Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | ANDALUSKÁ TORTILLA

INGREDIENCE: 10 vajec, rajčatový protlak, 2 papriky, citrón, olej, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve uděláme ze 2 žloutků majonézu. Rajčatový protlak osolíme, opepříme, přidáme do něho na drobné kostičky nasekané 2 papriky a necháme chvíli podusit. Než vychladne, usmažíme z osmi vajec a dvou zbylých bílků osm tenkých omelet..Když máme připraveny omelety, přidáme do rajčatového protlaku majonézu, vymačkáme citrón, pečlivě promícháme a touto náplní spojíme vždy 2 omelety a máme andalusko ..

VEJCE | VEJCE V RAJSKÉ OMÁČCE

INGREDEINC: 8 vajec, 1 plechovka (850 ml) loupaných rajčat, sůl, pepř, chilli, špetku cukru, 500g rostlinného tuku, čerstvou petrželku na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo, namočíme je na chvíli do studené vody. Oloupeme je a osušíme. Rajčata rozkrájíme na nadrobno, dáme do větší nádoby, podlijeme je trochou vody a pomalu na mírném ohni uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut. Poté je osolíme, opeříme přidáme chilli a cukr. Na pánvi rozehřejeme tuk, ve kterém vejce postupně a velmi ..

VEJCE | OMELETA S HRÁŠKEM

INGREDIENCE: 500 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 8 vajec, 4 lžíce mléka, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hrášek propláchneme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, vsypeme okapaný hrášek, osladíme a osolíme a chvíli dusíme. Pak necháme na teple. Vždy dvě vejce a l lžíci mléka osolíme a opepříme, rozšleháme a vlijeme na pomaštěnou pánev. Posypeme čtvrtkou připraveného hrášku a smažíme. Když je omeleta po jedné straně osmažená, pomocí špachtle ..

VEJCE | VAJEČNÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 7 vajec, 200g majonézy, 200g kořenové zeleniny (větší mrkev a čtvrt celeru), 120g sterilovaného hrášku, 200g kapie, 20g práškové želatiny, 2 kyselé okurky, po špetce bílého pepře a soli, 2 lžíce octa. POSTUP PŘÍRPAVY: Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na kostičky, spolu s okurkami. Přidáme polovinu nakrájené kapie a 2/3 sterilovaného hrášku. Osolíme a opepříme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s majonézou. S ..

VEJCE | VEJCE S KAPUSTOU A S UZENÝM MASEM

INGREDIENCE: 2 lžíce oleje, 100 g cibule, 500 g kapusty, 100 g uzeného masa, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a přidáme nakrájenou kapustu, sůl kmín, podlijeme vodou a necháme 15 minut podusit. Pak přidáme rozšlehaná vejce a doplníme uzeným masem (uvařeným zvlášť a nakrájeným na drobné kostky). Promícháme, dokořeníme a podáváme. ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE NA SLANINĚ

INGREDIENCE: 6 vajec, 50 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 20 g mouky, 1/8 l husté smetany, 30 g ementálu, sůl, pepř, trochu worcesteru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině na kostičky nakrájené slaniny osmažíme drobně usekanou cibuli. Cibuli zasypeme moukou, osmažíme ji a podlijeme smetanou. Omáčku osolíme a dobře rozšleháme. Na druhé polovině slaniny umícháme vejce, zalijeme je hustou omáčkou, do které přidáme nastrouhaný sýr a přikápneme worcesteru. Takto upravená vejce podáváme s opečeným chleb ..

VEJCE | VAJEČNÉ RAGÚ (pro 4 osoby).

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 cibule, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 1 l čiré polévky, 1 svazek pažitky, 1 konzerva (210 ml) tuňáka v vlastní šťávě, 2 lžíce kaparů, sůl ,čerstvě ml. bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařme vejce natvrdo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zahřejme tuk a cibuli na něm opečeme dozlatova. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Potom postupně přiléváme studené mléko a polévku a stále mícháme. Přivedeme do varu a asi 5 minut vaříme. Pažitku ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE S KVĚTÁKEM (nebo s kapustou).

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 300 g vařené nebo dušené zeleniny, 1 cibule, sůl, špetka drceného kmínu, 1 lžička petrželky nebo pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu ovaříme v osolené vodě a rozdělíme na růžičky nebo krájíme na nudličky (kapustu). Na másle osmažíme cibuli, přidáme zeleninu, sůl, trochu kmínu nebo pepře a přilijeme rozšlehaná a osolená vejce. Vejce necháme srazit, pokrm posypeme petrželkou nebo pažitkou. ..

VEJCE | VAJÍČKOVÝ NÁKYP S JARNÍ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 řapíky celeru, 200g mrkve, 200g kedlubny, 350g mangoldu, 2 naťové cibulky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 50g másla, 50g mouky, 500 ml mléka, muškát, 125g str. sýra. POSTUP PŘÍPRVY: vejce vaříme asi 5 minut. Potom je ochladíme a oloupeme. Zeleninu oloupeme. Celer nakrájíme na špalíky, mrkev hrubě nastrouháme. Kedlubnu pokrájíme na nudličky a mangold na proužky. Česnek utřeme. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm 15 minut dusíme. Ochutíme solí a pepřem ..

VEJCE | PAPRIKY S VEJCI A SÝREM SYRENE (Bulharsko).

INGREDIECE: 800 g zelených paprik, 6 vajec, 200 g sýra Sýrene, 100g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky očistíme, vypereme, nakrájíme na nudličky a dusíme na oleji, až změknou. Pak přidáme rozšlehaná vejce, rozmáchaná se strouhaným sýrem, za stálého míchání necháme vejce zhoustnout a podáváme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz