INGREDIENCE: 1 slepice, 2 menší celery, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, 100 g žampionů, několik zrnek celého pepře, mletý zázvor, zelená petrželka, domácí nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou slepici rozdělíme na menší kousky a ve vodě krátce povaříme. Vodu slijeme, maso propláchneme studenou vodou, dáme opět do hrnce, zalijeme novou vodou znovu pomalu vaříme. Během vaření sbíráme tvořící se pěnu na povrchu. Když je slepice napůl uvařená, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, p ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1/4 1 mírné osoleného mléka dáme 50g másla, přistrouháme do něho muškátový oříšek a postavíme na sporák. Když začíná kypět, odstavíme je, vmícháme do něho rychle 1/8 kg hrubé mouky, dáme opět na sporák a na mírném ohni trpělivě mícháme tak dlouho, až nám v hrnci vznikne tuhá kaše, která se nelepí.. Pak opět odstavíme, v misce ušleháme 3 vejce se 120g nastrouhaného sýra a po troškách přidáme, za stálého míchání, do těsta v hrnci. Dobře propracujeme a dáme mezitím vařit slanou ..
INGREDIENCE: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 malé papriky (červená a zelná), 2 menší mladé cukety, lžička sušené majoránky, 300 ml rajského protlaku, 1200 ml drůbežího vývaru, 450g kuřecích prsíček bez kůže, 180g těstovinových nudlí, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na tenké plátky. Cibuli osmáhneme na rozehřátém oleji, přidáme česnek a společně ještě minutku restujeme. Pap ..
INGRDIENCE: Špagety, kuřecí maso, 2-3 tavené sýry, šlehačka, oregano, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme oreganem a smícháme s uvařenými těstovinami. ..
INGREDIENCE: 1 slepice, její vnitřnosti, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. P ..
INGREDIENCE: 1000g husích drůbků se žaludkem a srdcem, 150g másla, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, celý pepř, 120g hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí drůbky, celý pepř, sůl, kořenovou zeleninu dáme vařit do studené vody. Do připravené světlé máslové zásmažky nalijeme polévku z uvařených drůbků, slabě ochutíme muškátovým oříškem a necháme dobře povařit. Do hotové polévky obereme maso z drůbků, pokrájíme je na kousky a p ..
INGREDIENCE: 1 slepice nebo 1 balíček drůbežích drůbků, 1 1 l vody, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl.Kapání: 2 vejce, 50 strouhaného sýra, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 lžička mléka nebo vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici nebo drůbky vložíme do tlakového hrnce, přidáme cibuli, sůl a koření a vaříme asi 1 hodinu. Poté sejmeme z ohně, necháme klesnout tlak, sundáme poklici, vývar procedíme do hrnce a maso necháme vychladnout. Do vývaru vsypeme zeleninu a uv ..
INGREDIENCE: 300 g kuřecích drobů, 50 g celeru, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1,5 l vody, snítka petržele, celý pepř, nové koření, sůl.Masové knedlíčky: 100 g vepřového mletého masa, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce worcesteru, 50 ml sherry, 1 cibulka, 1 vejce, zázvor, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso smícháme s p ..
INGREDIENCE: 100 g slepičího masa, vývar ze slepice, 2 vejce, 40 g rýže, 1 citrón, pepř, kari koření, pažitka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar ze slepice přecedíme, přidáme propláchnutou spařenou rýži a uvaříme doměkka. Potom zalijeme vejci rozšlehanými s citrónovou šťávou, solí, pepřem a kari kořením. Již nevaříme. Rozkrájené slepičí maso a sekanou pažitku vložíme do talířů a přelijeme polévkou. ..
INGREDIENCE: 150 g jater, 1 vejce, 2 dl mléka, 40 g másla, 1 rohlík, kořenová zelenina, sůl, petrželka. POSTUP PŘIPRAVY: Játra pokrájíme a zprudka opečeme na másle. Hned je vybereme a na témže másle lehce osmažíme očištěnou nakrájenou zeleninu. Pak podobným způsobem opečeme nakrájený rohlík, vše umeleme. Zalijeme vodou, osolíme a rozvaříme. Nakonec polévku zlepšíme vejcem, které rozkloktáme v mléce, a okořeníme sekanou petrželkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA