Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBORY ZAPEČENÉ S TVAROHEM

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 50 g másla, 200 g tvarohu, 3 vejce, 1 krabička rajčatového protlaku, špetka sladké papriky, 1 1 mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na tlustší nudle Opečeme je na tuku. Vymažeme pekáček dáme do něho vrstvu brambor, přelijeme sladkým mlékem rozmíchaným s tvarohem, který jsme okořenili paprikou a rajčatovým protlakem a rozmíchali se žloutky. Do tvarohu přidáme tuhý sníh ze tří bílků. Tímto tvarohem zakryté brambory zapečeme zprudka v troubě. ..

BRAMBORY | LABUŽNICKÉ RACLETTE

INGREDIENCE:1 kg syrových brambor, sůl, česnek, 600g sýra Otava pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1/2 cm silné plátky, potřeme je olejem, urovnáme na plech a v troubě nebo pod grilem upečeme dočervena po obou stranách. Hotové promícháme s česnekem a se solí. Rozdělíme je na jednotlivé porce a oškrabujeme každému hostu roztavený sýr přímo na teplé bramborové topinky. Podle chuti můžeme opepřit. Podáváme k vínu, pivu, bylinným čajům apod. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVA KAŠE S CELEREM

INGREDIENCE: 200 g brambor, 100 g celeru, ocet, mléko podle potřeby, sůl, špetka cukru, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný oloupaný celer nakrájíme na malé kousky a uvaříme jej v osolené a slabě okyselené vodě. Měkký prolisujeme na jemném cedníku. Brambory také na kousky nakrájené uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, spojíme s prolisovaným celerem a podle potřeby rozředíme vařícím mlékem na hustotu bramborové kaše. Dobře vymíchanou kaši omastíme čerstvým máslem, podle chuti přisolíme ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ KROKETY S MEDEM

INGREDIENCE: asi 300 g vařených brambor, 60 g hrubé mouky, 2 vejce, lžíce moučkového cukru, 1 šálku mléka, sůl, rostlinný tuk nebo olej, med, moučkový a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané studené brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, 2 žloutky, cukr, mléko a špetku soli. Vymícháme těsto a zlehka zašleháme tuhý sníh z bílků. Na pánvi rozpálíme tuk, lžičkou vykrajujeme z těsta kousky, které osmažíme po obou stranách dozlatova. "Bramborky" rozdělíme na talíře, hustě pok ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP S UZENINOU

INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lžíce přeškvařeného másla, 400g libového salámu, 1/8 l rajčatové šťávy, sůl, ml. bílý pepř, 100g uleželé goudy, 1 lžička sušeného rozmarýnu, tuk do formy POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme ve slupce asi 15- 20 minut, oloupeme je a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi zahřejeme1 lžíci tuku a cibuli na něm do zlatova usmažíme. Salám a brambory nakrájíme na plátky. Rajčatovou šťávu osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme najemno. Vymastíme ohniv ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 750g brambor, sůl, 100g sýra gouda, 2 žloutky, 2 kelímky (po 150g) kysané smetany, bílý pepř, str. muškátový oříšek, 3 stonky pórku, 200g žampiónů, 50g sekaných lískových oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory povaříme asi 10-12 minut v osolené vodě. Potom je oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr jemně nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Okořeníme solí, pepřem a trochou muškátu. Pórek nakrájíme na kroužky. Žampióny nakrájíme na plátky. Všechny ingredience navrstvíme do vymaštěné ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ TOČ

INGREDIENCE: asi 1 kg syrových brambor, 1 l mléka, sůl, 5 lžic škvarků, mletý pepř, 3 stroužky česneku, majoránka, asi 5 lžic strouhanky, hrubá mouka, sádlo nu vymazání, 400 g kyselého zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemné nastrouháme do mísy, chvilku počkáme a trochu vody slijeme. Pak je spaříme horkým mlékem, přidáme sůl, drobně nasekané škvarky, špetku pepře, lžičku majoránky a strouhanku. Vymícháme těsto; je-li příliš řídké, zahustíme je lžící hrubé mouky. Pekáček nebo plech s okraje ..

BRAMBORY | BRAMBORY ZAPÉKANÉ S HOVĚZÍM MASEM VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

INGREDIENCE: 1 kg loupaných brambor hovězí maso ve vlastní šťávě, 60 g tuku, 2 vejce, 1/81 mléka, 100 g sterilovaného hrášku, sul, pepř. POSTUP PŘIPRAVY: Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klademe do vymaštěného a houskou vysypaného kastrolu nebo pekáčku, vrstvu osolíme, pokapeme tukem, posypeme sekaným masem z konzervy a sterilovaným hráškem. Postupně vrstvíme, až je kastrol plný. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Pokrm stiskneme, necháme v prohřáté troubě zapéci, zalijeme m ..

BRAMBORY | BÁČ NEJEN PO KLATOVSKU

INGREDIENCE: 1,2 kg brambor, 2 vejce, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, polohrubá mouka, sádlo na vymaštění, 100 g slaniny, 3 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, majoránku, drcený česnek, zaprášíme moukou, dobře promícháme, dáme na vymaštěný plech ve vrstvě asi 2,5 cm silné a upečeme dozlatova. V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní osmahneme drobné nakrájenou cibuli dozlatova, naklademe na upečený báč, rozkrájíme na čtverce ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ KOTLÍK S PÓRKEM – Francie

INGREDIENCE: 4 lžíce oleje, 5-6 pórků, 1,5 kg brambor, sůl, mletý pepř, 400 g tvrdého sýra, muškátový oříšek, 200 ml kysané smetany, 100 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku nebo zapékací misky dáme olej a klademe vrstvy surovin. Na tenká kolečka nakrájený pórek jako první, pak vrstvu strouhaných brambor, osolíme, vrstvu koleček pórku, opepříme, vrstvu strouhaného sýra se špetkou strouhaného muškátového oříšku, atd. Vrstvy opakujeme až do zpracování surovin. Vše přelijeme kysanou smetanou, zasype ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz