Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PO UZENÁŘSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 nožičky párku, 4 plátky šunky, 4 lžíce oleje, 2 kapie, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je z obou stran zprudka opečeme dočervena. Pak oheň stáhneme a maso dopečeme doměkka. Ke konci pečení přidáme přepůlené a ozdobně proříznuté nožičky párků a dopečeme. Na talíři upravíme na porce masa plátky prohřáté š ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | BELGICKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 400 g vepřových kotlet, 100 g anglické slaniny, ½ malé cibule, 50 g sádla, 30 g másla, 15 g sušených hub, 4 lžíce červeného vína, 15 g rajčatového protlaku, jalovec, zázvor, pepř, sůl, tymián, 10 g hladké mouky, vývar (z kostky). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme jej a okořeníme mletým zázvorem (roštěnky tak samo). Opečeme na sádle s plátky anglické slaniny. Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme drobně nakrájenou cib ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 4vepřové kotlety, 100 g sádla, 150 g celeru, 200 g karotky, 150 g rajčat, 1 dl bílého vína, pů1 citrónu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme a opečeme na části sádla po obou stranách dozlatova. Celer a karotku očistíme, nakrájíme na nudličky a opečeme ve zbylém sádle. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, sůl, víno, citr. šťávu a vše podusíme. Potom přilijeme zbylý tuk po pečení masa a povaříme. Při podávání touto směsí přeléváme kotlety. Příloha: opečené brambory. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA VÍNĚ SE STROUHANÝM SÝREM

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 60 g másla, 1 l bílého vína, 40 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme u kosti a na okrajích, aby se nekroutily. Osolíme je a na másle dozlatova opečeme. Pak zalijeme vínem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným sýrem a povaříme. Přeléváme přes porce masa na talířích. Podáváme s rýží. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY SE ŽAMPIÓNY ZAPEČENÉ VE ŠLEHAČCE

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, ml. sladká paprika, 250 ml šlehačky, 150 g strouhaného ementálu nebo eidamu, 100 g žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, naklapeme, osolíme opaprikujeme, vložíme do zapékací misky, poklademe na plátky pokrájenými žampióny, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou. V rozpálené troubě zprudka pečeme asi 15 minut zakryté pokličkou a dalších asi 15 minut dopékáme bez pokličky. Podáváme s vařenými brambory. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VALAŠSKÁ VELIKONOČNÍ PEČENĚ

INGREDIENCE: 800 g vepřové kotlety, 200 g moravského uzeného masa, 1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 2 dl vývaru z kostky, 150 g nastrouhaného eidamu, 400 g uvařených brambor, rostlinný olej na smažení, zelená petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, pa ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY S ČESNEKEM NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, 4 lžičky hořčice, 200 g strouhaného sýra, sůl, sladká mletá paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a dáme na teplé místo. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, vrátíme kotlety, podlijeme vínem a dusíme. Ke konci dušení posypeme kotlety paprikou a nastrouhaným česnekem. Na talířích j ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY V BRAMBOROVÉM TĚSTĚ

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, hladká mouky, 5 brambor, 1 vejce, 4 lžíce hl. mouky, sůl, špetka pepře a špetka drceného kmínu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a kmín a vymícháme hustší těsto. Kotlety naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a namočíme do bramborového těstíčka. Kotlety vkládáme do rozpáleného oleje, ale pečeme při mírnějším teple, aby se maso dobře propeklo. Dozlatova usmažené kotl ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | PIKANTNÍ KOTLETY

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 1 lžičky ml. pálivé papriky, 3 feferonky, 4 lžičky kečupu, vývar, 3 lžíce strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme po obvodu, osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme po obou stranách a položíme je na talíř. Do tuku přidáme pálivou papriku, krátce zpěníme, podlijeme vývarem, přidáme na půlky nakrájené feferonky, kečup a necháme přejít varem. Na talíři přeléváme omáčkou a sypeme křenem. Příloha: smažené b ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY S ŽAMPIÓNOVOU NÁPLNÍ

INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety, 50 g šunky, 1 velká cibule, 80 g žampiónů, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, kmín, majoránka, plnotučná hořčice, 4 okurky, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odřežeme tučné části, nakrájíme je na kostičky, přidáme nudličky šunky, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampióny Směs okořeníme, ochutíme utřeným česnekem a hořčicí a dobře promícháme. Necháme asi hodinu odležet a pak nádivkou plníme kotlety, do nichž jsme opatrně nařízli kaps ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz