INGREDIENCE: 700 g vepřové pečeně, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého fenyklu, 2 lžíce oleje, 40g másla, 30g cibule, 0,5 1 mléka, 1 lžíce sekané petrželky, 100 g dušených žampiónů POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet. Pak maso opečeme na oleji a másle po všech stranách, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a za občasného polévání dusíme doměkka. Měk ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovice, 1 kg zeleninové směsi, lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, přidáme k ní zeleninovou směs, rajčatový protlak, podmastíme a déme péci. Celková doba pečení trvá asi dvě hodiny, během které podléváme maso vodou. Po upečení ji nakrájíme a obložíme uvařenou zeleninou. Pozor: nekmínujeme! Podává se s tarhoňou nebo s bramborem. ..
INGREDIENCE: 4 plátky vepřové krkovičky nebo kotlety či plecko, 200g měkkého salámu,250gg mletého masa z libového bůčku, špetka pepře, špetka soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky kořeni do mletých mas nebo na guláš, kousek masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky naklepeme po obou stranách, osolíme a opepříme. Do mletého masa dáme zbytek pepře a soli, utřený česnek a dobře promícháme. Ochutnáme- mělo by být pikantní. Na připravený plátek masa položíme silnější plátek salámu a celý plátek i se salámem potř ..
INGREDIENCE: Na pečení -800g vepřové pečeně s kostí, kmín, sůl, 25g hladké mouky.Na ZELÍ -500g kysaného zelí i s lakem, kmín, sůl, 60g sádla, 1 cibule, cukr, 1 lžička hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni očistíme, osekáme kosti, maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče dáme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA