INGREDIENCE: 500g listového těsta, 350g žapiónů nebo jiných jemných hub, 200g tvrdého sýra, 3 vejce, 1 1 dl smetany, mletý pepř, mletá paprika, mletý muškátový oříšek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: těsto rozválíme a vyložíme jim dno i stěny menšího pekáče. Na těsto rozložíme náplň ze směsi dušených hub, vajec, smetany, strouhaného sýra, koření a soli. Pizzu upečeme ve vyhřáté troubě. Po částečném vychladnutí nakrájíme. ..
INGREDIENCE.: 300g pestřců, 1 velká cibule, 1 lžíce másla nebo tuku, 3/4 l vývaru, 2 lžíce zeleninové směsi, sůl, pepř, lžička houbového koření, lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Pestříce se očistí, sloupnou, operou a jen velké houby se rozpůlí. Pak se opékají na másla s cibulkou nakrájenou na kostičky. Cibulka nesmí příliš zhnědnout. Doplní se vývarem. Přidá se zelenina a koření a vaří se 15 minut na středním ohni. Před podáváním se ochutí houbovým kořením a posype se petrželkou. Podává ..
INGREDIENCE. 1/2 l mléka, 4 vejce, 250g mouky, 250g hub, zelená petrželka, 50g strouhanky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 vajec a 150g mouky, soli a mléka uděláme těsto, které upečeme na pánvici ve formě palačinek. Houby nakrájíme na kousky, opražíme je na másle, posolíme, okořeníme a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Pak jimi naplníme palačinky, které zabalíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou. ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 ks. nového koření, 3 ks. pepře, špetka soli, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce octa, 1 lžíce rostl. Másla, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Nasypeme je do misky. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zalijeme trochou vody. Přidáme houby, okořeníme pepřem bobkovým listem, novým kořením. Zásadně nesolíme v průběhu přípravy hub, ale až na samém konci. V ..
INGREDIENCE: 80 g slaniny, 1 cibule,300g čerstvých hub, petrželová nať, sůl, mletá sladká paprika, 8 vajec, opečené plátky bílé veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na tenké plátky a škvaříme, až vyteče tuk. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, na kousky pokrájené houby, sekanou petrželku, osolíme, opaprikujeme a přikryté dusíme. Potom rozklepneme vejce, rozšleháme, vlijeme do pánve a dusíme ještě 1-2 minuty. Podáváme poprášené paprikou s opečenými plátky veky. ..
INGREDIENCE: 600g čerstvých klobouků bedel (nebo hříbků, mladých křemenáčů), asi 200g oleje, sůl a kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Klobouky bedel (není třeba je loupat) nakrájíme na větší kusy asi 1 cm tlusté, posypeme rozemletým kmínem, vložíme do rozehřátého oleje s vyšší teplotou a po všech stranách je zprudka dokřupava opečeme, až jsou jako škvarky. Hotové škvarky osolíme a podáváme jako pochoutku s chlebem nebo se slanými rohlíky. ..
INGREDIENCE: 8 plodnic smržů na plnění, 2 plodnice smržů na vaření, 1/4 l vývaru připraveného z kostky masoxu. 200 g vařeného masa ze slepice, 2 žemle, 1/4 l mléka, asi 3 vrchovaté lžíce husté bešamelové omáčky, 2 žloutky, sůl a muškátový květ. Na zalití: 1/4 l mléka a 2 vejce. Trochu tuku na vymaštění kastrolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené maso ze slepice a ostrouhané, rozkrojené, v mléce namočené a dobře vymačkané žemle umeleme na masovém strojku a dáme do misky. K tomu přidáme bešamelovou omáčku, ..
INGREDIENCE: 800g čerstvých žampiónů, trochu citrónové šťávy, sůl, 40g másla, 3 dl bílé základní omáčky velouté, 2 lžíce smetany, trocha soli a pokud možno bílého mletého pepře, petrželka, 2 lžíce bílého přírodního vína a 3 žloutky. Na masité knedlíčky: 60 g másla, 2 menší vejce, 720g vařeného nebo pečeného masa (může to být maso telecí z kuřete nebe šunka), petrželka, 10g cibule, sůl, trocha mletého pepře, majoránky a trochu strouhanky na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny nakrájíme na plátk ..
INGREDIENCE: 600g žampiónů, sůl, mletý pepř, tuk as smaženi. Těstíčko: 130 g hladké mouky asi 1dl piva, 2 lžíce oleje, 2 vejce sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro tento pokrm vybereme zdravé, stejně velké Klobouky hub. Opláchneme, třeně odřízneme. Osolíme je, poprášíme pepřem, namočíme ve středné hustém těstíčku a usmažíme v horkém Tuku. Podáváme s rýží. Příprava těstíčka: Mouku. rozmícháme s pivem, olejem, žloutky a solí a přidáme sníh ušlehaný z bílků. ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 40 g oleje, 2 stroužky česneku, 200 g rajčat, strouhaný sýr, 100 g drůbežího salámu, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Pak je necháme okapat a mezitím dáme na olej se solí utřený česnek a pokrájená rajčata. Podusíme, opepříme a ke směsi přidáme kostičky salámu a připravené houby. Společně dodusíme, dosolíme, opepříme a porce na talířích posypeme strouhaným sýrem. Zdobíme snítkami petrželky. Pod ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA