INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, malá palička česneku, 250 g bůčku, sádlo na pekáček. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, rozpůlíme a na řezné ploše vyhloubíme. Potřeme česnekem utřeným se solí a důlky naplníme na kostičky nakrájeným a osoleným bůčkem. Srovnáme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme. Podáváme se salátem. ..
INGREDIENCE: 200 g barevných fazolí, 40 g oleje, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 600 g mletého hovězího masa, 300 g rajčat, sůl, 3 čerstvé nebo 1 sušená chilli paprička, mletý pepř, dobromysl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a propláchnuté fazole namočíme přes noc do litru vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Mezitím rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme dosklovita. Přidáme mleté maso, zamícháme a necháme asi pět minut dusit. Potom přidáme oloupaná, na malé ..
INGREDIENCE: 60 g másla, 1 stroužek česneku, 1 kg brambor, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150 g strouhaného sýru, 1/4 l nesvařeného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou zapékací mísu vymastíme a vytřeme česnekem. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky tlusté asi 3 mm, rovnáme postupně do mísy a každou vrstvu opatrně osolíme, okořeníme a posypeme sýrem. Poslední vrstvou jsou brambory. Zalijeme osoleným a opepřeným mlékem navrch posypeme sýrem a poklademe lupínky másla. Při střední tepl ..
INGREDIENCE: 1 kg větších syrových brambor, 1 cibule, 100 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 2-4 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na pekáček, 150 g brynzy. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemně nastrouháme spolu s cibulí, přidáme prosetou mouku, vejce, česnek utřený se solí, pepř a rozemnutou majoránku. Zamícháme a rozetřeme tence do tukem vymaštěného pekáčku. V troubě dozlatova upečeme. Nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme k čaji nebo ke ..
INGREDIENCE: 8 větších pevných rajčat, sůl, ml. pepř, tymián, olej, 2-3 stroužky česneku, 60 g sýra ke strouhání, 2 lžíce strouhanky, petrželka, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Lžičkou vybereme semínka a necháme vykapat. Srovnáme do olejem vymaštěné zapékací misky, vnitřky osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem a posypeme jemně rozsekaným česnekem. Pečeme v troubě asi deset minut. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou a jemně nakrájenou petrželkou a rozdělíme ..
INGREDIENCE: 800 g mladých tykví, 250 g rajčat, 3 lžíce oleje, 2 až 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané tykve nakrájíme na kostičky. V kastrole rozehřejeme olej, lehce osmahneme nadrobno nakrájený česnek, přidáme spařená, oloupaná a překrájená rajčata, sůl pepř a tykev. Dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podlijeme vodou. Hotový pokrm dochutíme jemně nakrájeným koprem. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen s bílým pečivem. ..
INGREDIENCE: 2 velké baklažány, 8 rajčatových paprik, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva, mletý pepř, sul, olej, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu upečeme v troubě. Baklažány během pečení propícháme vidličkou, aby se lépe propekly. Upečené oloupeme a zbavíme semen. Umeleme nebo jemně rozsekáme. Přidáme velmi jemně nakrájený česnek a petrželku. Osolíme, opepříme, okyselíme a zakapeme olejem. Necháme v chladnu proležet a mažeme na topinky. Obkládáme plátky rajčat a půlkami vypeckovaných oliv. ..
INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 3 cibule, 3 lžíce řepného sirobu, mletý pepř, 1 plechovka rajčatové šťávy, 3 lžíce ostré hořčice, 500 g kladenské šunky, sůl, 3 lžíce třtinového cukru casonady. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme do tlakového hrnce přes noc. Druhý den přidáme drobně sekanou cibuli, řepný sirob (prodává se jako "staročeský"), pepř, rajčatovou šťávu, hořčici, šunku v celku a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, fazole osolíme a promícháme, navrch dáme plátky ..
INGREDIENCE: 2 housky, 4 rajčata, 250g kozího sýra, sůl, pepř, 6 lžic olivového oleje, 30g vlašských ořechů, 1 svazku bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měli být přibližně stejně silné. Troubu zahřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm po obou stranách dozlatova opečeme. Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní rovnáme opečenou housku, rajčata a kozí sýr. ..
INGREDIENCE: 1 hlávka zelí, 200 g skopového, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 50 g veky, 1 lžíce mléka, 80 g slaniny bez kůže, 1 l masového vývaru, I50 g mrkve, 2 petržele, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku zelí rozebereme na listy, vypereme a necháme ve vařící osolené vodě spařit. Odcedíme, necháme odkapat a rozprostřeme na stůl. Polovinu cibule nakrájíme a osmahneme na oleji, veku navlhčíme mlékem a skopové maso semeleme na masovém strojku, zamícháme a přidáme polovinu slanin ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA