INGREDIENCE: 100 g kečupu, l lžíce červeného vína, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice, l lžíce nadrobno pokrájené cibule, trochu sardelové pasty, sůl, pepř, cukr podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Kečup rozšleháme s červeným vínem a olejem, vmícháme hořčici a sardelovou pastu, přidáme jemně pokrájenou cibulku a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Podáváme ke studenému masu a rybě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Tatarskou omáčku si připravíme z majonézy, do které vmícháme směs z jemně nasekané citrónové kůry, okurky, kaparů, petrželky, přisladíme, osolíme, přidáme trochu sardelové pasty, přikapáme citrónovou šťávu a rozmícháme s lžící bílého vína. ..
INGREDIENCE: 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, l cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 4 papriky kapie, 1/2 l vývaru z masoxu, lžíce citrónové šťávy, 2 žloutky, kelímek zakysané smetany, lžíce čerstvého másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme ji, osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a mouku. Pokud by bylo málo vyškvařeného tuku, přidáme trochu oleje. Přidáme na nudle nakrájené vyčištěné papriky, okořeníme, ..
PAŽITKOVÁ OMÁČKA I. INGREDIENCE: 60 g másla, l cibule, 40 g hladké mouky, 1/2 l vývaru z kostí, několik kuliček pepře, 1/8 l smetany, sůl, 2 lžíce jemně nakrájené pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve dvou třetinách másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně zředíme chladným vývarem. Přidáme pepř a dobře povaříme. Potom přidáme smetanu, krátce povaříme, omáčku přisolíme, přidáme jemně nakrájenou pažitku a ještě necháme přejít varem. Nakonec omáčku zjemníme zbylým ..
INGREDIENCE: 2 šálky sekaných natí (pažitky, mladé kopřivy, libeček, petrželka, řeřicha, šťovík), 4 vejce, l dl oleje, l lžička hořčice, worcester, l lžička cukru, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme s olejem, který postupně přikapáváme. Pak přidáme drobně sekaný vaječný bílek a oprané natě. Směs ochutíme hořčicí, osolíme, opepříme, přisladíme a pokapeme worcesterem. Dobře promícháme a necháme rozležet v chladničce. Podáváme k minutkám. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 100 g anglické slaniny nakrájené a kostky, 2 svazky jarních cibulek, 100 g žampionů, stává z l citrónu, 2 rajčata, 0,5 dl bíleno vína, sůl, pepř, špetka muškátu, 100 g zakysané smetany, 100 g máslového sýra, l lžíce nasekané bazalky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme a slaninu na něm vyškvaříme. Jarní cibulky pokrájíme na malé kousky a přidáme ke slanině. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme k jarním cibulkám a pokapeme citrónovou š´távou. Rajčata spaříme, oloupe ..
INGREDIENCE: l kg rajčat, 3 cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, l lžička cukru, tymián, bazalka, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme nadrobno. Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata, osolíme. Dusíme 10 minut pod pokličkou, pak odkryté. Nakonec přidáme cukr, prolisovaný česnek a koření a chvíli povaříme. ..
INGREDIENCE: 20 g jemné sójové mouky, 50 g vody, 150 g oleje, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Sójovou mouku smícháme s horkou vodou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí do ní přikapáváme olej a stále mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Podle chuti ji pak můžeme okyselit, osolit a případně dochutit kořením. ..
INGREDIENCE: l majolka, citrónová šťáva, cukr, l lžička velmi jemně posekané cibule, l lžička nastrouhané nakládané okurky, petrželka, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Do majolky vmícháme okurku a cibuli, osladíme, opepříme, okyselíme a nakonec vmícháme v množství podle chuti jemně sekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 150 s majonézy, l malá cibulka (šalotku), l lžíce posekaných kaparů, 3 menší sladkokyselé okurky, po lžíci jemně nasekané pažitky a petrželky, snítka estragonu, l lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Kupovanou majonézu vyklopíme do mísy, přidáme velmi jemně nasekanou cibulku, kapary a okurky, přidáme petrželku a pažitku, pokud máme, i snítku jemně pokrájeného estragonu a dochutíme lžící hořčice. Můžeme zakapat i několika kapkami citrónové šťávy. Majonézu velmi dobře promícháme s přidaný ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA