INGREDIENCE: 750 g zaječího masa, 250 g bílých fazolí, 5 zelených paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 60 g slaniny, zelená petrželka, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc ve studené vodě a v téže vodě je uvaříme druhý den doměkka. Papriky opečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zaječí maso nakrájíme na větší kousky, osmažíme společně s jemně nakrájenou cibulí a česnekem na slanině nakrájené na kostičky, zasypeme moukou, zasm ..
INGREDIENCE: 600 g zaječího zadku, 100 g vepřového sádla, 400 g červeného zelí 2 lžíce cukru, 4 hřebíčky, 4 menší jablka, 3 lžíce octa, 2 lžičky másla, 150g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hliněném kastrole rozpustíme sádlo, vložíme jemně nakrájené červené zelí, osolíme, okořeníme hřebíčkem, ocukrujeme, podlijeme vodou a dusíme. Zaječí zadek vcelku se hřbetem odblaníme, nohy v kloubech nařízneme, protáhneme slaninou a na másle v troubě doměkka upečeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavím ..
INGREDIENCE: 1 bažant, 100g slaniny, 100g drůbežích jater, 100g másla, 100g cibule, ml. pepř, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena. Čtvrtky upečeného ..
INGREDIENCE: 800g zadní části zajíce, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce oleje , 300 g cibule zelňačky, 4 dl bílého vína, 300 g rajčat, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, hlavička česneku, 1 lžička cukru, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze zajíce odblaníme, nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček do trouby dáme olej, rozpálíme a opečeme zajíce po obou stranách. Maso vyjmeme a na tuku osmažíme Cibulku, přilijeme víno, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná rajčata zbavená jader, ..
INGREDIENCE: 600 g dančí kýty, 200 g slaniny bez kůže, padle chuti sůl, špetka mletého pepře, 2 lžíce oleje, 1 dl octa, stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Z dančí kýty nakrájíme menší kousky a ze slaniny stejné množství plátků. Maso dáváme postupně do porcelánové mísy, kde jsme umíchali ocet, třený česnek a olej tak, aby každý kousek byl namočený a necháme odležet. Pak maso střídavě se slaninou napícháme na kovové jehly a pečeme na grilu obvyklým způsobem. Když je maso měkké, každou porci osolí ..
INGREDIENCE: 600 g srnčího plecka bez kosti, 200 g bílých fazolí, 300g želených paprik, velká cibule, hlavička česneku, 60 g slaniny bez kůže, 1 lžíce hladké mouky, trochu pažitky, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě. Papriky opečeme po všech stranách v horké troubě, vyčistíme od jadérek, oloupeme a nakrájím~ na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v kastrole rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nastrouhaný česnek, vmíc ..
INGREDIENCE: 1 perlička, 100 g másla, 100g slaniny, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vypranou mladou perličku špikovací jehlou protkneme slaninou, osolíme a dáme péci na drobně krájenou cibuli se slaninou, máslem a kořením. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, perličku vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Hotovou šťávu nec ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptve vykuchané, oprané a osolené nadíváme touto směsí: 150 g slaniny semeleme na masovém strojku současné s třemi navinulými jablky nebo hruškami, přidáme dvě vejce, strouhanou petržel, přilijeme 1/8 1 červeného vína, vše dobře promícháme, je-li třeba, zahustíme trochou strouhané housky, podle chuti osolíme, přidáme špetku mletého zázvoru a koroptve tím naplníme. Obalíme slaninou, dáme na pekáč a pečeme. Když jsou koroptve měkké, zalijeme je na míse sladkou smetanou, kterou ..
INGREDIENCE: 1000 g srnčího hřbetu, máslo, olej, 1 pomeranč, madeirské víno, lžička bramborové mouky, sklenka pomerančového likéru, paštikové koření, vývar z masa, sůl. Na oblohu: bramborové krokety, fazolky, rajčata, žampiony, máslo, mletý pepř a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí hřbet vykostíme, maso nakrájíme na malé bifteky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme paštikovým kořením. Opečeme po obou stranách na másle a oleji a uložíme na teplé místo. Do tuku po opékáni přidáme trochu vývaru, šťáv ..
INGREDIENCE: 300 g srnčího masa, 200 g libového vepřového masa, 100 g cibule, sůl, mletý pepř, 1 žloutek, hladká mouka a sádlo.na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a jemně nasekáme nebo semeleme na masovém strojku. Umleté dáme do mísy, přidáme sůl, koření, jemně nakrájenou cibuli a žloutek a směs dobře promíchám. Z připravené směsi vyválíme váleček. Nakrájíme jej na kousky a utvoříme z nich na pomoučeném prkénku menší šišky.asi na prst silné. Šišky neboli čevabčiči pečeme na pánvi na rozehř ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA