INGREDIENCE: 500 g očištěných jedlých hub, 500 g červených kapií, 500 g bílého hlávkového zelí, 500 g cibule nálev: z přípravku Deko nebo Pikanta či Nova, nebo na 1 l vody 1/418% octa, lžíce soli a 80 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, semeník se stopkou odstraníme a papriky nakrájíme na nudličky. Vhodíme je d ..
INGREDIENCE: Směs různých druhů jedlých hub, sůl, kmín, na 500 g očištěných hub, 100 g ztuženého tuku nebo sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme nadrobno, vložíme do kastrolu, osolíme a dusíme za častého promíchání asi 20 minut, až se všechna šťáva vydusí. Pak přidáme tuk a necháme rozehřát. Dobře promícháme. Houby vkládáme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 3/4 hodiny varem. ..
INGREDIENCE: Celer, paprika, zelí, cibule, houby, žluté hořčičné semínko, celý pepř, hřebíček, nové koření. Nálev: na l litr vody 0,25 až 0,3 l 8% octa, 20 g soli, 80 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, opláchnuté houby nakrájíme na půlky, čtvrtky nebo silnější plátky, ovaříme je v osolené a okyselené vodě po dobu 3-5 minut, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Očištěný celer nakrájíme na hranolky, ovaříme je v osolené vodě doměkka, vyjmeme, ve stejné vodě ovaříme papriky po ..
INGREDIENCE: 1 kg čerstvých hub, 10 g soli, 200 g másla nebo oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme na plátky a udusíme ve vlastní šťávě. Po odpaření vody přidáme tuk, osolíme a dodusíme doměkka. Směs plníme do menších lahviček, dobře zavřeme a sterilujeme 60 minut při teplotě 100°C. Použít lze do omáček a polévek, případně i na pizzu. ..
INGREDIENCE: Směs různých jedlých hub (nejlépe hříbky, holubinky,březáci, kozáci, suchohřiby, ale i lišky, větší masák, žampiony apod.).Nálev:1 sáček Deka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby důkladně očistíme, pokrájíme na menší kousky, malé plodnice můžeme nechat v celku nebo je jen překrojit, vhodíme do vařící mírně osolené a kyselinou citrónovou okyselené vody (na 2,5 l vody přidáme 1 lžičku kyseliny, houby jsou pak krásně bílé). Povaříme 5-7 minut, pak vyndáme cedníkem a propláchneme studenou vodou. Houb ..
INGREDIENCE: houby, na 3 l vody l lžíce soli a l lžíce kyselinycitrónové nebo 3 dl octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme je do osolené a okyselené vody a 7 minut povaříme. Pak je vyjmeme a ochladíme pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat. Okapané a zcela vychlazené houby naskládáme do menších kelímků, popíšeme datem a druhem, uzavřeme a dáme zmrazit. Předvařené houby v mrazničce vydrží přes celou zimu. ..
INGREDIENCE: 2 kg hub, 900 g paprik (několik pálivých/pokrájet), 600 g cibule (pokrájet), 1-2 malé protlaky, 310 g ostrého kečupu.Nálev :(svařit a scedit), 2 dcl vody, 4 dcl 8% octa, 2 dcl oleje, 400 g cukru, 60 g soli, 2 bokové listy,5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření. POSTUP PŘÍPRAVUY: Očištěné houby pokrájíme, necháme přejít varem v osolené vodě,důkladně propereme a scedíme. Vše smícháme, chvilku povaříme, nandáme do skleniček a zavařuje 1 hodinu při 95 °C. Pálivé papriky dodají celé sm ..
INGREDIENCE: 500g rajčat, 500g paprik, 500g cibule, 500g cukety, 2 lžíce cukru, 1 feferonka, 1 l oleje, 2 dl kečupu, 2 dl kečup ostrý, 6 lžic worcesteru, 6 lžic sojové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše pomeleme a dusíme asi 30 - 40 minut, dáme do sklenic a sterilujeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z asi 2,5 kg zelí si odložíme 4 listy, zelí rozkrájíme na 1 cm plátky a ukládáme do 3 l sklenic, na dno dáme 2 listy vrstvu nakrájeného zelí – česnek – feferonku a takto opakovat do naplněni sklenice navrch dáme opět 2 listy a ztížíme. Uvaříme deko podle návodu i s cukrem, vychladíme a zalijeme zelí. Necháme uležet asi 3 týdny podle teploty. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA