INGREDIENCE: 150 g ořechových jader, 6 lžic trhaných krupek, 1 l mléka, 100 g cukru, 100 g másla, 3 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vroucím mléce uvaříme za stálého míchání trhané krupky. Do husté smetany vmícháme máslo necháme vychladnout, přidáme mletá ořechová jádra, jemný cukr a vejce. Důkladně promíchanou kaši vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy. Povrch kaše pokropíme máslem, pocukrujeme a kaši zapečeme dočervena. Podáváme se smetanou nebo s malinovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 6 plátků bílé želatiny, 400g uzených krůtích prsíček, svazek petrželky, sklenice (375 ml) nakládané zeleniny, 1 l čiré kuřecí polévky z kostí, 750g brambor, worcesterovou omáčku, bílý pepř, sůl, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, špetku strouhaného muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu namočíme do studené vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Petrželku otrháme. Nakládanou zeleninu dáme okapat a popřípadě ji ještě pokrájíme. ..
INGREDIENCE: 500g oloupaných rajčat v konzervě, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml sladké metany, ml. pepř, sůl, 200g sýru mozzarella, 200g šunky v celku, 2 lžíce sušené bazalky, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 3 vejce, 16 cannelloni – polotovar, 2 lžíce másla, 40g nastrouhaného sýra, na ozdobu větvičky oregána.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata vyjmeme nálevu a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C. Olivový olej rozehřejeme v kastrolu a rajčata na něm krátce orestujeme. Po ..
INGEDIENCE: 200g žabích stehýnek,citrónová šťáva, sůl, 40g oleje, 10g másla.FAZOLOVÉ LUSKY: 200g lusků, sůl, 1 dcl kyselé smetany, 30g másla, 10g hladké mouky, 5 cl bílého vína, citrónová šťáva.ZVLÁŠTNÍ PIVNÍ TĚSTÍČKO: 1/4 l Budvaru, 4 žloutky, 200g hladké mouky, 1 cl kyselé smetany, 40g oleje, sůl, 4 bílky, muškátový oříšek.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvá žabí stehýnka máčíme v citrónem okyselené vodě asi půl hodiny. Vymáčené osušíme na utěrce, omočíme ve zvláštním pivním těstíčku a vysmažíme na oleji ..
INGREDIECNE: 2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli ..
INGREDIENCE: 1 sáček mušliček (doporučuji Italské bezvaječné), 150g nivy nebo čedaru, sáček mražené zeleniny s květákem, 6 žampiónů, 150g šunky, šunkového salámu nebo zbylého kuřecího masa, 1 lžíce oleje, 1 kostka masoxu, špetka soli, 3 špetky kořenící směsi na pizzu (nebo na mletá masa), strouhanka a kousek másla na vymazání a vysypání pečící nádoby, špetka drceného kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mušličky či jiné těstoviny zajímavého tvaru uvaříme podle návodu, ale dáváme pozor, abychom je nepřevařily ..
INGREDIENCE: 250 g směsi přírodní a divoké rýže, 300 g brokolice, 1 paprika, 1 červená cibule, 2 vejce, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 100 g krevet, 2-4 lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Směs rýže nasypeme do 4 hrnků vroucí vody a vaříme 25 min. na mírném ohni. Scedíme, prolijeme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky. Papriku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Vejce rozšleháme s p ..
INGREDIENCE: 250 g telecího masa, 250 g libového vepřového masa, 100 g mozku, 50 g tuku, 40g hl. mouky, asi 3/8 1 mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, 2 sardele, petrželka, 100 g parmazánu, 150 g květáku, 50 g hrášku, 50 g másla na vymazání mušlí a na potření povrchu, trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku dusíme nejprve vepřové maso, později přidáme telecí. Společně dodusíme doměkka za mírného podlévání. Měkké maso nakrájíme nadrobno, přidáme zvlášť udušený mozeček a hrášek, uvařený nadr ..
INGREDIENCE: 2 jogurty, 2 lžíce jemné strouhanky, 2-3 stroužky česneku, sůl, několik vlašských ořechů, 1-2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 velká salátová okurka, 3 l studené vody, kousky ledu. POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanku, utřený česnek, rozemleté ořechy, ocet a olej zalijeme jogurtem rozmíchaným s chlazenou vodou, osolíme a promícháme s okurkou nakrájenou ha plátky. Podle možnosti přidáme i kousky ledu. Pro změnu můžeme polévku ještě okořenit sekaným koprem. ..
INGREDIENCE: 700 g masitého uzeného bůčku nebo kladenské pečené, voda, 12 malých cibulek, mletý pepř, 3 hrnky čočky, 6 hrnků vody, 1 řapíkový celer nebo 6 řapíků celeru bez zelených listů, 3 mrkve, 3 stroužky česneku, bouquet garni, máslo, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nebo pečeni dáme do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu, pak hned scedíme a prolijeme studenou vodou. Kousek tuku skrojíme, rozkrájíme na kostičky a v kastrolu rozškvaříme. Přidáme celé cibulk ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA