INGREDIENCE: l krabička sýra Hermelín, l cibulka, 100 g měkkého salámu, 1 majolka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, hermelín a salám umeleme na masovém strojku. Smícháme s majolkou a necháme odležet. ..
INGREDIENCE: l cibule, olej, 150 g droždí, masox, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku osmahneme na oleji, přidáme droždí a masox. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a zamícháme ..
INGREDIENCE: 1 kostka sýra Imperiál nebo žervé, 2 lžíce mléka, 50 g strouhaného sýra, 50 g majolky, 3 lžíce jemné nastrouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr rozdrobíme vidličkou, přidáme mléko a umícháme dohladka. Pak přidáme majolku, strouhaný sýr a křen. Vše dobře promícháme a podáváme, stejné jako česnekovou pomazánku, na kolečku rohlíku potřeném máslem. Můžeme ozdobit olivou. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 120 g čerstvého nebo rostlinného másla, l velká cibule, trochu mléka, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se solí, postupně přidáváme tvaroh, ředíme mlékem a přidáváme velmi jemné nakrájenou cibuli. Pomazánku natíráme na černý chléb s máslem a sypeme nasekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 150 g zbylého vařeného masa, 2 lžíce jemně pokrájené zelené papriky, 1 rajče, l vejce, l lžička plnotučné hořčice, 50 g majolky, 50 g měkkého tvarohu, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso jemné nasekáme, přidáme natvrdo vařené nakrájené vejce, pokrájenou papriku a pokrájené rajče. Necháme odležet a mezitím utřeme tvaroh s majolkou, ochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Pak lehce vmícháme připravenou masovou směs a dosolíme. ..
INGREDIENCE: 250 v měkkého tvarohu, l šálek zakysané smetany, kari koření, l lžička kurkumy, citrónová šťáva, sůl, plátky kiwi na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkký tvaroh dobře Ušleháme se zakysanou smetanou. Vmícháme kurkumu a kari. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Podáváme ozdobené plátky kiwi. ..
INGREDIENCE: 200 g pečeného bůčku nebo jiný zbytek pečeného vepřového masa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky papriky, 1 lžíce hořčice, l zelená paprika, 1 cibulka, 3 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zbytky pečeného vepřového masa umeleme na strojku, osolíme, opepříme, vmícháme změklé sádlo, utřený česnek, jemně pokrájenou papriku a cibulku a dochutíme paprikou a hořčicí. Znovu dobře promícháme, vložíme do chladničky ztuhnout a pak mažeme na tmavý chléb nebo bagetu. Ozdobíme kyselou okur ..
INGREDIENCE: 150 g měkkého tvarohu (nebo 2 kostky sýra Imperiál či žervé), 3 lžíce mléka, 150 g eidamu, 150 g majolky, 5 stroužků česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s mlékem na hladký krém, vmícháme majolku, jemně nastrouhaný sýr Eidam, osolíme a přidáme česnek utřený nožem se špetkou soli nebo nastrouhaný na jemném struhadle. Dobře promícháme a podáváme na plátcích rohlíku potřeného máslem jako jednohubky. Podle fantazie můžeme přizdobit proužkem kapie, dílkem rajčete nebo ku ..
INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, 250 g měkkého tvarohu, 1 dl mléka, pažitka, oregano, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozmačkáme tvaroh, přidáme mléko a utřeme dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a prolisovaný česnek. Nakonec dochutíme pomazánku oreganem, citrónovou šťávou a soli. Česnekovou pomazánku mažeme na plátky chleba nebo pečiva a zdobíme kapií, rajčetem nebo naloženými jeřabinami. ..
INGREDIENCE: 2 sýry Hermelín, 200 g měkkého salámu, 3 vejce vařená natvrdo, l cibule, 100 g majolky, l lžička hořčice, sůl, špetka pepře, kelímek šlehačky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazené hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle, salám, vejce a cibulku velmi jemně nakrájíme, vmícháme majolku, hořčici, přisolíme, připepříme a lehce vmícháme husté ušlehanou šlehačku. Necháme dobře vychladnout. Pak potíráme plátky veky předem namazané máslem a zdobíme dílkem rajčete, snítkou petrželky a špetkou pap ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA