INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 nožičky párku, 4 plátky šunky, 4 lžíce oleje, 2 kapie, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je z obou stran zprudka opečeme dočervena. Pak oheň stáhneme a maso dopečeme doměkka. Ke konci pečení přidáme přepůlené a ozdobně proříznuté nožičky párků a dopečeme. Na talíři upravíme na porce masa plátky prohřáté š ..
INGREDIENCE: 400 g vepřových kotlet, 100 g anglické slaniny, ½ malé cibule, 50 g sádla, 30 g másla, 15 g sušených hub, 4 lžíce červeného vína, 15 g rajčatového protlaku, jalovec, zázvor, pepř, sůl, tymián, 10 g hladké mouky, vývar (z kostky). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme jej a okořeníme mletým zázvorem (roštěnky tak samo). Opečeme na sádle s plátky anglické slaniny. Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme drobně nakrájenou cib ..
INGREDIENCE: 4vepřové kotlety, 100 g sádla, 150 g celeru, 200 g karotky, 150 g rajčat, 1 dl bílého vína, pů1 citrónu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme a opečeme na části sádla po obou stranách dozlatova. Celer a karotku očistíme, nakrájíme na nudličky a opečeme ve zbylém sádle. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, sůl, víno, citr. šťávu a vše podusíme. Potom přilijeme zbylý tuk po pečení masa a povaříme. Při podávání touto směsí přeléváme kotlety. Příloha: opečené brambory. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 60 g másla, 1 l bílého vína, 40 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme u kosti a na okrajích, aby se nekroutily. Osolíme je a na másle dozlatova opečeme. Pak zalijeme vínem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným sýrem a povaříme. Přeléváme přes porce masa na talířích. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, ml. sladká paprika, 250 ml šlehačky, 150 g strouhaného ementálu nebo eidamu, 100 g žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, naklapeme, osolíme opaprikujeme, vložíme do zapékací misky, poklademe na plátky pokrájenými žampióny, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou. V rozpálené troubě zprudka pečeme asi 15 minut zakryté pokličkou a dalších asi 15 minut dopékáme bez pokličky. Podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové kotlety, 200 g moravského uzeného masa, 1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 2 dl vývaru z kostky, 150 g nastrouhaného eidamu, 400 g uvařených brambor, rostlinný olej na smažení, zelená petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, pa ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, 4 lžičky hořčice, 200 g strouhaného sýra, sůl, sladká mletá paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a dáme na teplé místo. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, vrátíme kotlety, podlijeme vínem a dusíme. Ke konci dušení posypeme kotlety paprikou a nastrouhaným česnekem. Na talířích j ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, hladká mouky, 5 brambor, 1 vejce, 4 lžíce hl. mouky, sůl, špetka pepře a špetka drceného kmínu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a kmín a vymícháme hustší těsto. Kotlety naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a namočíme do bramborového těstíčka. Kotlety vkládáme do rozpáleného oleje, ale pečeme při mírnějším teple, aby se maso dobře propeklo. Dozlatova usmažené kotl ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 1 lžičky ml. pálivé papriky, 3 feferonky, 4 lžičky kečupu, vývar, 3 lžíce strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme po obvodu, osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme po obou stranách a položíme je na talíř. Do tuku přidáme pálivou papriku, krátce zpěníme, podlijeme vývarem, přidáme na půlky nakrájené feferonky, kečup a necháme přejít varem. Na talíři přeléváme omáčkou a sypeme křenem. Příloha: smažené b ..
INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety, 50 g šunky, 1 velká cibule, 80 g žampiónů, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, kmín, majoránka, plnotučná hořčice, 4 okurky, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odřežeme tučné části, nakrájíme je na kostičky, přidáme nudličky šunky, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampióny Směs okořeníme, ochutíme utřeným česnekem a hořčicí a dobře promícháme. Necháme asi hodinu odležet a pak nádivkou plníme kotlety, do nichž jsme opatrně nařízli kaps ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA