Recepty na xkuchtik.cz

LUŠTĚNINY | FAZOLE S KLOBÁSOU

INGREDIENCE: 300 g bílých fazolí, 2 bobkové listu, 200 g klobásy nebo uzeného bůčku, l velká cibule, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, l lžíce sladké papriky, 4 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrole rozehřejeme tuk, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vodou s kouskem masoxu nebo vývarem z uzeného bůčku. Za stálého míchání ..

LUŠTĚNINY | KOVBOJSKÉ FAZOLE

INGREDIENCE: 250 g fazolí, 1 cibule, 200 g měkkého salám, olej, sůl, pepř, ocet, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole přes noc namočíme do studené vody a druhý den je uvaříme v osolené vodě. V kastrole si rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme hl. moukou uděláme světlou jíšku. Přidáme měkké fazole i s vodou, na kosičky nakrájený salám a povaříme, podle chuti dosolíme, opepříme a okyselíme octem. Podáváme s kečupem a rohlíkem. ..

LUŠTĚNINY | LUSKY NA SMETANĚ

INGREDIENCE: Lusky (mražené v sáčku), cibule, sůl, masox, zakysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli na tuku zesklovatíme, přidáme lusky a půlku masoxu. Dusíme na troše vody. Po změknutí přidáme kelímek zakysané smetany. Lze jíst s brambory, chlebem, nebo jen tak. Rychlé, chutné a snad i zdravé. ..

LUŠTĚNINY | VÁNOČNÍ KUBA II

INGREDIENCE: 250 g krup, asi 50 g sušených hub, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžičky majoránky, 50 g másla, máslo na vymazání pekáčku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a dobře propláchnuté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a omastíme polovičním množstvím másla. Houby namočíme do vody, a když změknou, scedíme je (vodu z nich nevyléváme) a drobně nakrájíme. Mezitím zpěníme na zbývajícím másle drobně nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme houby a podle potřeby ..

LUŠTĚNINY | ŽLUTÉ FAZOLOVÉ LUSKY NAKYSELO

INGREDIENCE: 1 kg žlutých fazolových lusků (neočištěných) nebo 750 g fazolových lusků v konzervě, 100 g tuku, 10 cl mléka, 5 cl kyselé smetany, trochu hladké mouky, trochu cukru, sůl, mletý pepř, 2,5 cl octa 8 %. POSTUP PŘÍPRAVY: Z čerstvých fazolových lusků odstraníme postranní žilky a konečky, rozkrájíme na 2-3 cm dílky, vypereme, necháme odkapat, vložíme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme vlažnou vodou a necháme dusit. Když jsou lusky poloměkké, zahustíme je světlou řídkou jíškou z c ..

LUŠTĚNINY | POHANKOVÁ KAŠE

INGREDIENCE: 500 g pohanky, 1 bílek, 1 lžíce oleje, voda, slanina. Salát: Červená řepa, křen, citrónová šťáva, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku rozmícháme s bílkem a na 5 minut dáme do trouby. Přidáme olej, promícháme a přilijeme vroucí vodu. Vaříme asi 20 minut. Salát připravíme z červené řepy, kterou uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný křen, citrónovou šťávu a cukr. ..

LUŠTĚNINY | ČOČKOVÉ KROKETY

INGREDIENCE: 300 g čočky, 2 vejce, 1 cibule, 50 g sádla, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželka, olej na smažení. Na obalení: 50 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku namočíme asi na 2 hodiny do studené vody a uvaříme do měkka. Mezitím na sádle orestujeme cibulku. Uvařenou čočku prolisujeme do mísy a přidáme sůl, pepř, vejce, osmaženou cibulku, sekanou petrželku a utřený česnek. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této hmoty tvarujeme krokety, které obalíme v t ..

LUŠTĚNINY | ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovězích kostí, 1 celer, 1/2 petržele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek černého pepře, 50g mouky, 20g rajského protlaku, trochu červeného a trochu dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekané hovězí kosti, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu a pepř pražíme na tuku: Ještě než je zelenina hnědá, přidáme kolečka cibule a necháme zhnědnout. Posypeme moukou, a až i ta ztmavne, přelijeme vodou, přidáme rajský protlak, červené a dezertní víno a necháme 2 až 3 hodiny vař ..

LUŠTĚNINY | ČOČKOVÉ KARBANÁTKY S MÁTOU.

INGREDIENCE: 300g čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, 2 lžíce posekaných listů máty, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky kari koření, 2 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku několik hodin máčíme ve vodě, uvaříme a semeleme na mákovém mlýnku spolu s cibulí a česnekem. Hmotu osolíme, okořeníme, přidáme vejce, podle potřeby strouhanku a zpracujeme. Formujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme nebo pečeme v troubě na plechu z obou stran do zl ..

LUŠTĚNINY | KUBÁNSKÁ FEIJODA.

INGREDIENCE: 400 g barevných fazolí, špetku kmínu, 2 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme s kmínem doměkka a ocedíme. Slaninu nakrájíme na plátky a spolu s rozetřeným česnekem osmahneme na oleji. Do tohoto základu vmícháme fazole, osolíme a podáváme s kouskem uzeného masa. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz