Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | POLSKÉ ZRAZY.

INGREDEINCE: 150 g mletého zadního hovězího masa, 150 g mleté vepřové plece, 1 žemle, 1 vejce, 40 g slaniny, 20 g sádla, 20 g hladké mouky, kousek cibule, mletá paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemli nakrájenou na plátky zvlhčíme vodou a po chvilce ji rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu pokrájené slaniny a vše promícháme. Ze směsi utvoříme 4 placičky, poklademe je slaninou pokrájenou na nudličky a utvoříme válečky. Vložíme je na rozehřáté sádlo, lehce opečeme po všec ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ČÍNSKÉ HOVĚZÍ MASO S FAZOLKAMI.

INGREDIENCE: 300 g hovězí svíčkové, 1 lžíce solamylu, 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky kypřicího prášku, 2 lžíce sezamového oleje, 250 g zelených fazolek, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, kousek zázvoru, 200 g žampionů, 20 ml sherry, 100 ml drůbežího vývaru, 1/2 lžičky čínské kořenicí směsi, pepř, 6 lžic oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky. Nudličky promícháme ve směsi solamylu, kypřicího prášku a seza­mového oleje. Necháme 60 min. odležet v chl ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ PLÁTKY S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 pórek, 3 malé cibulky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme přes vlákna na velmi slabé plátky. Promícháme s trochou sojové omáčky, přidáme rýžové víno nebo sherry, sezamový olej a škrobovou moučku. Necháme uležet. Na rozpálený olej vložíme maso, když je napůl hotové scedíme. Do woku vložíme pórek a mladou cibulku nakrájenou na slabé nud ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BEDUÍNSKÝ RENDLÍK.

INGREDIENCE: 40 g oleje, 1-2 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g míchaného mletého masa (hovězí a vepřové), 4 malé baklažány, sklenička červeného vína, sůl, mletý pepř, tymián, sušená bazalka, 100 g strouhaného sýra, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme osušené baklažány, zalijeme vínem a udusíme doměkka. Podle potře ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ SRDCE NA JEHLE (Anticuchos) – Mexiko.

INGREDIENCE: 1,5 kg hovězího srdce, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu 4 papriky, 400 ml vinného octa, 1 lžíce glutasolu, 5 sušených chilli papriček, 200 ml vody, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce očistíme a nakrájíme, na kostky o hrané asi 3 cm, které naložíme do marinády. Na marinádu smícháme drcený česnek, tlučený kmín, drobné nakrájené oloupané papriky, vinný ocet a glutasol. Maso necháme marinovat přes noc. Druhý den zalijeme drcené chilli vařící vodou a necháme hodinu máčet. Kostky masa napích ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | CARA-ČORBA.

INGREDIENCE: 100g hovězího masa, sůl, sušené houby, 50g rajčete, 3g hladké mouky, petrželka, 10 g másla, 20 g smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso dusíme s houbami a během dušení podléváme vodou. Přidáme rajčata nebo rajčatový protlak a vše udusíme doměkka. Zahustíme nasucho opraženou moukou, rozmícháme ve smetaně a povaříme. Okořeníme sekanou petrželkou a přidáme čerstvé máslo. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | MYSLIVECKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 500g hovězí plece, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g čerstvých hub, ó0-80 g sádla, 2 lžíce kečupu, 100 ml červeného vína, 3 kuličky jalovce, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, přidáme asi 3 lžíce studené vody, dva bílky, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Směs dáme vychladit. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dozlatova jí osmažíme. Potom přidáme na plátky pokrájené houby, sůl a vše vydusíme d ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TAGLIALETTE (Itálie).

INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 80 g másla, 200 g nudlí, 1-2 cibule, 1 karotka, 1 petržel, 1 menšího celeru, 250 g rajčat, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na menší kostky nakrájené, osolené a opepřené přední hovězí maso dusíme na cibuli s máslem. Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dusíme zvlášť ,jakmile změkne, přidáme k ní oloupaná a semen zbavená nakrájená rajčata a dusíme tak dlouho, až šťáva vysmahne. Uvařené scezené nudle smícháme s dušeným masem a se zeleninou a podle potřeby ještě p ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KLOPSY NA ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 40 g telecího masa, 40 g hovězího masa, sůl, 1 vejce, 10 g žemle, 20 g mléka, citrónová kůra, 20 g mrkve, 20 g brukve, 10 g fazolek, 10 g hrášku, 3 g hladké mouky, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, osolíme, spojíme s vejcem a v mléce zvlhčenou žemlí. Přidáme citrónovou kůru a jemně sekanou petrželku. Dobře zpracujeme. Z hmoty tvoříme noky, které dusíme společně s pokrájenou zeleninou doměkka. Šťávu můžeme zahustit nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povařit. H ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KOKOSOVÉ KARBANÁTKY – Mexiko.

INGREDIENCE: 600 g mletého libového předního hovězího masa, 2 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžička maizeny, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 100 g strouhaného kokosu, olej, 2 hrušky, 2 broskve, 1 větši silně pálivá paprika, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s kukuřičnou moukou, kukuřičným škrobem maizenou, mlékem, vejcem, solí, drceným česnekem, strouhanou cibulí, kmínem a dobře propracujeme. Ze směsi uděláme 6 karbanátků, kte ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz