Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV S ČOČKOU.

INGREDIENCE: 2 mladé koroptve, 100g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a jalovce. Příloha: 2 šálky čočky, 10g másla, 10g hladké mouky, kousek bobkového listu, 1/8 l mléka či sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptve vykucháme, opereme, jejich hlavičku zastrčíme pod křídlo, nožky nařízneme v kloubu a ohneme, vše nasolíme ve vnitřku i na povrchu. Potom koroptve obalíme tenkými plátky slaniny a zavážeme. Rozpustíme máslo, do kterého přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koroptve ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV VE VINNÉM LISTU.

INGREDIENCE: 1 koroptev, 100g másla, 100g slaniny, 50g mrkve, 50g petržele, 50g cibule, bobkový list, celý pepř, 5 cl bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, mladé vinné listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou koroptev osolíme, obalíme mladými vinnými listy, potom širokými plátky slaniny a zavážeme. Dusíme na másle s cibulí, mrkví petrželí, do nichž jsme přidali několik zrnek pepře a bobkový list. Měkkou koroptev vyndáme, nit odstraníme tak, aby vinné listy a slanina na koroptvi zůstaly. Šťávu vysmahnem ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANTÍ STEHNO V ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 4 bažantí stehna, pokud možno ze slepice, 120g slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l sladké smetany, trochu hladké mouky, 1 malá cibule, 1 karotka, 1kořenová petržel, 1/2 citrónu, pepř, nové koření, bobkový list, bílé víno. POSTUP PŘÍPRAVY: Bažantí stehna částečně vykostíme. Slaninu nakrájíme na kostky, necháme zvolna rozpustit, přidáme dvě třetiny nakrájené zeleniny, nasekanou cibulku a lehce opražíme. Do tohoto základu vložíme maso, které osolíme, okořeníme a za stálého polévání dusíme d ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI.

INGREDIENCE: 4 bažantí prsíčka, 1 lžíce másla, trochu hladké mouky, 120g slaniny, 1 cibule, 1/2 celeru, zrnka pepře a nového koření, bobkový list, jeřabinový kompot a pár mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná, a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru. Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okoření ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANT PO ČESKU.

INGREDIENCE: 800g bažanta, 80g slaniny, 50g másla, 1 cibule, trochu hladké mouky, 100g husích jater, celý pepř, bobkový list, 10g lanýžů.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného, vypraného a vykuchaného bažanta prošpikujeme slaninou a osolíme. Potom jej dáme na máslo s kostičkami slaniny, na drobno pokrájenou cibulí, celým pepřem, bobkovým listem, podlijeme jej vodou a pečeme do měkka. Než se bažant dopeče, vložíme na pekáč osolená bílá husí játra. Když je vše hotové, maso a játra vyjmeme, šťávu vysmahneme d ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz