INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 2 kuřecí prsíčka, 4 plátky šunky, 2 sladkokyselé okurky, 4 plátky anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 plátky slaniny, vařená mrkev. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso naklepeme, kuřecí maso rozkrojíme na 4 plátky a mírně naklepeme. Vepřové plátky osolíme, opepříme a položíme na ně šunku, kuřecí plátky slaninu, okurky a proužky vařené mrkve. Zabalíme je do závitků a spíchneme jehlami nebo párátky. Na kostičky nakrájenou slaninu s c ..
INGREDIENCE: 500g vepřového mletého masa, sůl, pepř, 1 starší žemle, 1 cibule, 2 lžíce oleje, ½ lžíce francouzské hořčice. Omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 450 g rajčat, bazalka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme do mísy, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, sůl, pepř a trochu hořčice. Žemli navlhčíme studenou vodou, vymačkáme ji a přidáme k masu. Z této masy utvoříme kuličky a na trošce oleje je opečeme dozlatova, vložíme do omáčky a chvíli je povaříme. ..
INGREDIENCE: 1 kg mletého vepř. masa, 1 lžíce soli, ml. pepř, 120 g plnotučné hořčice, 100 g plátků šunky, 100 g plátků sýra, 100 ml mléka, 1 lžíce sekaných bylinek (bazalka, tymián), 400 g míchané zeleniny (mrkev, hrášek), 1lžíce vegety, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme, odložíme do chladna do druhého dne. Na vál rozložíme velkou utěrku, na ní dáme alobal ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme n ..
INGREDIENCE: 250 g vařeného nebo pečeného vepřového masa, 2 lžíce vývaru nebo šťávy z pečeného masa, 2 žemle, mléko, ml. sladká paprika, 2 vejce, sůl, strouhanka, hl. mouka, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme s vývarem, pak umeleme žemle zvlhčené mlékem, směs okořeníme paprikou, osolíme, promícháme s 1 vejcem, případně s lžící strouhanky a utvoříme malé kuličky. Obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme je po všech stranách na rozpáleném tuku. Příloha: bramborová kaše. ..
INGREDIENCE: 80 g rýže, 20 g sterilovaného hrášku, 10 g másla, 80 g libového vepřového masa, 2g hladké mouky na zahuštění, sůl, 10g cibule, kmín (10g eidamu).POSTUP PŘÍPRAVY: Plátek vepřového masa naklepeme, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem. Rýži dusíme doměkka, promícháme se sterilovaným hráškem. Na talíř rozložíme rýži s hráškem, na rýži dáme dušený plátek masa, polijeme masovou šťávou a podáváme. Můžeme ..
INGREDIENCE: 700g vepřového karé, sůl, pepř, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselá jablka, 4 lžíce calvadosu, 250 ml smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové karé očistíme, omyjeme, osušíme a případně šlachy odřízneme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v sušeném rozmarýnu. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm ze šech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení ještě asi 1 ..
INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 150 rýže, 80 g mrkve, 60 g petržele, 80 g cibule, 80g rajského protlaku, tuk, mouka, 1 dl smetany, pepř, sůl, listy z hlávkového zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme, přidáme dušenou rýži, na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou kořenovou zeleninu, drobně nasekanou cibulku, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Připravíme si spařené listy hlávkového zelí, do kterých vložíme náplň a listy zavineme. Narovnáme do pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou smíchan ..
INGREDEINCE: 250g vepřového masa, 2 kompotované broskve, 150 ml šťávy z broskví, 20 ml vody, 1 červené papriky, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky, lžíce hub (sušených), 3 stroužky česneku, špetku Vegety, ml. sl. Paprika, kmín, ml. pepř, gulášové koření, 1 lžíce nasekané petrželové natě, majoránka, lžička nastrouhaného křenu, 1 avokádo, 10 ml kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 5 kapek citr. šťávy, 1 oloupaná cibule, 4 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nakrájíme na nudličky vepřové mas ..
INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. Masa, 2 vejce, 150 g strouhanky, 150 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř, chilli, oregáno.Chlebové placky: 400 g staršího chleba, 6 vajec, 150 g polohrubé mouky, 1 cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa přidáme vejce, rozmačkaný česnek, nastrouhanou cibuli, přisypeme lžičku chilli a oregána, pepř a sůl. Prohněteme a zahustíme strouhankou. Z hmoty utvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a opékáme na oleji. Chlebové placky: Chleba ..
INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, sůl, 3 zrna pepře, 2 zrna nového koření, 1 cibule, olej. Těstíčko: 2 vejce, asi 150g hl. mouky, asi 6 lžic světlého piva, 1 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koleno uvaříme s cibulí a kořením doměkka, po mírném prochladnutí vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky. Z vajec, mouky a dalších přísad připravíme středně husté těstíčko, postupně v něm namáčíme plátky masa a usmažíme je do růžova. Podáváme horké (nepoužívejte nikdy 12% piva, tepelnou úpravo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA