INGREDIENCE: 4 porce mraženého rybího filé, 2 vejce, 50 g hladké mouky, šálek mléka, sladká paprika, hladká mouka na poprášení, tuk na smažení a na vymazání formy, citrónová šťáva, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby zakapeme citrónovou šťávou a necháme uležet. Pak je osolíme, opepříme, opaprikujeme a lehce poprášíme moukou. Opečeme z obou stran v oleji. Pak maso naskládáme do olejem vymazané zapékací misky, dáme do trouby a zvolna pečeme. Mezitím z mouky, mléka a vajec připravím ..
INGREDIENCE: Zmrazené rybí filé, 100 g krůtí šunky, citrónová šťáva a kůra, 1/4 l vývaru z kostky masoxu, 80 g cibule, 50 g másla, pepř, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé nožem naplocho rozkrojíme, takže vznikne slabý podlouhlý plát. Pokapeme jej citrónovou šťávou, opepříme, posypeme drobně nasekanou petrželkou a necháme v chladnu rozležet. Pak maso slabě osolíme a poklademe tenkými plátky krůtí šunky. Zasypeme strouhanou citrónovou kůrou a stočíme do rolády. Kraje upevníme párátk ..
INGREDIENCE: 1 větší kapr, sůl, pepř, 2 cibule, svazek petrželky, 2 lžíce hladké mouky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a do každé prořízneme kapsu až k žeberní kosti. Cibuli a petrželku velmi jemně nasekáme a vpravíme do zářezů. Zbytkem potřeme rybu po vnější straně. Porce poprášíme moukou, vložíme na pekáč vymaštěný olejem, povrch pokapeme trochou oleje a upečeme. ..
INGREDIENCE: 4 porce filé, l lžíce citrónové stavy, sůl, špetka pepře, několik snítek petrželky, l lžíce másla a 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, špetka mletého muškátového oříšku, 4 lžíce nastrouhaného sýra, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou rybu pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Máslo a olej rozehřejeme a rybu opečeme po obou stranách dožluta. Pečeme na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo. Pak rybu vyjmeme, do zbylého tuku vsypeme mouku, osmahn ..
INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, 10 g eidamu, 50 g kyselé smetany, plátek citrónu, petrželka, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: OsušenoÉ porcE rybího filé osolíme a narovnáme do vymazané ohnivzdorné misky. Posypeme strouhaným sýrem přelijeme smetanou nebo jogurtem a dáme do trouby dusit. Šťávu přikyselíme citrónovou šťávou a podle potřeby rozředíme. Hotový pokrm sypeme jemně sekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 800 g rybího filé, 0,2 l smetany, lžíci hladké mouky, cibuli, lžíci mleté sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citrónovou šťávu. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladna. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme. Na tento základ vložíme rybu a po 10 minutách ji zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Rybu dodusíme na mírném ohni doměkka, om ..
INGREDIENCE: 6 paprik (žlutá, zelená a červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky mouky, 1/2 l mléka, 200 g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600 g rybího filé, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s p ..
INGREDIENCE: 400 g rybího filé, sůl, citrónová šťáva, špetka papriky, hladká mouka, olej. Omáčka: l lžíce hladké mouky, l lžíce másla, 1/4 l smetany, sůl, pepř, 3 vejce vařená natvrdo, lžička hořčice, lžička nasekané cibule, 2 lžičky nasekané petrželky nebo pažitky, kousek citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé rozdělíme na porce, Zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali trochu papriky, a ihned opékáme ve vroucím oleji ..
INGREDIENCE: 800 g rybího filé, l šálek rajčatové šťávy, 50 g oleje, 20 g hladké mouky, l šálek smetany, l cibule, 50 g strouhaného sýra, 20 g strouhanky, citrón, 4 vejce, sůl, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé rozkrájíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Asi čtvrt hodiny necháme v chladnu rozležet. Pak maso poprášíme moukou a v oleji po obou stranách opečeme. Mezitím nasekáme cibuli nadrobno, přidáme ji k rozmíchaným vajíčkům, přilijeme smetanu a rajčatovou šťávu. Směs nechá ..
INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 75 g tuku, lžíce hladké mouky, 25 g celeru, 25 g cibule, 25 g mrkve, 10 cl červeného vina, pepř, nové koření, tymián, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané a okapané filé nakrájíme na stejnoměrné porce a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka krájenou mrkev, celer, cibuli, koření, filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme. Tuk a mouku propracujeme na moučné máslo, které přidáváme do šťávy po malých kouscích a za stálého míchání vaříme do částečn ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA