INGREDIENCE: 500 g brokolice, 300 ml bílého jogurtu, 5 vajec, 200 g tvrdého sýra, bílý pepř, muškátový oříšek, 2-3 lžíce másla, 2 lžíce sezamového semínka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka a scedíme. Vejce rozšleháme s jogurtem, přidáme nadrobno nastrouhaný sýr. Směs dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zapékací misku vymažeme lžící másla a posypeme sezamovým semínkem. Brokolici v míse rovnoměrně rozložíme a zalijeme směsí z vajec, jo ..
INGREDIENCE: l velká cibule, 2 lžíce oleje, 400 g červených, zelených a žlutých paprikových lusků, l lžička sladké papriky, 2 lžíce rajského protlaku, l rozetřený stroužek česneku, špetka soli, 150 ml zeleninového vývaru, l lžička octa, špetka pepře POSTUP PŘÍPRAVY: Olej rozehřejeme. Cibuli nasekáme nahrubo a v oleji ji podusíme dosklovita. Paprikové lusky překrojíme na poloviny, zbavíme jader a nakrájíme na proužky nebo na kostky, přidáme k cibuli a všechno dáme dusit přikryté na 10-12 min ..
INGREDIENCE. 4 lžíce oleje, 2 středně velké cibule 4-6 paprikových lusků, 4-6 rajčat, 3-4 stroužky česneku (nebo necelá lžička česnekové pasty), sůl, 150 g plísňového sýra, 4 vejce, podle možnosti zelená nať na posypání pokrmu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky nebo na kolečka, papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší dílky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a na kostičky nakrájíme 1 cibuli. Zpěníme ji na 2 lžících másla. Přimícháme 500g kysaného zelí a 2 lžíce rajčatového protlaku. Povaříme asi 3 minuty. Nádivku osolíme, opepříme přidáme hrst nasekaného kopru a 200g ovčího sýra. Přimícháme 50 ml kysané smetany. Odkrojíme vršky od 12 paprik a odstraníme jádřince. Naplníme lusky zelnou směsí a vyrovnáme do zapékací formy vymaštěné 2 lžícemi oleje.Papriky uzavřeme vršky. Smísíme 100ml kysané smetany se 4 vejci, 1 lžící ml. pa ..
INGREDIENCE: 400 g cibule, 40 g másla, 2 vejce, 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu, 2 lžíce pokrájené pažitky, sůl, pepř, 1/2 lžičky oregana, tuk na vymazání formy, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli rozpůlíme po délce a nakrájíme na úzké kroužky. Ve vařící vodě blanšírujeme 5 minut, potom dáme dobře okapat. Máslo utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a třeme dál, potom vmícháme parmezán a pažitku. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Nákypovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. ..
INGREDIENCE: 700 g růžičkové kapusty, 6 lžic vody, l cibule, 150 g prorostlé slaniny, 250 g rajčat, sůl, pepř, 100 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky očistíme, omyjeme a košťál nakrojíme do kříže. Uvaříme v osolené vodě. Mezitím oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Slaninu rozkrájíme na tenké proužky. Obojí dáme do dostatečně velké nádoby a nezakryté dusíme asi 5 minut. Rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a odstraníme jadérka. Růžičky kapusty necháme okapat a ..
INGREDEINCE: 1 hlávka kapusty (asi1 kg), 1 sklenice (340g) rajčatových paprik, 1 cibule, 500g míchaného mletého masa, 3 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l zeleninového vývaru, 2 rajčata, 100g anglické slaniny, 100g kysané smetany, 1 lžíce poloh. mouky, 50g rajského protlaku, petrželku a kousky rajčat na ozdobení, nit. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapusty oddělíme 8 listů. Dáme je do vroucí vody na 5 minut povařit. Potom listy propláchneme studenou vodou a necháme oka ..
INGREDIENCE: l květák, 3 vejce, 100 g strouhaného sýra, 4 plátky drůbeží šunky, máslo na vymazání formy, 30 g mouky a 30 g mouky na jíšku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný květák uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a vidličkou rozetřeme na kaši. Smícháme s bešamelem - jíšku z mouky a másla zředíme studenou vodou a povaříme dohladka - přidáme strouhaný sýr, žloutky l a nakonec tuhý sníh z bílků. Máslem vymazanou ohnivzdornou misku vyložíme plátky drůbeží šunky a nádobu naplníme připraveno ..
INGREDIENCE: 600 g kapusty, 200 g uzeniny, l vejce, 3 stroužky česneku, l žemle, l dl mléka, sůl, pepř, 20 g tuku na vymazání formy, 1/2 cibule, strouhanka dle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu uvaříme v osolené vodě s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a žemli předem namočenou v mléce a vymačkanou. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs vložíme do formy nebo pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Zapečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: l velká hlávka kapusty, 100 g měkkého salámu, 100 g slaniny, 1/2 l mléka, 100 g hladké mouky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 60 g strouhanky, 2 vejce, špetka prásku do pečiva, tuk na vymaštění pekáčku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlávku kapusty ovaříme v osolené vodě a pak pokrájíme na nudličky. Na kostičkách slaniny dorůžova osmahneme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme kapustu, nakrájený salám a koření. Promícháme a směs ochutíme prolisovaným česnekem. Nakonec ji zahus ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA