INGREDIENCE: 4 řízky z kýty. Marináda: 2 vejce, lžička soli, po půl lžíce pepře, drceného kmínu, majoránky, sladké papriky, worcesteru, hořčice, kari, Vegety, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech přísad ušleháme marinádu a na 24 hodin do ní naložíme řízky. Opékáme po obou stranách na oleji a podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty, 200 g žampiónů, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 4 lžíce oleje, 200 g zelí, 1 dl bílého vína, 1 lžičky chilli, 1 lžička cukru, 2 lžíce sójové omáčky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu nakrájíme na tenké nudličky V misce je zaprášíme Solamylem a zalijeme rozšlehanými vejci. Dobře promícháme a nejméně hodinu necháme v chladnu odležet. Mezitím nakrájíme na tenké nudličky zelí a podusíme do poloměkka v osolené vodě, na lžíci oleje podusíme na plátky nakrájené houby. ..
INGREDIENCE: 750 g vepřového masa (nejlépe z kýty), 3 lžíce oleje nebo sádla, 7 lžic kečupu, 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 pórky, 2 dl 12° piva, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky (jako na čínu), osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem. Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z kýty, sůl, pepř, 1 lžičky papriky, 3 stroužky česneku, 1 dl světlého piva 12°, 5 lžic kečupu, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 větší cibule, olej nebo sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudle, osolíme je a opepříme. V pánvi s vyšším okrajem nebo v kastrole rozpálíme sádlo nebo olej, vhodíme připravené maso a za stálého míchání opékáme. Koncem opékání přidáme papriku, česnek nakrájený na tenké plátky a podlijeme pivem. Dusíme až téměř doměkka. ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 1 malý květák, 100 g oleje, 100 g másla, 4 plátky krůtí šunky, 4 plátky tvrdého sýra, pepř, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme je a opepříme. Z obou stran opečeme v rozpáleném oleji. Pak řízky urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, na ně navršíme růžičky květáku, uvařeného předem v osolené vodě, opepříme je, okořeníme nasekanou pažitkou a přikryjeme plátky šunky a sýra. Zakapeme máslem a zape ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýty, 2 ½ lžičky maizeny, sůl, ml. pepř, 1 vejce, trocha sušeného zázvoru, 2 cibule, 1 feferonka, olej, 70 g arašídů, 3 červené nebo barevné papriky4 lžíce sojové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme zázvor, vejce, maizenu trochu soli a ml. pepř. Dobře promícháme a 45 minut necháme odležet. Papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. V hluboké pá ..
INGREDIENCE: 750g vepřového masa z kýty, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 3 lžíce cibule, 100 g sladkokyselých okurek, 200 g sterilovaných kapií, feferonky, 5 lžic pikantního kečupu, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji za stálého míchání ze všech stran opečeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, vložíme na menší kousky nakrájené okurky, kapie, rozsekané feferonky, kečup, pokapeme několika kapkami worce ..
INGREDIENCE: 6 plátků vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hořčice, 1 kostka masoxu, 100 g kabanosu, 100 g kyselých okurek, trochu hladké mouky, olej, 2 vejce uvařená natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokl ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 vepřové řízky (nebo kuřecí), 2 celá vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička worcesteru, 1 lžička maggi, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu a 2 stroužky česneku. Do těstíčka maso naložíme na 24 hod a poté smažíme na rozpáleném tuku. ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty, 150 g cibule, 100 g naložených okurek, 100 g sterilovaných kapií, 100 g kečupu, 3 feferonky, olej, worcester, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí masa). ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA