INGREDIENCE: 500g pepřových kůží, 2 vepřové a 1 telecí nožička, 400g vařeného vepřového plecka nebo drůbežího masa, 400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek celého nového koření, 1 bobkový list, 3 l vody, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané vepřové kůže a vepřové a telecí nožky zalijeme osolenou a okyselenou vodou a asi hodinu vaříme. Pak přidáme zeleninu a koření a vaříme maso i zeleninu do měkka. Maso a kůže vyjmeme, očistíme z kostí a nakrájíme ..
INGREDIENCE: 1 velké nebo 2 male vepřová kolena asi 1,2 kg, sůl, 5 stroužků česneku, 1 cibule, trochu celého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, vody tolik, aby byla kolena zakrytá, 2 sladkokyselé okurky, 4 uvařená vejce, kostka masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kolena uvaříme doměkka ve slané vodě, do které jsme přidali vše výše uvedené. Měkké maso obereme z kostí, libové nakrájíme na malé kostičky, ostatní spolu s kůží umeleme nebo najemno nakrájíme. Osolíme, přidáme podle chuti ocet-ale o ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 1 kg vepřových nožíček, 200g kůže, 1 mrkev, bobkový list, 5-6 zrníček celého pepře, sůl, mletý pepř, třený česnek, 2 cibule, 2 vařená vejce, zelený hrášek, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu, nožičky a kůže dobře očistíme, zbavíme štětin, opláchneme ve studené vodě a dáme do mírně osolené vody vařit. Jakmile se polévka zavaří a vytvoří se pěna, sesbíráme ji. Pak přidáme mrkev, jednu cibuli, sůl, koření a pod pokličkou mírným varem uvaříme do měkka. Vařenou hlav ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA