INGREDIENCE: 2 prsní kuřecí řízky, 250 g cukety nebo dýně, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 jablko, (kyselejší), 1 lžíce rozinek naložených do rumu, 1 kávová lžička cukru, 200 ml smetany, sójová omáčka, (sladká), sůl, bílý mletý pepř, 300 g těstovin – vřetena, olivový olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přisypeme cukr, sůl, pepř a necháme zrůžovět. Přidáme maso a dusíme. Až se maso zatáhne, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a jablko. ..
INGREDIENCE: (1 porce), 160g kuřecích prsíček, 30g párku, 30g sýr cihla, 30g čerstvé papriky, 5g soli, 30g oleje, vejce, hl. moka, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Na špejli napichujeme střídavě sýr, párek, papriku. Takto připravený špíz obalíme plátkem masa a potom obalíme v trojobalu. Osmažíme v oleji. Když je housenka propečená, vyjmeme špejli a housenku rozpůlíme po délce, aby vynikla mozaika. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 400g kuřecího masa, 400g drůbežích jater, olivy, koření na divočinu, kapie, 1 cibule, 50g špeku, olej, pepř, sůl, grilovací koření, sojová omáčka, worcesterová omáčka, chilli, 2 dl červeného vína, vývar, 3 stroužky česneku, hrnek vody, lžička solamylu.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na půlkolečka osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a chvíli dusíme. Na druhé pánvi osmáhneme na kosičky nakrájená játra, př ..
INGREDIENCE: 1,2 kg krůtích nebo kuřecích prsou, 2 citróny nebo limónky, 1 l světlého 10° piva, 1 lžíce tlučeného kmínu, 1 lžičky mletého pepře, olej, 3 čerstvé chilli papričky, sůl, čerstvá nať koriandru.POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa připravíme 6 porcí a naložíme je do marinády z citrónové šťávy, 100 ml piva, kmínu, pepře a necháme při pokojové teplotě minimálně 3 hodiny marinovat. Do kotlíku nebo hluboké pánve dáme hlubší vrstvu oleje, rozpálíme a pak v něm postupné opečeme porce masa dohněda. Pánev ..
INGREDEINCE: 4 plátky kuřecích prsíček, 2 nasekané chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalkového octa, 8 lžic sójové omáčky, 2 lžíce medu, 5 lžic oleje, 300 g rýže, sůl, 400 g brokolice, 1 svazek pórku, 1 červená paprika, 1 menší konzerva ananasu, 50 g arašídů, 175 ml vývaru (z kostky).POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje. Směsí potřeme maso. Rozpálíme gr ..
INGREDIENCE: 1,2 kg kuřecích prsíček, kousek zázvoru, 4 stroužky česneku, 500g přírodního jogurtu, 5 lžic kořenící pasty tandori, 2 lžičky soli, 500 ml mangového čatní, 6 snítek koriandru.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Zázvor a česnek oloupeme, posekáme a promícháme s jogurtem, pastou tandori a solí. Vložíme maso a marinujeme 6 hodin v chladničce. Rozehřejeme gril v troubě. Maso vyjmeme z marinády a přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 min. K ..
INGREDIENCE: 200g uzeného krůtího masa (špekáčků), 1 cibule, 2 brambory, 2 jablka, 4 hříbky nebo žampióny, 4 lžíce oleje, 4 lžíce strouhanky, 80g Eidamu, 1 kostka zeleninového bujónu, zelené natě (petrželka, pampeliška), kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku osmažíme na oleji kousky cibule, přisypeme kostky masa a houby, zalijeme asi 1,5 l vody, osolíme a okmínujeme, přidáme kostku bujónu. Než začne voda vřít oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Z jablk vykrájíme jádřince, nakrájíme na kou ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce vinného octa, 1/4 lžičky chilli, 1 lžička zázvoru, 1 badyán, sůl, pepř, 24 kuřecích křidélek. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou omáčku, cukr, vinný ocet a koření svaříme na pánvi. Kuřecí křidélka vložíme do pekáče a potřeme horkou marinádou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 30-40 minut a během pečení potíráme marinádou. Servírujeme horké nebo studené. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce červeného vína, 2 rozmačkané stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžička pálivé papriky, sůl, pepř, 24 kuřecích křidélek. POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi svaříme med, vinný ocet, červené víno, olej, pálivou papriku, sůl a pepř. Na závěr přidáme česnek. Kuřecí křidélka vložíme do pekáče, přelijeme horkou marinádou a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30-40 minut a během pečení potíráme marinádou. Servírujeme horké nebo studené. ..
INGREDIENCE: 400 g kuřecích řízků, 50 g zázvoru, 2 stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 160 g rýže natural, 4 mrkve, 2 pórkové cibulky, 8 sušených švestek, 300 g sójových klíčků, 5 lžic oleje sambal oelek, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky, marinujeme 30 min. se strouhaným zázvorem a lisovanými stroužky česneku v sójové omáčce. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme, očistíme. Mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme, pórkové cibulky pok ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA