Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MUSAKA ( Řecko ).

INGREDIENCE: 1,5 lilku, 1,5 kg mletého masa (libovější vepřové), 1 velká cibule, 2-3 rajčata, 60 ml oleje, 60 ml bílého lehkého přírodního vína, 125g strouhaného sýra eidam, sůl, pepř, olej na smažení, 1kg brambor nakrájených na plátky. Omáčka: 250 ml předvařeného mléka, 2 lžíce másla, 1 lžíce hl. mouky,1 vajíčko, 60g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran hodně osolíme a 1h necháme odpočívat. Maso a cibuli mezitím osmažíme na oleji, přidáme víno ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | HRADECKÉ KOULE (ze starého receptáře).

INGREDIENCE: 400 g tučnějšího vepřového masa, 50 g jater, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 1-2 žemle, mléko, 1 vejce, sádlo do pekáčku, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme spolu s játry. Přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a dobře propracujeme. Navlhčenýma rukama tvoříme koule velikosti slepičího vejce a rovnáme do pekáčku vymazaného sádlem. Povrchu koule pokmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena. Příloha: chlupaté knedlíky a dušené ky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČOU SE ŠOU II.

INGREDIENCE: 500g vepřového masa ( kýta, plecko). Marináda: 2 vejce, 1 lžíce Maggi , 1 lžíce majoránky, 1 lžíce kari, 1 lžíce Solamylu, pepř, ½ lžičky soli, špetka kmínu, 6-8 rozetřených stroužků česneku, 2 drobně nakrájené feferonky ( nebo lžička chilli koření). POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky 3x3x1 cm a naložíme ho na 24 hodin až 10 dní do marinády. Uvedenou směs vložíme do větší zavařovací sklenice, dobře promícháme a mírně přitlačíme ke dnu. Přikryjeme víčkem a dáme na spodek ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČOU SE ŠOU I.

INGREDIENCE: 500g vepřového masa ( kýta, plecko). Marináda: 3 lžíce oleje, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce Maggi, ¾ lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 vejce, cibule krájená na tenká kolečka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky a naložíme ho na 24 hodin do marinády z uvedených ingrediencí. Na pánev dáme rozpálit lžíci sádla a směs dáme dusit do zrůžovění. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BULHARSKÁ MUSAKA S BRAMBORAMI.

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (vepřové, hovězí, skopové), 2 cibule, 80 g tuku, 700 g oloupaných brambor, 6 rajčat, mletá paprika,1 lžíce hladké mouky, 4 dl mléka, 2 vejce, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je. Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Na dno dobře vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru po ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BAKOŇSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš slabé kotlety vykostíme, hranou ruky naklepeme, opepříme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyndáme na talíř a na omastku, který nám na pánvi zbyl, zpěníme nadrobno usekanou cibulku. Pak ji odstavíme, přidáme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a houby, posypeme paprikou, navrch naklademe opečené kotlety, podlijeme lžíci vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Když máme kotlety hotové, přendáme je na mísu, do zbylé šťávy Přidáme hustou kyselou smetanu, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | DALMATSKÉ ČUFTY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme dohromady 200g vepřového a 200g hovězího masa, vmícháme do něj v mléce rozmělněnou a na plátky rozkrájenou žemli, přidáme jedno vejce, 100g hladké mouky, opepříme, opaprikujeme a osolíme. Z této hmoty utvoříme osm až deset válečků, opečeme jo ze všech stran v oleji a vyjmeme. Na pánev dáme 300g másla, nalijeme na něj olej, který nám zůstal v kastrolku a zpěníme v tom drobně nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme špetkou mouky a lehce osmažíme. Pak zalijeme trochou horké vo ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÉ PLACIČKY.

INGREDEINCE: 700g vepřové kýty nebo kuřecích řízků. Na marinádu: 5 lžic Solamylu, 5 lžic oleje, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 1 lžíce kari, 1 lžičky pepře, 1 lžičky pálivé papriky, 1 lžičky sladké papriky, 5 celých vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostičky a naložíme přes noc do marinády. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a tvoříme placičky, které smažíme na oleji (jako bramboráky). ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SPIŠSKÁ FAŠÍRKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: To je Slovenský recept a nezadá si s tím indickým: umeleme 200g vepřového bůčku, 300g předního hovězího, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, pár stroužků česneku (drceného), jedno vejce, pepř, sůl, pálivou papriku podle chuti a všechno dohromady prohněteme. Potom z masa rozválíme obdélník, na něj vložíme 250g oloupané spišské klobásy, stočíme do válečku a za občasného podlévání pečeme v troubě. Vypečenou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vroucím vývarem z ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | JARČIN ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 600g kotlety (nebo krkovička), sůl, pepř, grilovací koření chilli, 6 stroužků česneku, 3 vejce, strouhanka na obalení, olej, 100g špeku (nakrájené na plátky, 3 cibule nakrájena na půkolečka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme jedné strany lisovaným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance a pak namočíme do rozšlehaných vajec a dáme na pánvičku a mírně opékáme z každé strany dorůžova. Ke konci pokapeme maso tekutým chilli tabascem, pak při ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz