INGREDIENCE: 500 g vepřové plece nebo libového bůčku, 2 cibule, olej , sl. mletá paprika, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 3 stroužky česneku, malý kelímek zakysané smetany, 1 lžička hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kousky nakrájené osolené maso, osmahneme ho. Když se tekutina, kterou maso pustilo, vydusí, přidáme lžičku papriky, zamícháme ji, směs podlijeme vodou a dusíme pod poklicí nebo v tlakovém hrnci doměkka. K měkkému m ..
INGREDIENCE: 300 g vepřového ramínka nebo plecka, 300 g vepřového bůčku s kostmi, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko nebo ramínko vykostíme a nakrájíme na kousky velké asi 5 x 8 cm. Na stejné kousky nakrájíme i bůček. Maso osolíme, potřeme utřeným česnekem, dáme do pekáčku, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, podlijeme a v troubě upečeme ze všech stran dozlatova a dochřupava. Během pečení odebíráme přebytečný tuk, maso přeléváme vypečenou šťávou a po ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně na roládu, sůl, pepř, 1 paprika, 2 cibule, 50 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce kečupu, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Plát masa osolíme a opepříme. Papriku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme. Náplň rozetřeme na plát masa a srolujeme. Pevně svážeme nití nebo motouzem. Roládu položíme na pekáč, potřeme olejem a dáme do vyhřáté ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové plece bez kosti, 2 lžíce plnotučné hořčice, 300 g celeru, 160 g mrkve, 3 cibule. Nádivka: 120 g libovější slaniny, 1 vejce, 4 žemle, 1 žloutek, 3 lžíce mléka, ml. pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 200 ml bílého vína, sůl, 2 lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plecko rozkrojíme na plát a lehce naklepeme. Poté ho osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na pánvičce a necháme vychladit. Žemle nakrájíme na kostky, zastříkneme ..
INGREDIENCE: Špalek vepřové plece (asi 700g), sůl, hořčice, 4 plátky ang. slaniny, olej, 4 žampióny, citr. šťáva, 2 vejce, kousek červené a zelené papriky, kousek bujónové kostky, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko rozkrojíme v plát, rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou, z niž jsme odkrojili kůži. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citr. šťávou, krátce osmáhneme na oleji, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a umícháme řidší nádivku. Potř ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové plece bez kosti, 1 sterilovaná směs Halali (mrkev, celer, petržel v kořeněném nálevu), špetka celého pepře, špetka nového koření, 4 bobkové listy, 3 lžíce kečupu 2 lžíce hladké mouky, polévková lžíce oleje, 2 dl červeného vína, hrstka rozinek, špetka pepře, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji ji v troubě opečeme. Přidáme protlak a po zapečení do pekáče vsypeme scezenou směs Hala ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 3 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, hlávka bílého zelí, sůl, pepř, lžička ml. papriky, lžička kmínu, lžička tymiánu, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do masa vetřeme sůl, posypeme paprikou a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s nakrájeným zelím a kořenovou zeleninou, dobře osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a kmínem. Připravenou zeleninu dáme do pekáče, na ní položíme prosolené maso a zalijeme studeným vývarem. Přikryjeme poklicí a pečeme v troubě při 2 ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřového plecka, 25 g rychlosoli ( praganda), 300 ml vody, 5 zrnek celého pepře, nádobu na výrobu šunky nebo umělé střevo na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do nádoby a posypeme solí. Přidáme vodu a promícháme. Na 3 – 4 hodiny ho uložíme do chladna. Opětovně promícháme a vložíme do nádoby na šunku nebo do sáčku. Z masa vymačkáme veškerý vzduch a uzavřeme, vložíme do hrnce s vodou a mírně vaříme asi 3 hodiny. Pokud dělám šunku ve střevu na t ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové pečeně bez kostí, sůl, pepř, muškátový oříšek, kmín, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 500g vepřové krkovice, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni seřízneme na plát, který dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou krkovičku vykostíme, s cibulí a česnekem nahrubo nasekáme, okořeníme, osolíme, přidáme mouku a hmotu spojíme vejci. Plát z pečeně naplníme, zavineme a převážeme nití. Na pekáč dáme špejle, aby se maso nepřichytilo a na ně vložíme p ..
INGREDIENCE: 200 g vepřového plecka, 400 g kuřecích řízků, 200 g klobásky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 plechovka červených fazolí, v chilli omáčce, 4 střední cibule, 6 stroužků česneku, 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných, 50 ml olivového oleje, chilli koření, 1 pórek, 100 ml piva, 1 kelímek strouhaného křenu, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA