vodou, osolíme a rozvaříme. Nakonec polévku zlepšíme vejcem, které rozkloktáme v mléce, a okořeníme sekanou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz