Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty s kostí, 100 g rostlinného tuku, 75 g celeru, mrkve, petržele, 50 g rajčat, 15 g brusinek (kompot), 50 g citrónu, 50 g cibule, 25 g hladké mouky, trochu cukru, soli, divoké koření (pepř nové koření, bobkový list tymián, 2,5 cl octa 8 %, 2,5 cl červeného vina, 25 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kýtu odblaníme. vpereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cuk ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty s kostí, 25 g slaniny, 75 g rostlinného tuku, 2 dl mléka, 5 cl smetany, 75 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 50 g citrónu, 50 g hladké mouky, 2,5 cl octa 8 %, sůl, divoké koření (bobkový list, celý pepř, tymián. celé nové koření), trochu hořčice, 2,5 cl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme odležet. V poloviční dávce tuku osmahneme do růžova na kolečka krájenou očištěnou ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ HŘBET PŘÍRODNÍ.

INGREDIENCE: 750 g srnčího hřbetu s kosti, 25 g slaniny, 100 g rostlinného tuku, 50 g cibule, 75 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 25 g hladké mouky, sůl, divoké koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí hřbet odblaníme, vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na tuku do červena, přidáme divoké koření (celé nové koření, pepř, bobkový list), zalijeme trochou vařící vody, vložíme připravený hřbet a pečeme v troubě do měkka. Při pečení ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | MORAVSKÝ DIVOKÝ ŠÍP.

INGREDIENCE: 400g srnčí kýry, 200g telecího, 200g vepřového, 60g prorostlé slaniny, 80g másla, bobkový list, 100g cibulek, trochu bílého vína, mletý pepř, trochu vodky. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso, které musí být dostatečně odleželé, nakrájíme na plátky, trochu naklepáme, okořeníme, osolíme a střídavě s cibulkami napíchneme na rožeň. Pečeme je v troubě na másle, přičemž je poléváme šťávou, do které jsme přidali bílé víno. Nakonec flambujeme vodkou. ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ ZÁVITKY S HŘÍBKY.

INGREDIENCE: 800g srnčí kýty, 150g hříbků, 100g slaniny, trochu másla, kmín, 1 velká cibule, 2 žloutky, zrnka jalovce, trochu červeného vína, mouky, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze srnčí kýty nařežeme řízky a dobře je naklepáme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na drobno, rozpustíme a zpěníme v ní půlku nasekané cibule. Nyní přidáme na plátky rozkrájené hříbky, posolíme je, okmínujeme a dusíme. Když jsou měkké, zamícháme do nich žloutky, necháme vychladnout a touto směsí potom srnčí ř ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ ŘÍZEK

INGREDIENCE: 4 řízky srnčího z hřbetu či kýty (každý 150g), 100g slaniny, mletý pepř, hořčice, trochu mouky, másla, olej, 2 lžičky worcesteru, 1 kyselá okurka, 1 pomeranč, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí maso odblaníme a odkrojíme z něho řízky. Naklepeme je hřbetem nože, prošpikujeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Touto stranou .je. vložíme do mouky a .opečeme na oleji. Nyní řízky obrátíme, přidáme trochu másla a dopečeme je. Maso vybereme na teplou mísu, olej ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ HŘBET S HRUŠKAMI.

INGREDIENCE: 600g srnčího hřbetu, 60g másla, 1 dl červeného vína, sladká paprika, worcester, tymián, 200 g brusinkové zavařeniny, 4 hrušky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí maso z hřbetu zbavíme kostí a blan, posypeme sladkou paprikou a pokapeme worcesterem. Potom je potřeme máslem, vložíme do trouby a necháme necelou hodinu péci. Přitom je podléváme horkou vodou a .ke konci červeným vínem. Maso vybereme na mísu, šťávu smícháme s brusinkami a dáme do omáčníku. To jsme ale už podusili hrušky, které roz ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz