INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 1 lžíce sádla, velká cibule, lžíce mleté papriky, 2 lžíce kořenové zeleniny (nejlépe zmrazené) sůl, pepř, větší špetka drceného kmínu, 1 paprika, 1 rajče (nebo lžíce kečupu), 5 brambor, 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, vsypeme papriku, zamícháme jí, přidáme na kousky nakrájené maso a na paprice ho opékáme. Vlijeme vodu, přidáme zeleninu, sul, pepř a kmín, tlakový hrnec uzavřeme a vařím ..
INGREDIENCE: 1 1/2 l hovězího vývaru z masa a zeleniny (nebo z masoxu a zeleniny), 1/2 sáčku zmrazené zeleniny na polévku. Játrová rýže: 200 g jater, 1 vejce, 1 malá cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla nebo oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek rozdrceného česneku, několik snítek jemně nasekané petrželky (nebo trochu sušené), podle chuti špetka majoránky, strouhanka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, mouku, ..
INGREDIENCE: 300g předního hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, sůl, pepř, petrželová nať. Na knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 houska, 5 lžic mléka, trochu strouhanky, několik snítek petrželky, špetka muškátu, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou ho ..
INGREDIENCE: 1 kg libového hovězího žebra, 2 mrkve, 1 celeru, 2 petržele, 1 cibule, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 2 zrnka nového koření, 2,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté hovězí žebro vložíme do studené vody do tlakového hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření, uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Poté hrnec sejmeme z ohně, necháme klesnout tlak, otevřeme, maso vyndáme a vývar scedíme. Přelijeme do obyčejného hrnce, doplníme vodou asi na 2 litry, kořenovou zeleninu rozkrájíme na ..
INGREDIENCE: 30 g telecího masa, 30 g telecích kostí, 40 g květáku a chřestu, 10 g hladké mouky, 1 žampión, 5g másla, 30g smetany (mléka), sůl.Knedlíčky: Plátek veky, 30g mléka, 5g másla, 1 vejce, strouhanka podle potřeby, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Světlou, nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z masa a kostí a dobře povaříme. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený žampión, zvlášť uvařený květák, rozebraný na růžičky, vývar z chřestu a maso nakrájené na kostičky. Vše povaříme a zavaříme housk ..
INGREDIENCE: 1 1/2 litru vody, 300 g hovězího žebra nebo hrudí, 1 kostka masoxu, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, celý pepř, petrželka.Knedlíčky: 50 g droždí, 25 g másla, 1 cibule, pepř, sůl, 1 vejce 50 g strouhanky, trochu mléka (možnost využít zbytek masa).POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso, celou cibuli stroužek česneku a pepř zalijeme studenou vodou a vaříme asi jednu a půl až dvě hodiny. Vývar z masa scedíme a přidáme omytou na nudličky nakrájenou zeleninu s masoxem ..
INGREDIENCE: 1 hovězí oháňka, 1/2 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 100 žampiónů, sklenka dezertního vína, sklenka koňaku, 1 bobkový list 1 lžičky pepře, několik zrnek nového koření, olej, 1 lžičky kmínu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí oháňku přesekneme na menší kousky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli a vaříme asi hodinu. Po hodině hrnec otevřeme, přilijeme vodu, přidáme kořenovou zeleninu, bobkový l ..
INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 50 g škvařeného vepřového sádla, 30 g slaniny, 120 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 200 g syrových brambor, mletá sladká paprika, sůl, drcený kmín, majoránka, mletý pepř, 1,5 l vývaru z kostí nebo masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmahneme jemně nakrájenou slaninu, necháme na ní zesklovatět nakrájenou cibuli a zaprášíme papriku. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, pepř, česnek utřený se solí a kmín a za mírného podlévání vodou u ..
INGREDIENCE: Na 1, 1 l vody 500 g hovězího masa, 200g cibule, 50g sádla nebo tuku, 50g sladké papriky, 500g oloupaných brambor, 1 rajče, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kotlíku na tuku dozlatova, přidáme oprané na kostky nakrájené maso, osolíme a přidáme papriku Opatrně osmažíme za stálého míchání. Pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme maso téměř doměkka. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, dolijeme vodou a dovaříme doměkka. Před skončením varu přidáme ..
INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 100 g uzeného masa, 50 g salámu, vývar z kostí, 150 g cibule, 60 g másla, 40 g rajčatového protlaku, 200 g kyselých okurek, 1 bobkový list, 1/8 l kysané smetany, mletý pepř, sůl. Noky: 1 1 mléka, 20 g másla, 1 vejce, 80 g hrubé mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z kostí přecedíme, přisolíme a dáme do něho vařit oboje maso. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání necháme asi 3 minuty dusit. Pak přidáme oloupané, jadérek z ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA