INGREDIENCE: 400g libového bůčku, sůl, ml. pepř, 4 str. česneku, 4 cibulky, 4 středně velké brambory, 4 rajčata, hořčice, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku ukrojíme osm plátků ( na každou porci dva), naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl, zalijeme šálkem vody a čtvrt hodiny dusíme. Potom ocedíme a necháme okapat. Bůček srovnáme pod gril, přidáme brambory a cibuli a grilujeme. Asi za čtvrt hodiny maso obrátíme a ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřového bůčku, sůl, kmín, česnek (nebo česneková pasta). Nádivka: 300 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny, 100 g šunky nebo šunkového salámu, případně i párek, 4 vejce, pažitku, 2 housky, 1 šálku mléka, 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, špetka muškátového květu nebo kari koření, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček omyjeme, osušíme a prořízneme v něm opatrně otvor tak, aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaří ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové pečínky s kůží a s kostí z mladého kusu, sůl, kmín, podle chuti česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme, posolíme ( stranu s kůží zatím nesolíme), pokmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Pekáč dáme do trouby a maso pečeme asi 1 hodinu za občasného podlévání nejdříve vlastní šťávou a potom horkým vývarem nebo vodou. Pak je obrátíme nahoru, kůži osušíme a ostrým nožem ji nakrájíme na jemné proužky nebo čtverečky, silně ji osolíme a maso opečeme bez polévání do č ..
INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek asi po 150 gramech, 100 g kečupu, 50 g medu, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce škrobu, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 stroužky drceného česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová žebírka vložíme do pekáče, zalijeme je do poloviny vodou, osolíme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v troubě asi 1 hodinu, do změknutí. V kastrole svaříme zbývající suroviny, zvolna táhneme asi 5 minut. Z pekáče slijeme vodu, maso polijeme omáčkou a pečeme 3 – 4 minu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěný bůček rozřízneme na velký plát, naklepeme ho a osolíme. Dostatečně ho potřeme utřeným česnekem a grilovacím kořením, můžeme přidat libeček nebo dobromysl. Srolujeme, převážeme nití a uvaříme doměkka. Uvařenou roládu obalíme v ml. paprice zavineme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout. ..
INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 1 lžička soli, 2 paličky česneku, 1 cibule, 1 lžičky pepře, 2 bobkové listy. Pasta na potření: 2 paličky česneku, 1 lžičky, pepře, 1 lžička papriky, 1 lžička grilovacího koření, sůl, sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopen, přidáme sůl, oloupaný česnek vcelku, 1 cibuli pokrájenou na kousky, pepř a bobkový list. Vaříme asi 50 minut. Pak necháme dojít, vyjmeme z vývaru a necháme ochladit. Vývar můžeme použít na s ..
INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 200 g hovězího masa, 1 cibule, 200 g měkkého salámu, 1 lžíce hl. mouky, trochu utlučeného kmínu, 1 lžička papriky, 3 stroužky česneku, šálek vývaru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný bůček vykostíme a naplocho rozkrojíme. Vzniklý plát dotenka rozklepeme. Osolíme ho, opepříme, zakapeme olejem a necháme uležet. Mezitím připravíme nádivku: hovězí maso umeleme, vmícháme prolisovanou cibuli, směs osolíme, připepříme, okořeníme tlučeným kmínem a paprikou spolu ..
INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 2 lžíce vegety, ¼ l šlehačky. Nádivka: 50 g slaniny100 g šunky, 4 žampiony, 1 cibule, 4 vejce, sklenka sterilované zeleniny Moravanka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, ochutíme vegetou a promícháme se šlehačkou. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a polovinu nakrájené šunky. Lehce osmáhneme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zalijeme rozšl ..
INGREDIENCE: 750 g vysokého bůčku bez kosti, špetka soli, 1 lžíce česnekové pasty, špetka kmínu, 4 housky, 1 dl mléka, 1 vejce, špetka muškátového květu, dvě polévkové lžíce hladké mouky, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme česnekovou pastou. Středem vyřízneme do bůčku kapsu, naplníme nádivkou, zašijeme nebo sepneme párátkem a pokmínujeme. Náplň: Housky roztrháme na kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Vejce rozdělíme, z bílku vyšleháme sníh, ..
INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 2 žemle, 100 ml mléka, 1 vejce, kousek vepřové játry, ml. pepř, 3 stroužky česneku, 1 cibule majoránka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nožem naplocho nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Žemle pokrájíme, vložíme do misky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vejce, umletou játru, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a promícháme. Nádivkou naplníme bůček, otvor zašijeme a kůži nařízneme na mřížky. Vložíme do vymaštěného pekáče, osol ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA