Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | TATRANSKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 2 kuřecí prsíčka, 4 plátky šunky, 2 sladkokyselé okurky, 4 plátky anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 plátky slaniny, vařená mrkev. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso naklepeme, kuřecí maso rozkrojíme na 4 plátky a mírně naklepeme. Vepřové plátky osolíme, opepříme a položíme na ně šunku, kuřecí plátky slaninu, okurky a proužky vařené mrkve. Zabalíme je do závitků a spíchneme jehlami nebo párátky. Na kostičky nakrájenou slaninu s c ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | MASOVÉ KULIČKY S RAJČATOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 500g vepřového mletého masa, sůl, pepř, 1 starší žemle, 1 cibule, 2 lžíce oleje, ½ lžíce francouzské hořčice. Omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 450 g rajčat, bazalka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme do mísy, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, sůl, pepř a trochu hořčice. Žemli navlhčíme studenou vodou, vymačkáme ji a přidáme k masu. Z této masy utvoříme kuličky a na trošce oleje je opečeme dozlatova, vložíme do omáčky a chvíli je povaříme. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | ROLÁDA Z MLETÉHO MASA.

INGREDIENCE: 1 kg mletého vepř. masa, 1 lžíce soli, ml. pepř, 120 g plnotučné hořčice, 100 g plátků šunky, 100 g plátků sýra, 100 ml mléka, 1 lžíce sekaných bylinek (bazalka, tymián), 400 g míchané zeleniny (mrkev, hrášek), 1lžíce vegety, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme, odložíme do chladna do druhého dne. Na vál rozložíme velkou utěrku, na ní dáme alobal ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme n ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | SMAŽENÉ KULIČKY.

INGREDIENCE: 250 g vařeného nebo pečeného vepřového masa, 2 lžíce vývaru nebo šťávy z pečeného masa, 2 žemle, mléko, ml. sladká paprika, 2 vejce, sůl, strouhanka, hl. mouka, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme s vývarem, pak umeleme žemle zvlhčené mlékem, směs okořeníme paprikou, osolíme, promícháme s 1 vejcem, případně s lžící strouhanky a utvoříme malé kuličky. Obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme je po všech stranách na rozpáleném tuku. Příloha: bramborová kaše. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | RIZI-PIZI.

INGREDIENCE: 80 g rýže, 20 g sterilovaného hrášku, 10 g másla, 80 g libového vepřového masa, 2g hladké mouky na zahuštění, sůl, 10g cibule, kmín (10g eidamu).POSTUP PŘÍPRAVY: Plátek vepřového masa naklepeme, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem. Rýži dusíme doměkka, promícháme se sterilovaným hráškem. Na talíř rozložíme rýži s hráškem, na rýži dáme dušený plátek masa, polijeme masovou šťávou a podáváme. Můžeme ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | FLAMBOVANÉ VEPŘOVÉ KARÉ.

INGREDIENCE: 700g vepřového karé, sůl, pepř, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselá jablka, 4 lžíce calvadosu, 250 ml smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové karé očistíme, omyjeme, osušíme a případně šlachy odřízneme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v sušeném rozmarýnu. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm ze šech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení ještě asi 1 ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | MOLDAVSKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 150 rýže, 80 g mrkve, 60 g petržele, 80 g cibule, 80g rajského protlaku, tuk, mouka, 1 dl smetany, pepř, sůl, listy z hlávkového zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme, přidáme dušenou rýži, na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou kořenovou zeleninu, drobně nasekanou cibulku, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Připravíme si spařené listy hlávkového zelí, do kterých vložíme náplň a listy zavineme. Narovnáme do pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou smíchan ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | PIKANTNÍ VEPŘOVÉ NUDLIČKY.

INGREDEINCE: 250g vepřového masa, 2 kompotované broskve, 150 ml šťávy z broskví, 20 ml vody, 1 červené papriky, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky, lžíce hub (sušených), 3 stroužky česneku, špetku Vegety, ml. sl. Paprika, kmín, ml. pepř, gulášové koření, 1 lžíce nasekané petrželové natě, majoránka, lžička nastrouhaného křenu, 1 avokádo, 10 ml kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 5 kapek citr. šťávy, 1 oloupaná cibule, 4 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nakrájíme na nudličky vepřové mas ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | HORNICKÉ OHNIVÉ KULIČKY S CHLEBOVÝMI PLACKAMI.

INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. Masa, 2 vejce, 150 g strouhanky, 150 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř, chilli, oregáno.Chlebové placky: 400 g staršího chleba, 6 vajec, 150 g polohrubé mouky, 1 cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa přidáme vejce, rozmačkaný česnek, nastrouhanou cibuli, přisypeme lžičku chilli a oregána, pepř a sůl. Prohněteme a zahustíme strouhankou. Z hmoty utvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a opékáme na oleji. Chlebové placky: Chleba ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘVÉ KOLENO V PIVNÍM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, sůl, 3 zrna pepře, 2 zrna nového koření, 1 cibule, olej. Těstíčko: 2 vejce, asi 150g hl. mouky, asi 6 lžic světlého piva, 1 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koleno uvaříme s cibulí a kořením doměkka, po mírném prochladnutí vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky. Z vajec, mouky a dalších přísad připravíme středně husté těstíčko, postupně v něm namáčíme plátky masa a usmažíme je do růžova. Podáváme horké (nepoužívejte nikdy 12% piva, tepelnou úpravo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz