INGREDIENCE: 70g čerstvých sardinek, sůl,120g oleje, 3 citróny, 1 hlavička česneku, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinkám odřízneme hlavu a utěrkou rybu stiskneme od ocasu k hlavě, abychom otvorem vytlačili vnitřnosti. Ryby v míse zalijeme olejem a citrónovou šťávou a necháme odležet. Osmažíme na oleji a vyndáme do ohnivzdorné misky. Na pánvičce s olejem po sardinkách osmahneme strouhaný česnek a sekanou zelenou petrželku. Sardinky pak zalijeme takto připraveným olejem a zdobíme plátky ..
INGREDIENCE: 4 porce mořské štiky, lžička citrónové šťávy, sůl, kari, ml. pepř, 2 lžíce olivového oleje, lžíce kečupu, lžíce worcesteru, lžíce kaparů, červená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce štiky opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Potom je lehce pokapeme citrónem a necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a ryby zprudka opečeme dozlatova. Opečenou vyndáme z pánve na talíř a uchováme v teple. Na pánev nalijeme 5 lžic vody, přidáme kečup, worcester, kapary, kari a za stálého ..
INGREDIENE: 4-5 cl pomerančové šťávy (možno použít i menší množství citrónové šťávy), 40g majonézy, 30g šlehačky, 50g krevetek, paprika, kari, kečup, koňak nebo brandy, hlávkový salát, řez citrónu nebo pomeranče na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do skleněné misky obložené ledem se vymačká šťáva z pomeranče, přidá se trochu sladké papriky, kari, kečupu a střik koňaku nebo brandy. K promíchané směsi se pak přidá majonéza a šlehačka, vše se znovu promíchá a nakonec se vmíchají uvařené nebo konzervované na ..
INGREDIENCE: 5 středně velkých solených sleďů, 5 kyselých okurek, 1/2 l mléka, 1/2 l octa, 2 mrkve, 5 cibulí, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička semen kopru, 20 zrnek pepře, 1 malá pálivá paprička nebo 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíce soli, 4 lžičky moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Př ..
INGREDIENCE: 600 g čerstvých sardinek, sůl, 1 1 šálku oleje, 1-2 citróny, 5 stroužků česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinkám odkrojíme hlavu a ubrouskem ryby tiskneme od ocasu k hlavě, abychom vzniklým otvorem vytlačili vnitřnosti. Ryby zalijeme olejem a citrónovou šťávou a necháme hodinu stát. Po odležení je osmažíme na oleji a vložíme do mísy. Na oleji po sardinkách ještě osmažíme utřený česnek a rozkrájenou petrželku Sardinky touto směsí zalijeme a zdobíme plátky citrónu. Podáváme je te ..
INGREDIENCE: 600g masa z mořské štiky bez kůže, špetka ml. pepře sůl, 1 citróny, 120 g oleje.Těstíčko na smažení: 1 vejce, trochu mléka, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce bílého vína, špetka soli - V mléce a vině rozšleháme celé vejce, zašleháme hl.moukou a mírně osolíme. POSTUP PŘÍPRAVY: mořské štiky nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Připravené porce mořské štiky smažíme v těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme po obou stranách do růžova. Hned pod ..
INGREDIENCE: 4 porce tolstolobika, 1 l vody, sůl, 1 cibule, několik pepřů a nového koření, bobkový list, 40g másla, citrón, rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme vodu, sůl, oloupanou cibuli a celé koření. Vaříme asi 1 hodiny. Do hotové várky vložíme rybu a zvolna uvaříme do měkka. Děrovanou lopatkou vyjmeme na nahřáté talíře, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme plátky oloupaného citrónu bez jader a plátky rajčat. Příloha: Vařené brambory a salát. ..
INGREDIENCE: 750 g slanečků, 40g mouky, 1 šálek oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Vymáčené, z kůže stažené a vykostěné poloviny slanečků vždy po dvou k sobě lehce přitiskneme, obalíme v mouce a po obou stranách dorůžova opečeme. Podáváme je s brambory vařenými s kmínem a dušenými na másle a s hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: Hejk, 300g rýže, 1 citron, 150g mražené zeleniny s houbami, 4 dl bílého vína, lžíce kečupu, 2 chilli papričky, 2 lžíce oleje, petrželka, bílý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: rýži vyperme, osmažíme na oleji s kečupem, přilijeme víno, osolíme a vmícháme zeleninu s kousky citronu a papričkami. Kousky ryby očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rýží, přikryjeme a pečeme v rozpálené troubě asi 20 min. Po otevření vyjmeme porce ryby, rýži promícháme a podáváme sypané petrželkou. Pok ..
INGREDIENCE: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 nasekané stroužky česneku, 500g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat, 100 ml suchého bílého vína, 100 ml vody, 700g mořské ryby (postačí hejk), 1 svazku nasekané čerstvé petržele, 2 lžíce nasekaných fenyklových lístků (nemusí být), šťáva z 1 citronu, čerstvě mletý černý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut v něm smažte cibuli a česnek. Míchejte. Přidejte rajčata, víno a vodu a vařt ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA