Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠAŠLÍK ABCHAZSKÝ.

INGREDIENCE: 300 g skopových ledvinek, 600 g skopové kýty, 1 lžíce sušených plodů dřišťálu, 2 cibule, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky očistíme a propláchneme, maso nakrájíme na větší kousky, ledvinky asi na .poloviční velikost. Obojí naložíme s tlučenými plody dřišťálu, jednou hrubé sekanou cibulí a pepřem a necháme uležet přes noc. Druhý den střídavé napícháme na jehly maso, plátky zbylé cibule, ledvinky a opečeme na dřevěném uhlí. Podáváme s bílým chlebem. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ KOTLÍK (Mkalli) – Alžír.

INGREDIENCE: 3 Lžíce oleje, 1 lžičky mletého zázvoru, sůl, špetka šafránu, 2 stroužky česneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopové plece, nať koriandru, voda, 2 citróny, 3 hrnku oliv. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky, sekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vařící vodou, aby maso bylo téměř zakryt ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČÍNSKÉ JEHNĚ (dynastie Ming).

INGREDIENCE: 1 lžička pěti nebeských koření (díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu -nebo díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu), 2 lžičky kurkumy, 1 kg jehněčí plece, voda, 1 hrnku máčených bílých fazolí, sůl, 1 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření dáme do čistého kousku plátna, zavážeme a společně s celou plecí a fazolemi dusíme v uzavřeném woku – kotlíku asi 2 hodiny. Pak vyndáme pytlík s kořením, maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAPČETA.

INGREDIENCE: 500 g masa ( jehněčí, nebo mícháme hovězí maso se skopovým a telecím, či hovězí maso s vepřovým), 2 cibule, sůl, pepř, hrstka petrželky, 1 šálku studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme v míse s drobně nasekanou cibulí a s petrželkou, osolíme a opepříme. Mícháme pečlivě deset minut a po troškách přiléváme studenou vodu. Přes noc dáme k ledu odležet. Druhý den maso zvolna rozmrazíme, mokrou rukou formujeme hladké šištičky a upečeme je během pěti až osmi minut na roš ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ZBOJNICKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 300 g jehněčího masa z kýty, 300 g vepřové kýty, 4 menší cibule, svazeček petrželky, 1 bobkový list, několik zrnek pepře, 2 zelené papriky, vinný ocet, 250 g uzené slaniny, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 1 cm silné čtverhranné kousky o straně 3-4 cm, cibuli na silnější kolečka. Vinný ocet trochu zředíme, svaříme s pepřem, bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Touto marinádou zalijeme maso a cibuli a necháme stát asi 1 hodinu. Mezitím nakrájíme na plátky sla ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SIS KEBABI - SMĚS NA ROŽNI (Turecko).

INGREDIENCE: 200 g zadního skopového masa, 200 g skopových jater, 200 g skopových ledvinek, 200 g cibule, 200 g rajčat, 100 g zelených paprik, 2 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové zadní maso nakrájíme na díly, srovnáme paličkou, játra a ledvinky také nakrájíme a střádavě napichujeme na kovovou jehlu. Na každou porci kousek skopového masa, kousek zelené papriky, kousek cibule, kousek jater, kousek cibule, dílek rajčete, pak kousek skopových ledvinek a opakujeme, až jsou všechny jehly pl ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KESTANE KEBAP YEMĚGI - KAŠTANOVA PEČÍNKA Turecko).

INGREDIENCE: 800 g jedlých kaštanů, 400 g skopového masa, 150g másla, 1 šálku bílého vína, 250g cibule, 2 lžíce cukru, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Kaštany nařízneme a necháme máčet ve vlažné vodě. Po několika hodinách je vyjmeme a dáme na plech a v troubě do zlatova upečeme. Ještě teplé kaštany oloupeme. Drobně krájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme maso ze skopové kýty, krájené na menší kousky a necháme dusit. K poloměkkému masu přidáme kaštany, trochu vody, cukr a sůl. Když je maso měk ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | AYVA YEMĚGI - SKOPOVÉ S KDOULEMI (Turecko).

INGREDIENCE: 400 g skopového masa, 800 g kdoulí, 1 větší cibule, 150g oleje, 150g cukru, sůl. ) POSTUP PŘÍPRAVY: Kdoule vypereme, osušíme, zbavíme sametové vrstvy, nakrájíme každou na čtyři díly, zbavíme okvětí i jadérek a dáme do nádoby s vodou, aby neztratily barvu. Skopové maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrolu s omastkem, dáme na oheň, přidáme hrubě nakrájenou cibuli. Když je maso téměř měkké, přidáme kdoule, cukr, sůl a vodu. Jakmile se nám odpaří šťáva, odstavíme. Kdoule musí z ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO PASTEVECKU.

INGREDIENCE: 800 g jehněčího masa bez kostí, 200 g cibule, mletá paprika, mletý pepř, 2 pálivé zelené papriky, 1 bobkový list, 4 stroužky česneku (i více podle chuti), sůl, rajčatová šťáva, 700 g brambor, 1 kysaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso pokrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibuli bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlij ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ KOTLÍKOVÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 kg předního jehněčího masa, sůl, 2 papriky, 1 rajče, 1,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za stálého míchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. M ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz